• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    FUZZSTORTION: Diky, a nemel bys nekde i nejake sample fota z te 23? Napriklad 1.2 a blizko subjektu. Zajima me jak moc je to neostre :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Voigtländer MACRO APO-ULTRON 35mm f/2 for Fujifilm X Announced - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/voigtlander-macro-apo-ultron-35mm-f-2-for-fujifilm-x-announced/
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    WOTAR: A ta 50mm je dobra? Premejslim ze si udelam radost…
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    CLOJSTER: Tady jsem se k tomu nějak rozepisoval (v textu je odkaz na dřívější shrnutí k 35mm): https://forum.digiarena.zive.cz/viewtopic.php?f=1902&t=1200984&p=13199326&hilit=nokton#p13199326
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Ja prave uvazuju o manualnim Voigtlanderu 23 f1.2. Nemate s tema Voigtama nekdo zkusenost? Sice cenove lehce pod urovni Fuji, ale zas to zpracovani a svetelnost paradni. Diky za postrehy, jestli to nekdo zkousel.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    PLUTO: Jo já mám 7Artisans 50mm f/0.95 a TTArtisan 40 mm macro a to zpracování je super u obou, byť je to trochu vykoupené váhou. Manuální ostření mě taky nutí přemýšlet jinak a mám to rád, vadilo by mi leda někde na svatbách apod., pokud se člověk musí "otáčet". Ta šroubovací krytka mi teda připadá pěkná a ten šroubovací úkon mám taky rád, nicméně je to lehce nepraktický. U 7Art teda byla taková našupovací, která je úplně na prd, zvlášť, když tam máš filtr, protože to neustále padá,
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Nedávno jsem prodal Viltrox 33mm f/1,4 protože jsem ho nepoužíval a ani se mi vzhledově nelíbil, nebavil mě. (nový cca 8500Kč)
    Potom mě napadlo koupit manuální TTartisan 35mm f/1,4 (nový 2500Kč) a musim říct, že mě to baví o dost více a není to taková ošklivá rourka jako ten Viltrox. V reálu je hezčí než na fotkách, takovej malej, kovovej, roztomilej. Když otáčíte clonovým kroužkem tak slyšíte jemný cvaknutí.
    I na f/1,4 což jsem teď v týdnu fotil jsem trefoval ostrost tam kam jsem chtěl.
    Jak je manuální, tak jsem o cvaknutí víc přemýšlel a nefotil každou píčovinku co jsem potkal :-)
    Řeknu vám, že mě mile překvapil a vtipná je krytka objektivu, která je šroubovací a při nandavání/sundavání slyšíte takovej ten hezkej kovovej zvuk jako když manipulujete s filtrem.
    Pár fotek na co vylezlo z foťáku z jpegu (Fujina X-E3, nastavená na AcrosR)

    PEPO
    PEPO --- ---
    FUZZSTORTION: dík, ale bohužel N/A
    PEPO
    PEPO --- ---
    respetkive asi přestal fungovat sensor....
    PEPO
    PEPO --- ---
    Přátelé, potřeboval bych radu... moje X100t po 16400 snímcích zničehonic přestala fotit - normálně se nastartuje, ale jakoby neexponuje - na obrazovce i v hledáčku je černo. Zkoušel jsem vyndat baterku, resetovat... nepomáhá... někdo nějaký tip na troubleshooting?

    Díky
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    PLUTO: Rozumím..Mě to vyhovuje.. Canon tělo mám, ale s Fujinou se mi mnohem líp pracuje..
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Byla to redukce "VILTROX smart adapter EF-FX 1"
    Jako stejnak to moc nechápu, to už bych asi raději koupil Canon tělo :-)
    Potom psala, že zaostřování docela OK ikdyž to jednou za čas ujede, ale je to teda prý pomalejší.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    MURHAAYA: Jo to taky... Ale většinou nevadí..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    a nevyhodou obri velikost :D
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    PLUTO: Jestli to byl speedbooster Vitrox, tak to chápu, mám to stejně :) Skla Canon, tělo XT1.. Výhodou větší světelnost, než na Canonu, nevýhodou občasné potíže s přesným ostřením a větší vinětace při zaclonění.. jo ještě výhoda-žádný prach na chipu, stále chráněn sklem v speedboosteru..
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Jen taková zajímavost.
    Prodával jsem holčině Sigmu 18-35mm Art (na Canon) a když přišla tak si sebou přinesla redukci Viltrox a nandal ten objektiv na Fujinu X-T3.
    A normálně si ji koupila a byla spokojená.
    Dost mě to teda překvapilo, že to chce takhle někdo roubovat.
    Teda 14 dní předtím, to chtěl koupit někdo ze Zlína a ten to zase chtěl na Panasonica S1 což mě pobavilo stejně :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    VACA: Fuji reps to obhajovali ve smyslu, že X-Pro3 má hledáček v porovnání s X-Pro2 větší, tak přestalo dávat smysl instalované přepínání mezi wide a tele nastavením v OVF režimu. Jen to mělo jednu drobnost, že obětovali nejširší rámeček s právě 18mm ohniskem. Ale máš to tam od 23 do 90mm... ale není to ono. Souhlas.

    Dočká se GFX systém hybridního hledáčku v jednom z budoucích modelů jako např. 50R/100R? :-) Tam bych čekal hledáček možná ještě větší než v X-Pro3...
    VACA
    VACA --- ---
    Jen tak mimoděk taková neplánovaná featura x-pro2, jak je vedle hledáčku ten senzor:

    Když fotim v ulicích, tak ho občas využívám jako takový "zpětný zrcátko". Když totiž vejrám do hledáčku, tak v tom senzoru vidim v odrazu co se děje za mnou a občas je to fakt užitečný. Člověk vidí přicházet lidi, přijíždět auta, etc.. Vlastně jsem se přistsihnul že to využívám čim dál častěji:) Dobrá věc náhodou;)
    Jinak mě x-pro2 i po tý době furt baví. Občas využívám přepínání ohniska OVF což mi přijde trochu škoda že u 3ky odstranili:( Display by se vyklápěcí občas hodil pro focení z podhledu, ale to se dá řešit tou aplikací v mobilu ale je to taková nouzovka.
    Zase jsem se vrátil k tomu 18/2 hrkátku, to ohnisko mě prostě na casual focení nejvíc baví. Touit 12mm je za mě keeper kterej mě baví mít u sebe. Eventuelně k tomu v druhý kapse 56/1.2..
    Mam i nějký daklší ohniska ale tyhle 3 jsou za mě "keep it" objektivy který pokrejou většinu mejch tužeb..
    Konec samomluvy. Ať vám to klape:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Expected Price and Specs of Upcoming Fujifilm X Mount Sigma 16mmF1.4, 30mmF1.4 and 56mmF1.4 DC DN Contemporary - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/expected-price-and-specs-of-upcoming-fujifilm-x-mount-sigma-16mmf1-4-30mmf1-4-and-56mmf1-4-dc-dn-contemporary/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam