• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    FUZZSTORTION: Jinak já kartu z foťáku vždy vytahuju a načítám ze slotu MBP, je to asi nejrychlejší a nejspolehlivější než zkrz wifi do počítače nebo skrz kabel. Urychlí to i načítání v Capture One.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MURHAAYA: Toto se mi stávalo, když jsem používal tehdy ještě "tovární" Sandisk Ultra (48MB/s). Nicméně po nákupu Sandisku Extreme a Extreme PRO k těmto věcem už nedochází. Zejménu i seriového snímaní se tyto nepříjemnosti děly. Takže jsem to vyložil tak, že to je třeba, aby buffer nebyl přetěžován/bržděn pomalou paměťovou kartou.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    EGGH: heled, jak ctu ten clanek a je tam zminka o komprimovanych rawech... schvalne jestli mate nekdo podobnou zkusenost. Ja to na chvili zkousel, ale editovat fotky pak trva daleko dyl nez se mi nactou v silky pixu (ano nepouzivam LR) a taky se mi stalo hodnekrat (treba 20+ fotek) ze je silky pix neprecet nebo ze mi u nekterejch dokonce vyexportoval glitchovy jpgy (treba pulka fotky byla fialova nebo tam byly nejaky pruhy), nestalo se vam to nekomu?

    jinac moje fotky z new yorku kde sem fotil X-E3 a samyang 12mm f/2
    New York City
    http://www.murhaaya.com/sessions/2018-09-29-newyork/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    SPIKE411: Smysl asi žádný. Na YBT to význam nemá. Já si ty hrubé 4K@30fps (víc fps XP2 neumí) zálohuju bokem na externí HDD. Hotovky z iMovie z disku mažu a nechávám jen na ytb. Čistě to exportuju přímo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FUZZSTORTION: Jakej má smysl z 30 fps dělat 60 fps?
    Děláš nějakou interpolaci? Nebo jen duplikuješ snímky?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Já to mám ve foťáku (XP2) tak: 4k@30fps, ISO AUTO (200-6400), f4, ss 1/60, simulace PRO Neg Std (pro mě ideální pro případné další dolaďování kontrastu, sytosti a WB v iMovie), zónový režim, ostření střídám mezi A a C dle situace. na YTB to pak nahrávám ve FHD@60fps.

    Heimat - Bumblebee over Palestine (Pjetka 5. 4. 2018)
    https://www.youtube.com/watch?v=hfEHR8ffMus
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    EGGH: mám xt20 a 1080 jsem měl nastaveno kvůli 60 snímkům kdybych chtěl video občas zpomalit, ale asi bude možná lepší točit 4k 30. S videem nemám skoro žádnou zkušenost a začal jsem teď točit až pár měsíců po narození malého, že to je lepší než z mobilu. Jaké používáš nastavení foťáku? Já jsem jel párkrát rovnou do černobílé simulace a to asi taky není úplně nejlepší :-) ale do teď mám zkušenosti jen s úpravou raw fotek. Na ten gimbal se podívám, ale nevim jestli není lepší rovnou koupit nějakou menší akční kamerou, která se využijte tam kde není možné použít foťák.
    EGGH
    EGGH --- ---
    MIKEKT: Kupuju pořád dokola další HDD. Teď zrovna koukám na 8TB Seagate. Jinak teda nevím, co máš za kameru/foťák, ale u X-T20 je lepší točit do 4K a pak to případně downsamplovat na full hd. Výstup je nerovnatelně kvalitnější.

    MIKEKT: Gimbal vem od Feiyu tech. Mají je levný a dobrý.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    EGGH: ještě jsem v poslední době přemýšlel jestli k foťáku koupit go pro nebo nový osmo pocko a nebo nějaký gimbal na fuji. Nemáš zkušenost s nějakou kamerou nebo gimbalem?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    EGGH: hezky. Já pořád přemýšlím na jaké nastavení točit domácí videa dětí. Do teď jsem jel 1080 v 60p abych mohl případně video zpomalit, ale říkám si jeli není škoda nevyužít 4k. Co pak děláš z tolika daty? :-) po sestříhání videa mažeš?
    EGGH
    EGGH --- ---
    Sepsal jsem pár postřehů z focení s X-T20 v Peru. Kdyby to někoho zajímalo, tak článek je tady i s pár fotkama.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Fujifilm X-T30 To be Released First Quarter 2019 - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/fujifilm-x-t30-to-be-released-first-quarter-2019/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    :-) Za pokus nic nedám. Čistě náhodou tu není někdo z Ostravska, kdo by mi prodal XF23mmF2 R WR?
    Klidně bez záruky, oželím povrchové škrábance z běžného užívání. Ale uvítal bych jinak 100 % čistotu uvnitř objektivu. I krabice by potěšila. Zkouším takhle narychlo sehnat ještě dárek k 24.12. - na Českou poštu či jiného dopravce se už nelze spolehnout. :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Nemam krabice (pripadne nebudu ochotny je hledat), mam krytky na objektivy.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Mam v poste otazky na ceny.

    Mrknete prosim samostatne na bazary (napr. Paladix, Fujibazar na FB) a poslete mi co jste nasli + prijdte se svym navrhem ceny.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Predani mozno v Praha Dejvice, Pisek, Strakonice.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ahoj, nedari se mi s detmi tahat vetsi nez kapesni fotaky, takze bohuzel budu z duvodu aktualniho nevyuziti poustet vsechny moje Fujinky a XF objektivy az na X100T. Kdyby jste si nekdo chtel s necim udelat radost, dejte vedet.

    Seznam toho co jde na prodej:

    Tela: X-H1, X-T1, X-E1
    Pevna skla: 14/2.8, 16/1.4, 18/2, 23/1.4, 35/1.4, 56/1.2, 60/2.4, 90/2
    Zoomy: 18-55/2.8-4, 55-200/3.5-4.8, 10-24/4

    Po Vanocich to pujde na Fujibazar @ FB a na Paladix.

    V zaruce je myslim X-H1 a 16/1.4, koupeno u Fujifoto.cz .

    Duvod: Nezvladam s decky tahat jeste vetsi nez kapesni fotak. Az deti trosku odrostou, nejspis to zkusim treba s GFX nebo co v te dobe bude frcet za kvalitni a zaroven pro me oci vzhledny system. X100T zustane jednak protoze je hrozne hezka, druhak "na pamatku".
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BAAL: pokud si to člověk objedná z Japonska, tak to u nás asi stejně odchytí celníci a bude se z toho pořád ještě muset platit DPH...nebo ne?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BAAL: Ale to se asi nebude vztahovat na "non-japan-made" Fuji (např. X-T3), ne? :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    "Evropský parlament schválil rozsáhlou dohodu o volném obchodu s Japonskem. Smlouva odstraní téměř všechna cla ze vzájemného obchodu. Pokud ji ratifikují členské země, měla by začít platit v únoru."

    Levnejsi Fuji?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam