• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    FTN
    FTN --- ---
    Dotaz: kdo máte objektiv 18-55 1:2.8-4, stává se vám, že se zejména teď v zimě sám vysouvá/zasouvá vlastní váhou? Pokud je to chyba, je nějaký servis, kde by to uměli opravit? Sorry, I’m new here. :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    kde nechat vycistit a prohlidnout?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    FUZZSTORTION: hmm, to je fakt ://
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    a jen tak sem brouzdal po ebayi a koukam, ze Zonlai prisel s novou 14mm f/2. Coz je ohnisko, ktery by se mi hodne zamlouvalo. Tu 16mm od fuji jsem zavrhnul prozatim. Kdyz sem videl co z toho leze bez korekci aplikovanejch ve fotaku, tak pak ta cena neni uz tak prekvapiva (ona ta 35/2 WR ma taky docela zkresleni, ktery je korigovany fotakem).

Ten zonlai ma tarka nulovy zkresleni...Mam sice samyang 12mm, ale ten ekvivalent 20mm mi prijde proste idealni. Mozna zas rozbiju prasatko a kdyztak holt pude do sveta :D
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    PLUTO: za me teda XF 35/1.4 ; na nej proste nedam dopustit.. otevreny ma takovou zvlastni "aberaci"a sterilni urcite neni:)

lidi samozrejme dlouho volaji po tom, aby ho Fujifilm trochu upgradoval a vydal mk II, protoze je pomalej a vydava sileny zvuky pri ostreni, a neni WR
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    btw co dat na nastenku nejaky info o objektivech co tu lidi maj nebo meli, ze by se pak zajemci mohli zeptat primo nekoho kdo s tim mel zkusenost. Me prosla rukama docela uz radka (7artisan 35/1.2, Zonlai 22/1.8, Meike 28/2.8, Kamlan 21/1.8, Kaxinda 14/3.5, Samyang 12/2) a nektery za to fakt staly a nektery me uprimne moc nebavily nebo mely trochu mouchy (ostril za nekonecno, flare...)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: 35/2 wr mam taky. jako jedinej nativni objektiv. je dobrej, ostrej, ale je to uplne jiny podani. je sterilni, nevis o nem.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Vypadá to moc pěkně. S tím počítám, že to není moderní objektiv, chci zkusit nějaký manuální a na todle mi přistálo oko a i recenze nejsou vůbec zlý :-) a recenze z Nyxu taky koukam, že dobrý ;-)
    Druhá vzdálenější varianta je pořídit si XF35mm F2.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: ne jako klido se zeptej :) http://www.murhaaya.com/sessions/2019-06-13-therese/ tohle je foceny skoro cely tim. Neni to sterilni moderni sklo, hodne mi pripomina nejaky svetelny padesatky z dob filmu a udela takovy prijemny podani. Proti slunci ma sileny a ne moc hezky flares (na krasny flares je super Kamlan 21/1.8). Celkem je na prd jak ma retro ostrici krouzek, neda se s nim ostrit jen jednim prstem.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Super, díky za reakci
    MIMA_A: Včera jsem zrovna koukal a pěkná recenze... on má všechny recenze fajnový :)
    Tak mezi svátky objednám a bude.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    PLUTO: mozna jsi videl, mozna ne, ale zde dobre srovnani tech ruznych 35mm a super fotky https://jonasraskphotography.com/2019/11/24/the-7artisans-35mm-f-1-2-review/
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: ano mam. nevahej a kupuj :)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Navážu na 35 mm...
    Má někdo zkušenosti s 7artisans 35mm f/1.2?
    RODWY
    RODWY --- ---
    MIKEKT: .)
    RODWY
    RODWY --- ---
    MIKEKT: me se to nedari najit.)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RODWY: myslím že x100 ráda to má v menu
    RODWY
    RODWY --- ---
    cau,jak zjistim pocet cyklu zaverky u x100t?dix
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIMA_A: obzvlast kdyz mame uz 56/1.2 ...
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: hmm skoda, na cropu mi teda tech 50 prijde uz dlouhy, subjektivne..
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Nedavno se mi dostal do brasny tenhle objektiv... https://www.fotoskoda.cz/meyer-optik-gorlitz-35-mm-f-0-95-nocturnus-pro-fujifilm-x/

Fakt me bavi ten look na otevrenou clonu... Fujifilm ten jejich f/1 33 mm objektiv zrusili? Nebo je to jeste v planu?

Kazdopadne me to i na ten manual zatim moc bavi...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    FUZZSTORTION: čoveče nějak jsem čekal víc...asi víc fotek, lepší výběr jak fotografů tak fotek (asi se mi netrefili do vkusu) i ten prostor se mi moc nezamlouval, ale vstupný 50 Kč OK.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    PLUTO: Včera jsem byl v Mánesu a musím teda říct... že mě výstava lehce zklamala.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Já rád Fujilove magazin
    First Impressions: The Titanium X-Pro3 | | FUJILOVE MAGAZINE
    https://fujilove.com/first-impressions-the-titanium-x-pro3/
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Fujifilm’s new X-Pro3 brings analog ideas to a digital camera - The Verge
    https://www.theverge.com/...ity?fbclid=IwAR3wPzdGY42ymifIPFFdO5G_2OA_j41wHKgDdKsw0fwA0HKzfScKR3o9uaM
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: diky!
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Ve FB skupině "Fujifilm CZ/SK bazar" je k mání za 7500 Kč, kupovaný v červenci 2019 tak se tam mrkni.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HUGGI:
    PLUTO:
    DOTCOM:

diky. Ja bych tim asi pro dost pripadu nahradil samyang 12/2 takze bych tratil jen jeden EV. Na druhou stranu je lehci a o neco mensi (ten samyang nelze pouzivat bez clony vicemene). Na druhou stranu s tim samyangem clovek obcas "zapomene" ostrit s tim, ze je to prece sirokac, ale je poznat, kdyz to neni zaostreny a zacina me to pomalicku asi stvat :) Zvlast kdyz clovek prehazuje skla.

18mm f/2 sem zvazoval, ale prijde mi to jako chrastitko a ta 35mm WR se mi libi zpracovanim a tim, co z toho leze a neco malicko sirsiho neuskodi, preci jen sem zvyklej na 12mm.

Tak asi zajdu nekdy do skody si ho vyzkouset. Co sem koukal na net, tak sem ho bazarovej nezahlidl zatim, asi se lidem libi :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam