tady jsem nahral fotky.
http://www.murhaaya.com/odd/ja/nyx/fuji/18mm/ (nejak posledni dobou nevidim fotky hostovany u sebe kdyz je vkladam na nyx, tak pouze odkazem)
Foto jak ten objektiv vypada na my X-E3 a pak jpg ktery jsou vyvolany z rawu, ale nemaji zadny doostrovani nebo jinou korekci a pak sadu korigovanejch (vinetace, zkresleni, nekde upravena perskektiva, doostreni/zrno, kontrast).
Ten objektiv ma v mejch ocich neskutecne hnusnej design, ze vypada jako hodinky. To jsem prelepil, odlepil jsem tu nalepku kolem predni cocky. Pod tim je takovej bilej krouzek udelanej barvou, ale je sejdrem a neni vycentrovanej s objektiv a je tam strojove vyrazeny seriovy cislo, 7artisans, ohniskova delka, clona... Nejak me nenapadlo to vyfotit, nez sem to prelepil. Ale asi bych tam priste mozna tu nalepku s popiskem nechal. Je celkem tlusta a ta jeste malicko vic chrani ten predni clen (ne, ze by za 1500 potreboval bejt extra chranenej)
K vlastnim fotkam. Od nejakych cca 2 metru je ostry vsechno. Spis nez neostrost tomu objektivu chybi trosku kontrastu. Brutalne moc vinetuje a ma lehky soudkovy zkresleni. Kdyz se namiri do svetla tak ma masivni scintilujici flare. Ty fotky z nej maj takovej lomo feel nebo kdyz je hodim do cernobily a priostrim sum/zrno tak maj takovej filmovej feel, tim jak to neni brutalne sterilne ostry mi prijde.