• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    uplne bych zapomnel - do konce tohoto vikendu bezi vystava Vystup v galerii kritiku, kde mam i par fotek (castecne) focenych na X-T1. ne ze by to teda bylo moc poznat ;)
    Nabídka obrazů : Galerie Kritiků
    http://www.galeriekritiku.cz
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Jedno rychlo odpoledni foceni s kamaradky detma v parku
    Máťa a Vojtíšek
    https://www.youtube.com/watch?v=ghk4l-sRFVc
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    FUZZSTORTION: Tak nic, dávám X-Pro2 k reklamaci. Už se to vypínání po sérii focení děje i v klimatizovaných kancelářích. O venkovním focení ve vedrech ani nemluvě. :-) Jsem zvědavý jak to dopadne.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Tez bych ji chtel :-)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    pre odvaznejsich je tu aj ebay :)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: si to objednej normalne z nejakyho eshopu v EU ne? Prvni DE eshop ktery jsem otevrel, LH-XF16 54 EUR, postovne 10E
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: Pokud ti obchod dle infa dodavatele napise ze neni aktualne dostupna tak holt neni;)

Tohle neni zbozi, ktery by se bezne bralo na sklad u vsech prodejcu..a dodavatel je hen jeden pro vsechny stejnej
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Že zase otravuju... je nějaká šance sehnat sluneční clonu LH-XF16 u nás?
    Víceméně se mi zdá, že jsem projel vše přes Heureku a Google a ty obchody, co to měly uvedené mi odepsaly, že je to vyprodané a ty obchody co to mají skladem tak mi dodnes nenapsali ani reakci na dotaz.
    Napsal jsem i do Fujifoto, ale odpověď také nedorazila.
    Nějak se mi zatím nechce z Amazonu brát. Tam mi to vychází už docela brutálně na 2500,- Kč (vč. poštovného, import poplatků atd.). Já vím, takový pitomý kus kovu, ale vypadá fešně. JJC varianta beru jako až tu krajní možnost, protože to z hlediska barvy nesedí k objektivu a na to já jsem docela háklivý. Ten původní plastový kryt tulipánovité tvaru nemám rád. :-)))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: jednu Jupio baterku taky mám a na X-T1 a X-T2 jsem žádné zahřívaní nezachytil, ale jestli za to může baterka zjistíš snadno když se ten fotoaparát vypne tak zda bude tepleší než orig..

+ Ono to ani nemusí být vyloženě "přehřátím" ale třeba jen když ta baterka dosáhne určité teploty tak přestane dodávat správně štávu a fotoaparát se tedy vypne..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Neorigo baterie mi do fotaku nesmi a prijde mi to jako zbytecny hazard a typicky kapacita oproti originalnim nic moc. Teoreticky Ti muzou vic zahrivat fotak - nizsi efektivita.

Rychla karta mi taktez prijde jako nutnost, protoze proc zbytecne cekat na vyprazdneni bufferu. No a to cekani na vyprazdneni bufferu bude asi stat nejakou energii / teplo.

Objektiv bych pochopil ze bude vic zdimat fotak, kdyby byl stabilizovany, ale to neni pripad 16/1.4.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: Zkusím se o tom pobavit v Megapixelu, kde jsem X-Pro2 bral. Ale nejdříve zkusím po přečtení tohoto článku ( https://www.eyesuncloudedphoto.com/blog/2016/4/28/my-big-fat-x-pro2-heat-issue-report ) to pořešit po svém (nakoupit rychlejší SD karty místo verze SDHC I 80MB/s, používat jen originální Fuji baterie...). No, a ještě jedna věc - tyto menší potíže začaly po užívání nového objektivu (XF 16mm f1.4 R WR) minulý týden.
    Po práci jsem dnes fotil opět lidi a budovy v Ostravě (dusno, horko, takřka před deštěm). A X-Pro2 s párem Jupio bateriemi se samočinně vyplo asi 3x za hodinu - vždy pomohlo pět minut nechat vychladnout. Možná to souvisí (jak píše autor v odkazu) i poddimenzováním "šťávy" u neFuji značek. Po nasazení originálního Fuji akumulátoru (verze s "S" na konci) nedošlo k výpadku vůbec i přesto, že X-Pro2 se rozehřálo jako dostatečně teplý ranní čaj.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Ja to vypinam vzdy, kdyz nefotim. Klidne i jen na 10s. Drzi se me to z te Afriky, protoze tam to cloveka vytresta, kdyz nevypina. Kdyby to nestacilo a prehrivalo se Ti to i tak, tak bych to resil - mohlo by jit o vadny kus (treba spatne nanesena teplovodiva pasta, jestli teda vevnitr nejaka ma byt - rozmontovane jsem to nevidel).
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: Jo, v druhé půlce týdne jsem jej pak pokaždé i vypínal ve chvílích přesunu o několik metrů dál atd. Přesto jsem se vypnutí nevyhnul. Hledáček mám jen na senzor. snímání. Fakt je, že start fotoaparátu je svižný. Fotil jsem lidi v ulicích, za hodinu toho napráskám asi 200 fotek.
    Nemám jej na krku, ale přivázaný jemným "lodním lanem" (Sailor-strap) k zápěstí a rukou jej stále držím za grip (J.B. Camera Design) při chůzi. Pak už jen přes rameno pokud vím, že třeba hodinu nebudu fotit.
    Videa v terénu natáčím raději s iP7+.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Pokud to je ale potreba na video, tak bohuzel. Jedine fotak s odklapecim displayem a nasledne neco na zpusob tohoto:

Panasonic Heatsink Mod for overheating lumix GF7: Hack your camera with recycled PC heat sink build
    http://www.youtube.com/watch?v=DsZEHjx0kpQ
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Fotil jsem pred lety s X-E1 v Botswane. Nezahriva se to skoro vubec, pokud clovek vypina fotak mezi focenim a pokud netocis video. Baterie ve vypnutem fotaku vydrzi dlouho, tudiz fotak musi mit v tomto stavu minimalni odber a neni cim by se zahrival.

Pokud naopak fotak nosis na krku zapnuty, tak stale jede senzor, procesor a hledacek nebo display, tudiz se to hreje - a to docela hodne.

Start fotaku mi prijde velmi svizny a nefotim nic co mi rychle utece, tudiz s tim osobne nemam problem.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Ještě dotaz k provozní teplotě X-Pro2...celý minulý týden jsem byl v Praze a panovaly v ulicích horké dny. Stalo se, že X-Pro2 se 3-6x vypl během dne, jak tělo fotoaparátu bylo docela teplé. Obvykle po sérii intenzivního focení v ulicích města. Vždy jsem vytáhl baterii, otevřel dvířka (SD karty a přípojky) a sundal objektiv, aby teplo proudilo rychleji ven. Nasadil jen krytku, aby snímač foťáku byl chráněný. Chtěl jsem se zeptat nakolik je pro X-Pro2 české vrcholící léto resp. focení v parných dnech riskantní? Riskuju příliš nebo to snese i větší teplotní zátěž (když odcestuju na jih Evropy za účelem intenzivního focení)?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    HUGGI: Ups. To mě nenapadlo. :-O Podívám se, díky za radu!
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: no vždycky je ještě cesta mezikroužku, který dáš kidně na tu 35mm.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam