• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    FUZZSTORTION: a proc ne treba X-E3 s 23/2 kombo? https://www.fujifoto.cz/fotoaparaty/fujifilm-x-e3-xf23mm-f2/ - to je za 26k kdezto X-E3 s 27 (novou teda) je 18+11 = 29k a neni to tak siroky ani tak svetelny. Je akorat mensi. Na bazaru to mozna bude krapet levnejsi, ale o kolik je otazka. Tech fuji skel je radove min nez treba nikon/canon/m43 skel.

    Ja kdyz bych mel mit jen jedno telo, jeden objektiv tak beru tohle kombo. Nevzal sem ho proto, ze potrebuju "padesatku" a vzal sem telo + 35/2 na normalni foceni a 12mm f/2 samyang (kterym fotim naprostou vetsinu fotek - napr a / b / c ). Tam je mi AF uplne sumak. Poridil sem sice spoustu ruznejch manualnich skel jako zonlai a meike za par supu, ale ty sou spis na blbnuti a malo kdy je vytahnu na neco serioznejsiho.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MURHAAYA: Jj, já X-Pro2 pořizoval za "krásných" 49.990 Kč. Ale objektiv 35/2 mi k tomu dali zdarma. Sice jsem ho musel reklamovat za jiný, ale ten současný šlape dobře, leč mu solidně odpadá už černý nátěr. :-) Nabídka X-E3 je hodně lákavá, k tomu bazar XF27mm a mám pro tatovy kulaté narozky v dubnu hezký dárek na jeho cesty po Evropě. :-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    FUZZSTORTION: ja poridil drive, ale nelituju, protoze sem tim fotakem uz nafotil spoustu super fotek. Krom toho, kdyz jsem pred par lety premyslel o zmene tak sem chtel jit do X-T2 a tehda bylo za 50k. Nez sem se k tomu dostal byl na 40k. Pak sem si rekl, k cemu X-T2, proc ne X-T20 ktery bylo levnejsi (cca za pulku plus minus, spis plus) a nakonec jsem skoncil s X-E3 a sem stastnej nesmirne.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MURHAAYA: Nicméně, trochu začínám litovat lidi, kteří pořídili dříve. A na bazaru se to nejspíše také zase pohne o něco níže. :-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    FUZZSTORTION: kez by tak padaly i ceny objektivu :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    s výměnným objektivem - FUJIFOTO.CZ
    https://www.fujifoto.cz/bezzrcadlovky/

    A stále ceny padají... X-H1, X-E3, X-T20...to co bylo možné získat jen s cashbackem a slevou před měsícem, tak je dnes za běžnou prodejní cenu. :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    DRAGON: No, nemáš to jednoduchý. :-) Já do kopců beru pravidelně okolo 2 kg fotovýbavy do batohu. X-Pro2 s párem skel XF16mmF1.4 a XF50-140mmF2.8. Nejsem náročný fotič. :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FUZZSTORTION: no jo, mne po tech 25letech foceni a tahani se s tezkym batohem tak nejak uz prestalo bavit mit bolavy zada.. na poslednim photo tripu sem sel 25km za den s fotobrasnou na rameni s cca 7kg vybavy a bylo vymalovano: menim vybavu nebo koncim s focenim :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    DRAGON: Tak to se musím taky podívat. Leč mi asi M262 raději v krámu nevybalí z krabice. :-) No, nicméně pro focení krajin bych preferoval jiný koncept systému - já váhu ale nikdy moc neřeším. :-) Tak hodně štěstí v hledání.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FUZZSTORTION: je fakt ze ja na to koukal s nejakym miniaturni summiconem a tam nic nekoukalo. Kazdopadne byl sem se podivat, ten kvalitativni rozdil oproti Pro2 je obrovskej, videl sem je dnes oba dva.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    DRAGON: No, já se dívám na nějaké ytb ukázky a příjde mi to úplně stejné. Taky ti tam leze do záběru větší objektiv, nebo vintage sluneční krytka. Interface ukazatelů ale vyloženě příšerný - subjektivně nahlíženo. :-) Samozřejmě, i u X-Pro2 lze zcela povypínat v průhledovém hledáčku všelijaké ukazatele až do varianty, kde je jen třeba ukazatel počtu snímků a nic jiného.

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FUZZSTORTION: ta ma pry ten hledacek genialni :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    DRAGON: No jo, to bys vlastně asi vracel i ten M262 od Leica, že? :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: ja uz nemel v ruce rangefinder tak dlouho, ze sem proste uplne zapomnel, co to vlastne je :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: jak sis predstavoval ten optickej hledacek vlastne?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AETHER: to je mrtvy pro me. Jedinej s optikou ma to X PRo2 a mne vubec nedoslo, ze pruhledak znamena tohle a to ja pro svy fotky a styl foceni pouzit nemuzu, tohle neni uplne fotak pro landscape fotografy, tohle bude spis leica style documentary photo.

    Mam smulu, proste si koupim neco tezsiho a ty cinky, co mam doma, budu brat do ruky kazdy den :))
    AETHER
    AETHER --- ---
    DRAGON: Zajdi do Fujifoto u Masarycky, jak je to specialka na fuji, tak tam o tech fotacich vedi prvni posledni a nechaji Te vyzkouset i kompatibilni skla.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    DRAGON: Hele ja myslim prave ze tam tu laowu temer neuvidis... ja se na to ptal spis kvuli tomu, jestli ten hledacek pokryje celych 9 mm (13.5 mm FF).

    nicmene pokud potrebujes co nejlepsi low light, tak si opravdu myslim, ze ten X-trans III to neni. ale fujifilm s temi hodnotami fixluje, nebudu do toho "zabrušovat" :D
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    X-Pro2 je prostě "leica-styled". Je koncipován na malé objektivy. To že tam já nasadím velká skla je čistě můj problém, a jak mi řekl jeden fotograf, "nepochopení pravého účelu X-Pro2". :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MIMA_A: no to radsi ponesu o 400 gramu vic, nez koukat pres hledacek na pulku objektivu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam