• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LAUNCHER: on to asi bude lepsi napad v mnoha ohledech, ale nejde mi co nejlepsi kvalitu, ale o celkovej feel. Napriklad ja furt vzpominam na EOS M a co z nej lezlo na iso 6400 s vyhulenym kontrastem a vypnutym doostrovanim a potlacenim sumu. na vsehno ostatni to byl meh fotak a fotky z nej se dost rozpadaly pri drsnejsich editech v rawu kde 5D2 drzelo, ale ten feel z tech cb fotek proste u fuji nemam. cimz nehanim cb fuji. Niceme chybi mi tam nejaka hrubost. X70 tam me zase bavi barvy. Furt s tim fotackem chodim a potunil jsem si na nej presety pro raw editor a mam z toho radost.

    Proto sem hledal neco se stejnou generaci x trans jako ma x70 ale s hledackem. XE2 je moznost. mam xe3 a absenci vyklopnyho lcd jsem pocitil tak dvakrat. muj idealni fotak by byl x70 s hledackem a klidne komplet bez lcd, takze to me netrapi.

    ta x30 je spis neco, co me zajimalo uz dlouho. designove se mi hrozne libi, hledacek, dobrej rozsah zoomu jsou duvody proc nad nim furt jeste premyslim. otazka je, jesli by mi ta obrazova kvalita dala nejakej look and feel, kterej hledam. Bokeh je vlastnost, ktera me nechava uplne chladnym. Spis naopak sek uz pd dob foceni na ten eos m se samyangem 12mm privyknul velky hloubce pole.

    nejvetsi argument proti rozhazovani penez je jesli mi to da neco, co nemam a neco co hledam ci jestli si to jen vsugerovavam.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PICAZSOO: Poskytnu pohled na ty Fuji zoomy z druhe strany.

    18-55 jsem mel rad, hezky relativne lehky sklo, da se s tim nacvakat cela dovolena a cloveku toho zas tolik nechybi. Ta stabilizace je super a to i na fotaku s IBIS (oboje funguje zaroven).

    Oproti tomu velky tezky 16-55/2.8 jsem nikdy nepochopil. Je nepohodlny to sebou nosit, bokeh to na FF prepoctenych ~f/4.2 stejne neumi. V horsim svetle to ze stejnych duvodu take nevidi.

    Az prijde cas, radsi si prikup f/1.4 prime, dle uvazeni. Nabizi se legendarni 35/1.4, ale kup co potrebujes, vyber dle fotek z ruznych primes na Instagram, Flciker, Reddit.

    S temahle dvema sklama pak nafot spoustu fotek, ktere te budou bavit :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MURHAAYA: LAUNCHER: Co se tyka X-E2, mam ma ni krasne vzpominky.

    Dneska bych uz nevydychal ten nevyklopny display a nepritomnost IBIS. Ta me na me X100V leckdy omezuje a nastve. Coz nic nemeni na tom, ze s X-E2 jdou udelat super fotky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MURHAAYA: At si kazdy dela se svymi penezi co uvazi.

    Ale myslim, ze Xiaomi Mi 11 Ultra, ktera ma byt ohlášena v Po nebo Ut, bude asi lepsi napad nez X30 s 2/3" sensorem.

    Ja jsem mel problem vyfotit zabavnejsi fotky z RX100 Va, nez z meho tehdejsiho Huawei Mate 20X, protoze fake bokeh.

    Obavam se ze slabsi X30 oproti soucasnemu top mobilu to bude mit jeste mnohem horsi.

    Tim Ti to nechci kazit, lide maji chute ruzne. Na ebay.de jsou za par EUR, muzes poridit a pak nam poreferovat.

    Fujifilm x30 | eBay
    https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=Fujifilm+x30&_trksid=p2380057.m4084.l1313
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: myslím že to hodně bude o těch pocitech, já mám radši fotky z libovolný X100 oproti X-T? co jsme kdy měl aniž by k tomu byl reálnej důvod, technicky jsou stejný..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SPIKE411: jesli si z prahy, tak bych se idealne nekde potkal, vzal svoji x-e3 a porovnal si, pofotil... muzu nabidnout nejakej craft beer jako diky za tvuj cas a obetavost :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ale teda hledáček na tom nepoužívám, je pěkně zaprasenej, tak snad ještě funguje. ;)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: X-E2 ma vyhodu v ergonomii v lehce vetsim hledacku, nema predni tocitko (ktery ja stejne nepouzivam)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MURHAAYA: Asi klidně můžu X-E2 na chvíli půjčit na vyzkoušní.

    Z USB se dobíjet nedá, ale dá se koupit relativně malá USB nabíječka.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    hola, ma tu nekdo zkusenost s fuji X-E2 nebo X30 specificky? Proc se ptam...

    Mam X70 a X-E3 a jediny co si preju je, aby ta X70 mela hledacek (mam nasazovaci optickej z dalkomeru, ale neni to ono). Na X-E3 mam 18mm f2, ale nejakym zpusobem me proste bavi daleko vic fotky z X70 (mozna je to tim, kam ji taham a co s tim fotim) nez z ty X-E3 a rikal jsem si, jesli nezkusit bazarovou X-E2 s tou 18mm. Na ty X-E2 se mi libi i to rozlozeni tlacitek, absence joysticku mi asi nevadi, spis mozna naopak, absence AUTO prepinace je plus... zaroven by slouzila jako zalozni telo pro X-E3 kde mi prijde, ze se mi neco vteklo do spouste a je takova sticky obcas. Ta X30 se mi libi designem uz hrozne dlouho, je to starickej stroj, ale zas ma zoom a na vselijaky pochuzkovy cvaky bude univerzalnejsi nez ta X70, ma hledacek plus si rikam, ze ten lo-fi vystup (oproti dnesnim) by mohl mit neco do sebe (obcas cvakam ccd digitalem z roku 1998, pro maximalni digi lomo).

    Tak by me zajimalo par slov od lidi, ktery to meli v ruce. Jesli je tam nejakej deal breaker jako totalne pomaly ostreni (na ty X70 mam vice mene porad manualni ostreni a zaostreno na nekonecno a prepinam se do single modu jen zridka a rychlost ostreni na x70 me nijak nelimituje) nebo obecne nejakej spek, kterej si ja v tom idealizovanym pohledu nedokazu uvedomit. Jesli se daj obe nabijet z USB nebo jesli kvuli tomu musim tahat nabijecku na baterie (to si zaroven googlim, ale pro priklad).

    Diky
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PICAZSOO: Stabilizace v X-H je velmi slušná (doporučuji provést aktualizaci FW) a společně s případným 16~55/2.8 z bazaru to bude solidní sestava. Dobrý poměr mezi celkovou bazarovou cenou a výkonem celé sestavy. Neocení však ti, kteří nemají rádi větší a těžší sestavy. :-)
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    FUZZSTORTION: Ahoj,
    díky moc za radu s Paladixem. Ve středu přebírám postupně od dvou lidí X-H1 za 14000 a nepoužitý objektiv 18-55 za 8500. Hodně jsem přemýšlel o tom 16-55 f2.8, ale radši kdyžtak až někdy později - to už je zase těžký monstrum, i když věřím, že obrazově bude super.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BREAKING: Fujifilm GFX50S MKII Coming 2021 with Same 50 Megapixel Sensor of GFX50S - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/...ifilm-gfx50s-mkii-coming-2021-with-same-50-megapixel-sensor-of-gfx50s/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PICAZSOO: Na X-H1 dodnes s laskou vzpominam.

    Ani ma aktualni Sony A7 III, nema tuhle pro me zasadni feature pro foceni mych decek:

    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PICAZSOO: Ahoj. Mrkni se do bazaru na Paladixu na aktuální nabídky. Za samotné tělo X-H1 z bazaru dnes dáš mezi 14-20k Kč a ten zoom obvykle splašíš za dejme tomu 7-10k Kč dle stavu a původu. Snímač je z r. 2016 (stejný jako mají modely X-Pro2, X-T2, X-E3, X-T20, X100F...). Jako vstupní set do systému X je to docela solidní. Kdo má rád robustní těla s pořádným gripem, tak bude rád. :-)
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    Ahoj všichni zde,
    chystám se přejít z Canon DSLR na Fujifilm. Chtěl bych se vás zeptat, zda vám cena 25tis. za rok starý x-h1 s objektivem 18-55mm 2.8-4f přijde rozumná. Mně to připadá ok. Důvod pro přechod od Canonu je, že chci zase po letech mít něco s EVF. Můj první digitální foťák byl Canon DSC-R1, což byla taková podivná průkopnická záležitost (první APS-C CMOS s live view). O foťák jsem přišel a od té doby trpím s Canonem - na klasický průhledový hledáček jsem si nikdy nezvykl - přijde mi to zaseklé někde napůl cesty mezi filmem a digi.
    Jinak mluvím konkrétně o x-h1, protože se mi hodně líbí displej naklápějící se v ose objektivu a samozřejmě IBIS.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BREAKING: One More Fujifilm GFX Camera Coming 2021, More Affordable than GFX100S - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/...one-more-fujifilm-gfx-camera-coming-2021-more-affordable-than-gfx100s/
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Dneska na mě vykloukla někde reklama, že v CEWE foto mají 35mm 1,4 za 12 990 Kč
    Fujifilm XF 35mm f/1.4 R | fotolab.cz
    https://www.fotolab.cz/produkty/pro-bezzrcadlovky-fujifilm-xf-35mm-f-1-4-r?source=heureka
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Why the Fujinon XF33mmF1.4 R WR is not the XF35mmF1.4 MK II - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/why-the-fujinon-xf33mmf1-4-r-wr-is-not-the-xf35mmf1-4-mk-ii/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BALDUR: Mě by ta cena smysl dávala. Je to prostě světelnost 1.4 pro aktuální generaci pevných skel s aktuálním AF modulem uvnitř, který musí být skvělý pro videonatáčení, a aby to bylo skvělé na to video, tak si myslím, že charakter tomu musí odpovídat. Tzn. bez optických neduhů původního 35/1.4. U plnánovaného 18/1.4 bude cenovka podobná a také se o něm mluví jako o objektivu i pro video účely.
    Sami Fuji reps přiznali několikrát, že původní 35/1.4 je spíš úlet se kterým se počítalo jen pro začátek, aby tehdejší X-Pro1 a další dobové modely v r.2012 bylo čím "zasklít". Sklo nicméně získalo svůj kultovní status. Já tomu tak nefandím a plně přiznávám, že jsem v jasné minoritě těch, kteří spíše nad 35/1.4 ohrnují nos. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam