• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AETHER: ..... musíš napsat, že budeš prodávat speciální edici X100F, kterou používala Aether. A navíc za velmi výhodnou cenu. A bude hned pryč :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    Já budu svůj X100F (používaný něco přes dva roky) prodávat o něco levněji :)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    BAAL: na tw jsem v posledni dobe zahledl par lidi co na popud x100v bud sli fotit znovu s puvodni x100 kterou meli doma anebo ji koupili za 200$ v nejakem pawn shopu, byly to teda vetsinou street fotky, ale proste paradni, tahle cena za fko je super. Ja se drzim a neupgraduju:-D naopak jsem zredukoval i xf skla
    BAAL
    BAAL --- ---
    FUJIFILM X100F + Poukaz na workshop "Jak fotit lépe" v hodnotě 1500 Kč - FUJIFOTO.CZ
    https://www.fujifoto.cz/...00f/?fbclid=IwAR3-XU_npMra5gNLtLie_5TpcswTq9s3TrrbTQSwucogKraLOBEa60pRKHA

    A sakra to je celkem lakave...

    24 990 Kč
    20 653 Kč bez DPH
    EGGH
    EGGH --- ---
    FUZZSTORTION: Ty foťáky nám můžou demonstrativně poslat, když už je nechtěj :) Pro toho chlapa je to ale úžasná reklama. Já o něm předtím neslyšel.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Prý Tetsua odstranili ze seznamu "X-Photographers". Otázkou je, zdali to bylo na žádost fotografa, nebo k rozhodnutí došlo ze strany Fujifilmu. A opět se kolem toho strhává velká diskuse. A dojde k demonstrativnímu ničení Fuji fotoaparátů a objektivů nebo alespoň k pálení triček s logem Fujifilm!? ;-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    EGGH: jesli je tatsuo neceho kopie nebo spis v jaky tradici jde tak je to Daido Moriyama nebo Araki. Neni to zadnej slabej odvar.

    Tokyo in Black and White: The Street Photography of Tatsuo Suzuki | Fstoppers
    https://fstoppers.com/documentary/tokyo-black-and-white-street-photography-tatsuo-suzuki-25344
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Modul AF jako takový je asi pořád stejný, mění se procesor, rychlost vyčítání senzoru, software a různé algoritmy a samozřejmě video - jak už bylo řečeno několikrát ve videu Fuji velmi ztrácel v prvních generacích a podívejte kde je dnes. Nicméně, pokud pominu AF-S, který je prakticky dostatečný už od X-T1, a porovnám-li AF-C mezi generacemi, tak rozdíly jsou docela značné. Jako v kont. ostření při focení, tak ve videu. Prostě ty rozdíly mezi generacemi jsou ve výkonu. Ale fotograf samotný má stále jednu hlavu, pár očí, dvě ruce atd., ale zároveň taky stárne a nabírá zkušenosti. ;-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AETHER: Já si to taky vždy říkal, ale s odstupem když se to snažím zhodnotit objektivně tak vlastně žádné zlepšení nepozoruju
    AETHER
    AETHER --- ---
    HUGGI: Ja treba rozdil mezi X-T10 a X-T30 pozoruju velky;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BAAL:
    AETHER: U každého nového modelu i nového firmwaru Fuji (ale i ostatní výrobci) tvrdí že má razantně lepší AF.
    U Fuji jsem vystřídal XPro1, X-T1, X-T2, X-T3, X-H1, X100s, T , F…od nejstaršího modelu po nejnovější žádné pozorovatelné zlepšení AF v reálném světě nepozoruju - odpad chybně zaostřených fotek mám stále podobný (to beru jako měřící hodnotu).

    Základní problém - nefunkční Af v protisvětle se po zvýšení rozlišení spíše zhoršil než zlepšil
    AETHER
    AETHER --- ---
    BAAL: Chapu. Fko je rychlejsi nez T, ale rychlost AF je na Vcku i pro me jeden z lakavych parametru.
    BAAL
    BAAL --- ---
    AETHER: asi ne, laka me ten rychlejsi AF v ramci noveho skla, protoze na te X100T to byl straslivy porod
    AETHER
    AETHER --- ---
    BAAL: Kdybys chtel X100F, budu tak za mesic mit jednu na prodej:D
    BAAL
    BAAL --- ---
    AETHER: chápu, já jsem měl dlouhodobě zapůjčenou X100T a získal jsem k ní také značný vztah a tak dlouho jsem přemýšlel zda jít cestou XT-30 nebo vyčkávat na X100V (která podle rumors měla být už lonský květen:-)), až je tu a velmi pravděpodobně si pro ní dojdu také.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Tak jsem si to X100V objednala.
    Baal se mě ptal, proč kupuju tohle, když mám X-T30.
    No, taky mám X100F a miluju jí a už dlouho říkám, že kdyby měla výklopný displej a weather sealing, tak je to dokonalý foťák. No a teď to bude mít:) Takže X100F půjde do světa a já upgraduji.
    Provozovat tyhle dva foťáky vedle sebe je za mě ideální stav - stovka je kapesní formát, dá se vzít i do kabelky, do divadla, mám ji stále s sebou, na akce v práci, druhý foťák na větší akce je jak dělaná. A v létě do hor, když už toho táhnu příliš a počítám každý gram, tak je ideální. Ale holt nemá výměnné objektivy, tak mám i X-T30 a na ty příležitosti, kde unesu více, si beru tu.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Hlavně je to s fotkama od Bruce neporovnatelný. Ten Tatsuo mi přijde jako nepovedená kopie. Bruce je zkrátka jen jeden :))

    WNYC Street Shots: Bruce Gilden
    https://www.youtube.com/watch?v=kkIWW6vwrvM
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    no kdyz to srovna se zaberama Bruce Gildena, jak cpe blesk lidem do obliceje tak je Tatsuo uplnej milacek... boure ve sklenici vody.

    ale souhlasim, ze by to chtelo neco, co vic ukaze prednosti toho fotaku a schopnosti toho fotografa. Na druhou stranu bylo hezky, jak se tam rozpovidal o tom, co si myslim, ze by mela fotka obsahovat a proc.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    BALDUR: vida, zrovna nedavno mi prisla knizka Enter the City od nej. si to musim pustit to video konecne :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BALDUR: Na jeho obranu bych řekl, že ve videu mělo být více času věnováno jeho foto portfoliu (mnohem více náhledů s fotkami z X100V a méně času pro záběry na něj v těch ulicích a lidi, kteří mu uhýbají - tam stačilo zobrazit čistě jen krátké střihy). Video prezentuje jeho styl focení a v tomto případě je pak docela jedno s jakým fotoaparátem to dělá. Nicméně, nevím co tam přesně vykládá v záběrech, kde sedí a míří na něj zvláštní světlo jak u výslechu.. Zkrátka, X100V tam dostalo vizuálně méně prostoru než by si zadavatelé případně výrobce přáli. To že je Suzuki takový či makový vyplynulo až postupně a zvrhlo se to v diskusi o něčem jiném. X100V pak šel zcela do pozadí a to Fujifilm nejspíše právě nechtěl. Nicméně, říká se, že i "negativní" reklama je také reklama.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BALDUR: husty, to chce mit koule fotit takovymhle zpusobem. Je fakt, ze ten jeho freak look mu asi docela pomaha, s takovym typkem si ne kazdej bude chtit zacit konflikt...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam