Ja dekuji za odpovedi.
MURHAAYA: Ja prave taky bazar, a tak jsem si nebyl jistej jestli by to mohlo bejt o chlup lepsi, a taky jak jsem psal, trochu me rozhodil ten touit 12 kterej mi prijde vostrej jako britva. Ale tak pri tom ohnisku se to da asi trochu cekat..
Jeste jsem to vic testoval a jo asi je to ok, jen mi to prijde ze je to trochu nachylnejsi na podminky, a mozna je to subjektivni pocit, ale v horsich svetelnejch podminkach mi prijde ze to tu kresbu malinko ztraci ale asi to neni nijak kriticky.
Mozna jsem trochu ovlivnenej tema ricohama GR, ktery vzdycky uz radu generaci mely tohle ohnisko v pomeru k velikosti fakt perfektne zvladnuty.
Nebo mozna proste tenhle objektiv neostri tak precizne kdyz je horsi svetlo, nevim, to nedokazu uplne rict. Mozna je to taky jenom tim ze mam volsovy ruce a neumim to:)
Ale jeste jsem srovnaval s Touit 32mm 1.8 a ten proste kresli trochu lip i v horsim svetle na plnou diru.. Mi prijde jen tak od voka..
Ale ten zase ma obcas malinko problem vubec zamknout kdyz je malo svetla.. (trochu ho podeziram jestli v sobe ten konkretni kus nema jeste starej firmware) Ale kdyz zamkne tak je to vzdy precizni. A teda barvy maj ty zeissy vazne super, za me subektivne. Nevim jestli je ten jejich T* coating fakt takova magie ale bavi me to. (I kdyz ja barvu vlastne moc nejedu:)
Asi trochu pokrytectvi kdyz je tu ten “magickej” fujinon 35/1.4 ale ten jsem zatim nemel moznost drzet v ruce.
Nicmene pro me je trochu lakadlo ten starej “vintage” Planar v modernim baleni:D
Jako ne ze bych neuzil f1.4 v ty 18mm, ale pro me je jako rutinni sklo na denni noseni uz moc velka proste, proto jsem si neporidil apsc bezzrcadlo, abych na tom pak mel jako primar takhle velky sklo:/
Ja jen doufam ze se fuji trochu vzpamatuje a bude prichazet zase i s nejakejma malejma objektivama, nebo revizema svejch malejch objektivu tak jako udeali tu 27mm.
Ted vytlacili radu tlustejch tezkejch super svetelnejch a drahejch objektivu, a tak by zase mohli delat neco co dava pro apsc bezzrcadlo vetsi smysl.
Jako ja to nechci hanet, jsou to spickovy skla, ale kdyz budu chtit tahat trictvrtekilovej nebo kilovej tlustej macatej objektiv, kdyz budu povazovat hloubku ostrosti tenkou jako vlas za stezejni vlastnost systemu, tak apsc nedava smysl prece. Fullframe bude mit v tomhle vzdycky navrch, o strednim formatu nemluve.
A proto by mi tohle davalo vetsi smysl pro gfx system, a pro x mount maly pekny sklicka, pls:)