AETHER: mel sem ho parkrat v ruce, ale proste fakt potrebuju 28mm. 28mm je moje normalni ohniskova delka a cokoli jde nad to je dlouhy a toleruju max 50ku ci ekviv.
28ku sem mel/mam v nasledujicich inkarnacich: Fuji Tiara, Fuji DL-500, Fuji Cardia Mini Elite, Minolta TC-1, Zuiko OM 28/2.8, Canon 28/2.8 EF, Voightlander 28/2.8, Nikkor Series E 28/2.8, fuji x70, tedka pro fuji x mam 7artisans 18/6.3 a konecne i ten fujinon 18 f/2. Bez 28mm ci ekviv jako by to pro me neexistovalo :)
Co tedka hodne posledni dobou delam je, ze si srovnavam vertikaly u vsech fotek kde to ma smysl, takze mit jeste uzsi zaber by uz nedavalo smysl. Navic sem mel stroje kde jsem fotil hodne s 35mm ci ekviv. Mel jsem Canon EOS M s 22kou a tohle kombo jsem mel kdyz jsem byl poprve v tokyu a vice mene tam mi doslo, ze to je uplne k prdu ohnisko, protoze sem tam nebyl schopen dostat skoro nic poradne. Mel sem Canon EF 35/2 a tim sem vyfotil spoustu peknejch fotek, ale to bylo hlavne lidi a i tam bych si casto praval 28.