• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PLUTO: A co konkrétně bylo zklamáním?
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    PLUTO: Včera jsem byl v Mánesu a musím teda říct... že mě výstava lehce zklamala.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Asi bych si vybral znovu černou verzi X-Pro3. Kvůli nenápadnosti (byť je to velký fotoaparát) a soudě na různých fotkách z terénu koukám, že jsou dost vidět otisky prstů na těch hezkých povrchových úpravách (DR Black, DR Silver). Tak jsem si vzpomněl na dobu, kdy jsme měli doma japonské hi-fi v takové úpravě a po půl roce byly vidět fleky od potu a jiné špíny na prstech... :-)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Já rád Fujilove magazin
    First Impressions: The Titanium X-Pro3 | | FUJILOVE MAGAZINE
    https://fujilove.com/first-impressions-the-titanium-x-pro3/
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Fujifilm’s new X-Pro3 brings analog ideas to a digital camera - The Verge
    https://www.theverge.com/...ity?fbclid=IwAR3wPzdGY42ymifIPFFdO5G_2OA_j41wHKgDdKsw0fwA0HKzfScKR3o9uaM
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: diky!
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Ve FB skupině "Fujifilm CZ/SK bazar" je k mání za 7500 Kč, kupovaný v červenci 2019 tak se tam mrkni.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HUGGI:
    PLUTO:
    DOTCOM:

    diky. Ja bych tim asi pro dost pripadu nahradil samyang 12/2 takze bych tratil jen jeden EV. Na druhou stranu je lehci a o neco mensi (ten samyang nelze pouzivat bez clony vicemene). Na druhou stranu s tim samyangem clovek obcas "zapomene" ostrit s tim, ze je to prece sirokac, ale je poznat, kdyz to neni zaostreny a zacina me to pomalicku asi stvat :) Zvlast kdyz clovek prehazuje skla.

    18mm f/2 sem zvazoval, ale prijde mi to jako chrastitko a ta 35mm WR se mi libi zpracovanim a tim, co z toho leze a neco malicko sirsiho neuskodi, preci jen sem zvyklej na 12mm.

    Tak asi zajdu nekdy do skody si ho vyzkouset. Co sem koukal na net, tak sem ho bazarovej nezahlidl zatim, asi se lidem libi :D
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MURHAAYA: zacal jsem ho pouzivat misto 18/2 a jsem s maximalne spokojenej - je ostrejsi a tech 16 mm se obcas hodi. Jasne, je to pomaly sklo a to cloveka sem tam kopne do zadku, ale v takovejch pripadech vetsinou presedlam na 23/1.4. S temahle dvema sklama vlastne fotim skoro vsechno...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Já jsem 23/2 vyměnil za 16/2.8 a jsem spokojenej (Fujifilm X-T10). Ostří to dobře i ostrý je dobře :) Celá ta řada se povedla jak píše Huggi a jestli ti nevadí, že je to 2.8 místo 1.4 tak do něj jdi. Poměr cena/výkon je super. Nový i z bazaru za pomyslnou hubičku.
    Kostel sv. Ludmily na Náměstí míru z okna z Fotoexpa. (16mm 2.8)

    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: Jestli ti vyhovuje 35/2 a řešíš jen ohnisko tak do něj jdi, to sklo je super (cela f2 řada), já kdybych neřešil každou trochu světelnosti tak se vykašlu na f1,4 verzi
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Zdravicko, vim ze se tady diskuze na ten objektiv uz objevila, ale premyslim o Fuji 16mm 2.8 WR. Cena je docela prijemna, mam sice samyang 12mm, kterej miluju, ale treba na akce by se mi hodilo neco malicko uzsiho s af. Mam k tomu 35mm f2 WR a i na tom samyangu je poznat, kdyz neni presne zaostreno a pri prehazovani skel clovek musi prehazovat i AF mod. Vcera sem navic (snad poprve) vyuzil kontinualni ostreni pri foceni nejaky prehlidky a tak si rikam, jak si ulehcit zivot a pritom mit dobry fotky.

    Muzu Vas, lidi co uz ho nejakou dobu mate, pozadat o nejakej feedback? S jakym telem ho pouzivate? (Ja mam x-e3 a doufam ze k tomu bude sedet malicko lip nez ten samyang). Asi bych ho nosil jako all around objektiv.
    Fotky delam pres silkypix soft, kterej automaticky koriguje fuji objektivy (aspon sem to vypozoroval). Nejaky downsides?

    Diky
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tak jsem si toho Samyanga 12/2 pořídil na hraní.
    Na manuály jsem nikdy moc nefotil a takhle široký skla vlastně taky (spíš voyeuristicky fotím veveričky a vtáčiky z bezpečný vzdálenosti), ale chtěl jsem to zkusit. Uvidím, jestli mě bude bavit, kdyžtak ho pošlu dál do světa. :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Já budu jasně v menšině - na běžné eventy, klubové akce, festivaly, street i architekturu už bych nebral nic jiného než 16~55/2.8. Těch situací, kdy to vyžaduje svižný AF anebo změnu ohniskové vzdálenosti je dle mých zkušeností až příliš než abych "šrouboval" na tělo jiný prime objektiv. Jinak ale souhlasím, že na takové to "foceníčko" v klídečku je prime sestava dobrá až zábavná. :-)
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    BALDUR: Ja jsem si oblibil fuji 35@1.4 kterou fotim primarne a moc rad. Kratsi ohnisko je uz pro me moc neuniverzalni a za chvilku se mi okouka. Na krajinky pak pouzivam 16mm (setakem 16-50) kde mi ta "horsi" svetelnost nevadi a naopak priclonim. Ten objektiv kresli perfektne ostre a s mym sranda focenim nema potrebu jit do neceho drazsiho/pevnyho. Na hrani mam pak starsi manual nikon objektiv, ktery vytahuju obcas na portrety - (v prepoctu 150mm). Mekceji kresli, ale v kombinaci s classic chrome me moc bavi.

    Parkrat do mesice nasadim jeste silenost jmenem SIGMA 70-300/4-5.6 APO MACRO
    Na @450 pak vesele fotim mesic nebo ze stativu nejake makro blbustky

    Kazdopadne doporucil bych jen tu 35mm:) Ostatni jsou ciste pro mou zabavu.

    O te 56/1.2 hodne uvazuji. Ale mozna bych odzkousel i nejaky cina manual klon pri stejnem ohnisku.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Live from Tokyo: X Summit SHIBUYA 2019 / FUJIFILM
    https://www.youtube.com/watch?v=1cvNBULS3tM
    BALDUR
    BALDUR --- ---
    MYKEZ: reportáž: z akcí různě po městě i vevnitř, festivaly apod.
    určitě nějaký ten kratší teleobjektiv bych v té trojce mít chtěl, takže ta 56ka určitě láká
    samyang 12/2 je rozhodně zajímavý tip, ten bych asi přehlédl
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MYKEZ: mozna nez 56/1.2 by mohl poslouzit 7artisan 35/1.2. Je to malickaty sklo, specificky. s fuji to ma spolecny jen velkej bokeh, ale ja ho mam fakt rad. taky cena a vaha jsou jinde...
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    BALDUR: samyang 12/2, fuji 23/1.4, fuji 56/1.2 (tim poslednim si nejsem jistej, zalezi, co si predstavujete pod takym slovom reportaz :))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MURHAAYA: nesmyslně ostré sklo ve svém cenovém segmentu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam