• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: jo no, je to chrastitko... neni spatna opticky, ale obcas mam pocit, jak kdyz by v ni byl pisek. Si rikam, jesli by nestalo za to ji nechat rozebrat a vrznout do ni nejakou vazelinu navic, ale nebudu riskovat a jen budu doufat, ze udelat WRkovou (nebo se nekdo vytasi s nejakou 3rd party). V tomhle ohnisku vydal TT Artisan 17/1.4 ale je to docela bahno podle tech par reviews co sem videl.

    Jinak cim dal tim vic me bavi ta 7artisans 18/6.3, kdyz vim, ze nebudu fotit lidi a jdu se nekam jen projit, tak si beru jen tuhle. Ma i chladnejsi podani a tak nejak ve vysledku money well spent.

    trochu OT: Co nebylo asi uplne money well spent zpetne bylo vymenit Samyang 12mm za ten Brightin Star 12mm. I kdyz uvodni pocit byl supr, tak nevim cim to, ale zjistil sem, ze ten objektiv zmeni zaostreni, kdyz s nim zatresu, jako by mel nejakej vnitrni clen vuli a posunul se... zvlastni :/
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    VACA: jojo gumová krytka vidíš to...tak tam nebyla :) Holt to budu mít v brašně se clonou a bez krytky :)

    VACA: S druhym foťákem se Sony A850 bez možnosti elektronický závěrky by mě asi rovnou upálili, páč to je zvuk jak když o sebe prásknou dvě víky od popelnice :D
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    No, já paradoxně na X-Pro natočil asi 80-90 hodin záznamu. :-) Ale to byla situace, která vyšla až nějaký čas po nákupu v březnu 2017. Přišel malý job v hudebním klubu a na videa do FB a YTB to víceméně asi stačilo. Později k tomu externí mic do foťáku. Kdyby to celé nezkrachovalo po dvou letech spolupráce, tak už bych měl na natáčení X-H1 a pár nahrávacích zařízení z každého kouta na dodělání doma.
    VACA
    VACA --- ---
    FUZZSTORTION: jo to mas pravdu:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    VACA: No, malý orchestr musíš nějak víc zeširoka zabrat zpoza malého pódia v aule. S mračícím se profesorem za zády. ;-)
    VACA
    VACA --- ---
    to se me nastesti vubec netyka. Me lidi obecne moc nebavej k foceni, natozpak nejaky vystoupeni:) Samozrejme kdybych neco takovyho resil asi bych hledal jiny sklo, dost pravdepodobne vyrazne delsi ohnisko. Ono takovejhle semi-sirokac na vystoupeni na konzervatori neni imho nic moc bez ohledu na zvuky. ALe jak rikam, tyhle akce me nastesti uplne mijej:D

    FUZZSTORTION: tohle svym zpusobem chapu, ze si fuji snazi udrzet svoji pozici na poli hybridnich "video-fotoaparatu" Ale tak aspon u ty serie X-pro by se mohli orientovic vic na stroj dedikovanej k fotografii. (ja jsem treba na xpru nenatocil ani fterinu, vlastne ani nevim jak se video rezim zapina, nikdy sem se o to nezajimal, a asi ani nikdy nebudu_:D)
    No a kdyz ne, tak me mrzi ze sem do teh objektivu uz natlacil taky celkem balik penez... :/ Pac to pak smrdi zmenou systemu :´(((
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Zkuste s takovým chrastítkem jít fotit například absolventské vystoupení na konzervatoři. Lidé s absolutním sluchem vás budou hnát. ;-)
    VACA
    VACA --- ---
    PLUTO: Mela by k tomu bejt jeste takova gumova krytka co se da nasadit zepredu na tu clonu. Ale stejne tam nedrzi, takze neni moc o co stat:D
    Moje teda neni nak ultra hlicna, ale hrkatko to trochu je, no..
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Dneska dorazila ta 18mm f2.... no jako je to hlučný fest musím říct a chod tam a zpátky je taky takový divoký, ale ostří dobře a za těch 8 000 Kč s tou roční zárukou to je asi cajk. A velký plus je ta kovová sluneční clona, ten tvar mám rád, ale teda nejde přes ní nasadit krytka což je trochu na pikačů. O víkendu svatba tak jí tam zkusím :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Šušká se i o tom, že Fuji oddělí modelovou řadu X-H s vrstveným ~40mpix BSI CMOS s X-Trans maskou. Na video s 6K nebo 8K už takový snímač je zapotřebí.

    A pak je otázkou, co dostanou X-T, X-Pro, X-TSx0 či X-Tx0 řady. Může to být znovu ten stejný BSI CMOS 26mpix, nebo nový ~30mpix s X-Trans maskou. Vše však více podpořeno novým procesorem a výkonnějším graf. rozhraním. Takže obrazově to bude vše víceméně stejné, ale zlepší se výrazně výkon a možnosti z hlediska dalších FW aktualizací.
    VACA
    VACA --- ---
    Jakoby i filosoficky, kdyz budu chtit takovy rozliseni, a bejt tedy odkazanej na tlusty ojektivy tak ztratim hlavni vyhody apsc, totiz kompaktni rozmery. V takovym pripade si radeji si koupim naky full frame bezzradlo...
    VACA
    VACA --- ---
    ja si osobne trochu myslim, ze 40mpix na crop factor snimaci je slepa ulicka. Ale dobre no, trh urcujou hlavne ti kdo si to koupej:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Tohle je nová řada 1.4 skel určená pro budoucí fotoaparáty s 30-40mpix snímači. Staré objektivy sice asi dovedou vykreslit obraz u chystané nové generace snímačů, ale více vylezou do popředí jejich optické vady a budou už nejspíše charakterní až příliš. A musí vyhovět i při práci s videonahráváním.
    Já bych byl rád, kdyby Fuji 40mpix snímač obsadil do všech chystaných modelů Fuji (jak bývá zvykem), ale ať tedy mají uživatelé možnost přepnutí do 24-26mpix rozlišení.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    VACA: Tou velikostí a váhou to trochu zabili i když to je pěkný sklo.
    VACA
    VACA --- ---
    MIKEKT: Jj, chtelo by to WR revizi s vnitrnim zaostrovanim.
    Ta 1.4 wr sice ma, ale je to velky bago
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ja furt doufal, ze vydaji novou 18/2, ale moc to nevypada :/ snad s necim prijde treba viltrox
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    VACA: Díky moc, tohodle inzerátu jsem si nevšiml. Zkouknul jsem a vyhrála varianta bazarovýho z Megapixelu. Je cca stejně drahý, plus záruka na jeden rok plus mi ho dovezou pod nos i když Zbraslav z inzerátu mám za bukem.
    Na tom megapixelu možná vypadal o chlup lépe. Tak doma vyzkouším a uvidíme zda je v cajku.
    Mám doma XF16mm f2 a je to pro mě asi moc široký ohnisko, zkusím 18mm a když tak 16mm půjde z domu.
    Ještě jednou moc díky.
    VACA
    VACA --- ---
    FUZZSTORTION: tyjo, to už trochu hraničí s nějakou obsesí, ale nemyslím to nijak špatně;)
    Každopádně poznatky a překvapení by mě zajímaly. Aspoň teda co tě nejvíc překvapilo.

    Jinak sry že jsem se tady už nedobral k odpovědi FUZZSTORTION, ale co píšeš o tom prstenci ostření u nikkorů tak to s tebou souhlasim že bude příčina... Ty nikkoří AFka nejsou na manual fakt nic moc:/
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: sakra, nevim proč se sbazar při sdílení z tý jejich mobilní aplikace chová takhle hloupě.
    Tak to zkusím znova na kompu, snad to bude fungovat:

    Objektiv FUJIFILM XF 18 mm f/2 R - Praha - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/lucyllou/detail/149525055-objektiv-fujifilm-xf-18-mm-f2-r
    VACA
    VACA --- ---
    PLUTO: Izeranta neznam, ale imho docela dobra cena.
    Ale je teda fakt ze ten inzerat uz je tam cca tak dva mesice (akorat se aktualizuje) takze mozna to radsi svedomite vyzkouset..

    Objektiv FUJIFILM XF 18 mm f/2 R Sbazar.cz www.sbazar.cz/lucyllou/detail/149525055-Objektiv%20FUJIFILM%20XF%2018%20mm%20f/2%20R
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam