HUGGI: Tak přesněji - je to požadavek otce, který je od 90. let vášnivým bonsaistou. Přišel teď za mnou s tím, že by rád teď svá díla po mnoha letech nafotil i detailně (makro). Už jsem mu něco na zkoušku fotil se setovým XF 35mm f2 a nyní i s novým XF 16mm f1.4. Líbí se mu to, ale chce jít ještě hlouběji, resp. blíž. Zvláště až bude období "pučících šíšek, jehliček, lístečků...", které zpočátku nejsou velké ani půl centimetru, tak to chce mít velmi detailně zdokumentované. Já bych si samozřejmě na tuto sezonní akci sklo půjčil, jenže po roce se to pochopitelně zopakuje. Vlastně jeho zahrada celý rok se mění, takže je mi jasné, že otec se jen s jedním obdobím nespokojí a jeho požadavky se budou množit (jak je jeho zvykem). On sám nefotí, takže to je veskrze na mou hlavu, resp. oko (resp. peněženku). Klasické profi portréty nefotím, spíše kamarády, známé ve městě, přírodě a na cestách. Ale nedovedu si představit, že bych s "devadesátkou" šlapal tůru. Když to tak čtu po sobě, tak asi skončím u XF 56mm f1.4 i XF 90mm f2. :D