vcera jsem mel prvni foceni s xpro2, doma, v mem bytelieru. Pozval jsem si kamaradku, co pozuje a vysvetlil ji, ze foceni se bude tykat vice noveho fotaku a jeho zkouseni, nez ji samotne. Kupodivu se ani neurazila:). No a krasne jsem si zablbnul.
Co me dostalo je rozpoznavani oci a face recognition obecne. Funguje naprosto skvele. Ke konci foceni uz mi bylo blbe, ze to mam tak snadne a vlastne nemusim ostrit, tak jsem FR vypnul a ostril pomoci klasickeho AF.
Fotil jsem vetsinou s 35/1.4, chvili i 90/2, ale na tu je muj byt proste prilis maly. Jedno 300W svetlo s beauty dish a vostinou, radiovy odpalovac na tele. Tady jsem narazil na problemecek. Synchro cas 1/250 nefungoval. Na fotkach byly tmave pruhy, na spodnim kraji, mozna na 1/10 plochy. Predpokladam, ze je to odpalovacem, nikoliv telem. 1/200 v pohode. Overim na Yongnuo speedlightech a jinem radiu. Jine problemy nebyly, zadne prehrivani, o kterem obcas ve spojitosti s odpalovaci na tele nekdo pise. Byl jeste druhy wtf moment, kdy se mi bez varovani vybil akumulator. Chvili pred tim jsem koukal na ukazatel a svitila tam pulka. A behem par minut bylo vymalovano. Pripomnelo mi to stare dobre casy s X100, kdy od plneho do prazdneho aku clovek vyfotil 10 fotek :).
Po foceni jsme sli na koncert do Stare pekarny (kdo zna, vi, jaka je tam tma, vedro a malo mista). A ani tady fotak nezklamal. Ostril naprosto precizne, s 35 rychle, s 90 o neco pomaleji, ale nebrzdil me. Na rozdil od xt1, ktera me mnohdy na koncertech pekne rozciluje. Fotil jsem vyhradne skrz EVF. Ted jsem si uvedomil, ze jsem fotil v "standard" performance modu a zapomnel zapnout "high". Mozna by te 90 trosku pomohl. Priste.
Takze prvni zkusenost z opravdoveho zivota docela dost pozitivni, vlastne jsem nadseny, protoze jsem cekal, ze to bude slabsi.