• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    LAUNCHER: chapu :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ja cekam na X-T2, velke EVF jsou navykove a potrebuji stribrnou verzi :-)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    HUGGI: tyjo :). To je ...lakave. Jen nevim, jak se vyvinou ty prusery s resetama, typicky Fuji dilema...koupit jeden z prvnich modelu?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Pro zájemce, X-PRO2 je už skladem...zatim jsem ji měl v ruce jen na pár minut, ale ten autofokus je docela úlet, sna dbudu moct brzo otestovat v náročnejch podmínkách..
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    Jen se lehce připomenu, tělo X-T1 už má nového majitele, mám stále k dispozici 23mm f1,4 s plnou CZ zárukou, za nějakou hezkou cenu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    v cechach cosi jako zbytky zimy...x100t
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT: Fotim do RAW + JPEG. RAW vysypu do LR, ktery mam nastaveny tak, ze mi to rovnou pri importu zchrousta podobne jako fotak (Provia, Fujifilm sharpening v LR viz posty nize). Potrety kamaradu/rodiny pro jistotu rucne upravim, aby se na me nekdo treba nezlobil :-))) Ale mimo portrety to vysypu vice mene jak to je - obcas crop, nebo sahnu do exposure. Hlavu si uz s postprocessem nelamu, nejsem a nechci byt profi fotograf, jen chci mit fotky na pamatku. Setri mi to spoustu casu oproti tomu, jak jsem s LR sachoval drive :-)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LAUNCHER:

    LAUNCHER: fotis rovnou do jpg nebo jeste upravujes z raw?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jeste dam nocni :-) 2x 35/1.4, 14/2.8





    RODWY
    RODWY --- ---
    nekdo pls k dispozici cz manual k x100s?.)
    diky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Johannesburg, South Africa (Fujifilm X-T1 + 14mm f/2.8, Provia)























    PURALEX
    PURALEX --- ---
    Zdravim, nabízim k výměně fuji x100s. kompletní balení+arca swiss hand grip+ redukce clona/drzak filtru+kožene pouzdro. plně funkční, jenom par šrámů od běžného používání se zarukou do 21.2.2016, rad bych X-T10 tělo ..diky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MARSHUS: 14 je strarsi, neni utesnena, je tmavsi, je mensi a lehci, bokeh se od ni pri foceni lidi neda cekat. 16 vypada ve sbirce objektivu lepe, ale popravde stejne fotim vic s 14, proste protoze je sirsi a skladnejsi.

    Pri rozhodovani ktere z tech dvou bych postupoval nasledovne - pokud musis mit WR nebo pokud chces fotit lidi s bokeh, pak 16. Pokud chces fotit krajinky a nepotrebujes WR, tak 14. Mel bys popremyslet i nad rozdilem vahy, protoze ta 16 je fakt docela tezke a neskladne sklo.

    Kdybych si nutne musel vybrat prave jedno, vybral bych si patrne 16. Fotky ktere mam ze 14 by vypadaly o trosku hure s 16. Ale mnoho fotek ktere mam s 16 by nesly vyfotit s 14.
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    14 je starší, hůře zpracované, odlesky nic moc, nemá hezký bokeh, není utěsněné. Ta cena tam je naprosto opodstatněná a vyplatí se zainvestovat si myslím.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    MYKEZ: nevidel, jsem trochu na zacatku hledani a navyklej na kanon.

    asi do ni pujdu, je to darek pro sebe, a ta 16 vypada suprove do prirody. akorat teda porad budu tahat delo sebou do prirody, nj :D
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    ta 16ka stojí o polovinu víc než 14ka. stojí to za to?
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    MARSHUS: jako o to více si musíš hlídat pozadí a naučit se jít blízko. Druhá cesta je potom samozřejmě 56mm 1.2, můžu vřele doporučit, ale jakkoliv je to super sklo, je to docela "zaměnitelný" look, ta 16 má něco do sebe :-)

    třeba ta 90, zkoušel jsem, nemusím, už je to moc dlouhé na komunikaci s portrétovanými a zbytečně si musíš hlídat časy, neodpouští jak ta 56 :)

    27 a 18, počítej opticky krapet slabší, hlavně ta 27, tam je hlavní devíza velikost.

    23 super, za mě nejlepší, tu jsem měl na foťáku jak přilepenou a teď zase mám ekv 35mm, tam jde o to, že to je "moje"ohnisko, nikdy mi moc nesedla padesátka.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    SZANDA: zajimavy. me ty sirokace nikdy moc nebavily ale proc to nezkusit si rikam.
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    MIKEKT: Díky mojí práci mám přístup k úplně jiným cenám a prakticky jsem nikdy nebyl orientovaný na jednu značku, dělám i kurzy, takže prakticky musím ovládat všechny přístroje. Momentálně X-T1 nahradilo Dfko, ale ono to není důležité. Prakticky v tuto chvíli aktivně využívám X100, pak E-PL5 od Olyho a na práci jsem měl X-T1, kdy ji teď vystřídalo Dfko, ale jak jsem psal, mě je to fakt jedno čím fotím, dokud mi to neháže klacky pod nohy a v ničem neomezuje, tak je mi to fuk, nemám rád ty žabomyší války mezi fotografy

    MARSHUS: Tady si vyloženě rozmysli co ti chybí, já mít padesátku(po přepočtu) tak mi určitě chybí něco širšího, za sebe bych na tvém místě volil, pokud můžeš, tak určitě 16mm, mám z toho focené věci na fesťákách, a prostě to je sklo, které fujine závidí prakticky všechny ostatní značky, nikdo nemá na aps-c světelný širokáč. Je opravdu ostrý, rychlý, maže i když je to širočina, to je fajn, dá to fotkám takový unikatní ff look(viz níže ukázka). Navíc je to utěsněné - bude si to hezky rozumět s X-T1, v pohodě si to můžeš vzít do deště na krajinky apod.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam