• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: ARMADILLO: MIKEKT: Lokace je Johannesburg. Jeste netusim, v jakych ctvrtich budu. Bez vyletu okolo, jen ve meste.

    Jestli se dostanu na nejake vhodne vysoke strechy, nebo k oknum ktere by slo otevrit, tak bych si cvaknul nejake cityscapes. A asi par portretu kolegu, jestli budou mit zajem. Take bych sebou chtel mit nejaky libivy fotacek na hotelu pro pripadne zahaneni chmur (proste jako hezky objekt na stole). Co je mi znamo, tak tam jedu jen na par tydnu. Napada me, ze bych si 14 nechal na hotelu a do kanclu si bral 35. Jako 18 je fajn malinka, ale na cityscape a do mesta mi to prijde malo siroke, stejne jako WCL.

    Ano, treba Yomadic to nejak zvlada s 18, ale imho ho to dost omezuje. Mam ted nejvic naladu na foceni s 16 (zajimave sklo a neuzil jsem si ho dost), ale volil bych radeji co nejsirsi, proto pomyslim na 14.

    Zase X100T je takova elegantni, celkove skladna a jako hezky objekt na stole asi nejlepsi (tim tedy nic proti treba X-T1 s 56, moc se mi ta kombinace vzhledove libi).

    Mohli by nam ve Fuji pripravit stribrnou X-Pro2, jeste hezci nez jednicku, to by bylo pro me asi idealni :-)

    Ad WCL - obecne, nejen tenhle vylet - muj nejvetsi problem je rekneme filosoficky. Prijde mi to takove nevhodne, sroubovat na objektiv predsadku. Ano, mel jsem si to lepe promyslet, nez jsem ji koupil, ale necekal jsem, ze s tim budu mit takovy problem.

    Nebo bych take tento vylet mohl vnimat jako zpusob, jak byt dele s WCL a potvrdit nebo vyvrat si svuj spatny pocit z ni.

    Ach jo, volby, volby...
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: hele ja si vzdy na cesty vystacil s x100 das s tim vsechno portret krajinu atd... to si radsi vem x100t a ten wcl a mas to. Budes mit toho co nejmin a s co nejvetsi efektivitou :-)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    LAUNCHER: Co je to za exotiku? Proc se bojis o fotak? Drsne zachazeni/sport/adventure??
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LAUNCHER: zalezi co tam bdues chtit fotit. Mozna si vystacis s x100t ale radsi bych asi bral 18 na krajinku a 35 na nejakej ten "portret" a detail v krajine. Jaj sem byl teda vetsinu casu v kopcich takze jsem hodne pouzival 18 ale 35 se obcas hodila a uz toho tolik nezabere.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Take me napadlo poridit Fujifilm X30, ale nepodarilo se mi na netu objevit fotky z ni, ktere by me fakt oslovily...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Sim vas, co na cestu do exotiky, kde se bojim o fotak (dokonce vic nez obvykle :-) a kde potrebuji vse co nejmensi? Mam skoro vse vhodne od Fujifilm a co nemam muzu jeste dneska objednat. Napada me X-T1 + 18 + 35 nebo X-T1 + 18 + 27. Asi by bylo lepsi 14 misto 18, ale duraz opravdu na co nejmensi vse. Nebo X100T? Na X100T se mi moc libi, ze bych nepotreboval nabijecku protoze USB charging. Na X-T1 se mi zase libi weather sealing.

    Jako nerozhodny clovek s tim vyberem mam docela problem :-(
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MIKEKT: Nadherna priroda.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    P4INTER:
    tak jedno panorama z Rumunska

    P4INTER
    P4INTER --- ---
    a nekdo nejaky fotky? at se tu jen nekeca o kravinach? :-D
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    P4INTER: (Kdyby to někoho zajímalo, tak v daganetu už vůbec neni a ani už ho nejde objednat.)

    Tak mám smůlu – navíc jsem totiž zjistil, že doma ten Samyang máme, akorát pro Sony E-mount, ale zase neexistuje adaptér E-mount -> Fuji X... :D
    KOTWA
    KOTWA --- ---
    kdybyste nekdo meli zajem, prodavam 18/2 z duvodu nadbytecnosti, jeste cca rocni zaruka, koupe Cr megapixel... videl bych to nejak kolem 9 tisic, pripadne nabidnete (posta)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Cenu navrhnes, az to bude aktualni :-)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: za kolik pripadne? ja ji budu mit v zari na test a pak se rozhodnu jestli do toho jit :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Hele kdybys chtel WCL tak rekni, Ti prodam moji, neosvedcilo se mi to. Mam stribrnou.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    P4INTER: No easy, jak se to vezme :)) Zase sirokacem ma smysl brat tyhle zabery jak jsi vyfotil ty, tam je to pak hodne o predstavivosti a kreativite anebo zase to chce mit smysl pro kompozici a stesti na environment, protoze se do zaberu hrozne moc vejde :)) Mel jsem 12-24mm na FF a chvili me to bavilo. Pak jsem ji prodal, protoze jsem s ni neumel fotit. Ted by se hodila, ale jen proto, ze jsem kamaradovi fotil hotel.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    P4INTER: aha sem tam zapomnel hodit odkaz na tu galerku co :-D
    wed - edit - Atelijér / Tomáš Javorek
    http://atelijer.cz/edit/wed?sec=bfdf41ae4d692e6b239d1058a3f2eab0
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: já na 12mm f2 jsem problémy s fokusem neměl, používám distanční škálu na dvě polohy- minimum a cca 10m. ale jsem naučený že 75mm f1.4.
    nedostatku AF se ale na široko vůbec neboj,to je fakt zbytečný motorek. možná na 50mpix by byl problém, ale na 24mpix ne.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    P4INTER: Škoda má jen stříbrnou verzi, což fakt hodně nechci. O daganetu i všech ostatních obchodech vim, ale potřeboval bych to do úterý :)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    ARMADILLO: fakt? :-D me prijde ze ty siroky zabery jsou hrozne easy :-D Tady jsem si jen musel davat bacha abych nesletel a nebyli mi videt nohy :-D
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: no ja tu 10 pouzival jak pevny sklo :-D tzn jen na 10mm :-D
    a jako je to fajn sklo, na to jak je to siroky, je to i ostry, ale nvm mel sem i tu 16. Tam me stvalo, ze si to ostrilo jak chtelo (mozna rukama) Ja ted premyslim, ze pujdu spis do wcl na x100.

    Jinak kdo ma zajem, tak tady jedna tajna galerka fotky jsou na xe1+10-24 neco 56 a neco na x100 kdyztak se ptejte, ale myslim ze je docela evidentni co na co je :-D
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    P4INTER: Ta houpackova je dobra. Zajimava perspektiva. Fotit sirokacem je docela kumst.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam