hola, ma tu nekdo zkusenost s fuji X-E2 nebo X30 specificky? Proc se ptam...
Mam X70 a X-E3 a jediny co si preju je, aby ta X70 mela hledacek (mam nasazovaci optickej z dalkomeru, ale neni to ono). Na X-E3 mam 18mm f2, ale nejakym zpusobem me proste bavi daleko vic fotky z X70 (mozna je to tim, kam ji taham a co s tim fotim) nez z ty X-E3 a rikal jsem si, jesli nezkusit bazarovou X-E2 s tou 18mm. Na ty X-E2 se mi libi i to rozlozeni tlacitek, absence joysticku mi asi nevadi, spis mozna naopak, absence AUTO prepinace je plus... zaroven by slouzila jako zalozni telo pro X-E3 kde mi prijde, ze se mi neco vteklo do spouste a je takova sticky obcas. Ta X30 se mi libi designem uz hrozne dlouho, je to starickej stroj, ale zas ma zoom a na vselijaky pochuzkovy cvaky bude univerzalnejsi nez ta X70, ma hledacek plus si rikam, ze ten lo-fi vystup (oproti dnesnim) by mohl mit neco do sebe (obcas cvakam ccd digitalem z roku 1998, pro maximalni digi lomo).
Tak by me zajimalo par slov od lidi, ktery to meli v ruce. Jesli je tam nejakej deal breaker jako totalne pomaly ostreni (na ty X70 mam vice mene porad manualni ostreni a zaostreno na nekonecno a prepinam se do single modu jen zridka a rychlost ostreni na x70 me nijak nelimituje) nebo obecne nejakej spek, kterej si ja v tom idealizovanym pohledu nedokazu uvedomit. Jesli se daj obe nabijet z USB nebo jesli kvuli tomu musim tahat nabijecku na baterie (to si zaroven googlim, ale pro priklad).
Diky