• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    PLUTO: Rozumím..Mě to vyhovuje.. Canon tělo mám, ale s Fujinou se mi mnohem líp pracuje..
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Byla to redukce "VILTROX smart adapter EF-FX 1"
    Jako stejnak to moc nechápu, to už bych asi raději koupil Canon tělo :-)
    Potom psala, že zaostřování docela OK ikdyž to jednou za čas ujede, ale je to teda prý pomalejší.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    MURHAAYA: Jo to taky... Ale většinou nevadí..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    a nevyhodou obri velikost :D
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    PLUTO: Jestli to byl speedbooster Vitrox, tak to chápu, mám to stejně :) Skla Canon, tělo XT1.. Výhodou větší světelnost, než na Canonu, nevýhodou občasné potíže s přesným ostřením a větší vinětace při zaclonění.. jo ještě výhoda-žádný prach na chipu, stále chráněn sklem v speedboosteru..
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Jen taková zajímavost.
    Prodával jsem holčině Sigmu 18-35mm Art (na Canon) a když přišla tak si sebou přinesla redukci Viltrox a nandal ten objektiv na Fujinu X-T3.
    A normálně si ji koupila a byla spokojená.
    Dost mě to teda překvapilo, že to chce takhle někdo roubovat.
    Teda 14 dní předtím, to chtěl koupit někdo ze Zlína a ten to zase chtěl na Panasonica S1 což mě pobavilo stejně :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    VACA: Fuji reps to obhajovali ve smyslu, že X-Pro3 má hledáček v porovnání s X-Pro2 větší, tak přestalo dávat smysl instalované přepínání mezi wide a tele nastavením v OVF režimu. Jen to mělo jednu drobnost, že obětovali nejširší rámeček s právě 18mm ohniskem. Ale máš to tam od 23 do 90mm... ale není to ono. Souhlas.

    Dočká se GFX systém hybridního hledáčku v jednom z budoucích modelů jako např. 50R/100R? :-) Tam bych čekal hledáček možná ještě větší než v X-Pro3...
    VACA
    VACA --- ---
    Jen tak mimoděk taková neplánovaná featura x-pro2, jak je vedle hledáčku ten senzor:

    Když fotim v ulicích, tak ho občas využívám jako takový "zpětný zrcátko". Když totiž vejrám do hledáčku, tak v tom senzoru vidim v odrazu co se děje za mnou a občas je to fakt užitečný. Člověk vidí přicházet lidi, přijíždět auta, etc.. Vlastně jsem se přistsihnul že to využívám čim dál častěji:) Dobrá věc náhodou;)
    Jinak mě x-pro2 i po tý době furt baví. Občas využívám přepínání ohniska OVF což mi přijde trochu škoda že u 3ky odstranili:( Display by se vyklápěcí občas hodil pro focení z podhledu, ale to se dá řešit tou aplikací v mobilu ale je to taková nouzovka.
    Zase jsem se vrátil k tomu 18/2 hrkátku, to ohnisko mě prostě na casual focení nejvíc baví. Touit 12mm je za mě keeper kterej mě baví mít u sebe. Eventuelně k tomu v druhý kapse 56/1.2..
    Mam i nějký daklší ohniska ale tyhle 3 jsou za mě "keep it" objektivy který pokrejou většinu mejch tužeb..
    Konec samomluvy. Ať vám to klape:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Expected Price and Specs of Upcoming Fujifilm X Mount Sigma 16mmF1.4, 30mmF1.4 and 56mmF1.4 DC DN Contemporary - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/expected-price-and-specs-of-upcoming-fujifilm-x-mount-sigma-16mmf1-4-30mmf1-4-and-56mmf1-4-dc-dn-contemporary/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Fujifilm X-Pro1 Retrospective – 10 years of X-mount
    https://www.youtube.com/watch?v=cV_fMaiNRRI
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Kipon Ibelux 40mm f0.85 III Review & Sample Photos | Alik Griffin
    https://alikgriffin.com/kipon-ibelux-40mm-f0-85-iii-review-sample-photos/
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Tak ještě pán mi poradil, že kabel tedy nemá, ale že má spousty externích nabíječek. Takže se zkusim zastavit jestli se probere, a pokud ano tak pořídím tedy externí nabíječku.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj mám, fujifilm xt100. A ztratil jsem k tomu orig kabel. Nabíjím ho už asi 3. kabelem a ne a ne se zotavit. Objektiv mám vysunutý a už ho nabíjím 3. den a pořád mi nejde zapnout. Nemáte někdo zkušenost nebo pokud by se mi na něj nechtěl někdo podívat? Nabíječku mám orig jen ten kabel. Tak to zatím svádím na něj i když problém může být kdekoliv.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: na tom zadnim členu to neni škrábanec ale sedlo na to nějaký smítko při focení. Škrábance to nemá žádný nikde, skoro jsem to nepoužil jen se na to práší..
    VACA
    VACA --- ---
    Nechtěl by jste to někdo? Poměr cena/výkon/hmotnost je vcelku překvapivej..
    chtěl bych za to 3,8k

    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FUZZSTORTION: Mě to sice neživý, ale cena není úplně problém. Co řeším je flow. Chci mít na backendu iCloud. Ale kdybych měl jiný fronted pro iCloud photos knihovnu, tak mi to nevadí. Přemýšlem jsem třeba o loupedck ct, páč mi to flow v Apple photos na výběr dobrých fotek nepříjde úplně dobrý a mohl bych si čudlíkama ovládat vývoj raw. Ale zdá se, že loupdeck nepodporuje Apple photos. Tak nejdřív otestuji to flow na ipadu a tem asi otestuji i lightroom.

    Nicméně, včera jsem si hrál s x studio raw, s bracketingem expozice i simulací. Ale tak nějak mi došlo, že ty dobrý fotky co mám, jsou kvůli tomu, co se mi podařili zachytit v okamžiku, spíš než díky nějakýmu ladění expozice a barev. Ještě musím vyzkoušet, jak ten bracketing vypadá v iPhoto knihovně. Ale předpokládám, že nestackuje. Takže z toho budu mít 3 fotky.

    Pak jsem si nafotil nějaký noční fotky a a večer budu zjišťovat, jestli se mi to raw vyplatí aspoň na fotky z koncertů a z nočních pochůzek.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    RUDOLF: Příští rok prý Capture One vydá i verzi aplikace pro iPady a snad pro iPhone také. Je jen otázkou, jak to bude dostupné - buď samostatně placený nebo jako samozřejmá součást desktopové verze programu.
    X Raw Studio jsem chvíli používal, zejména v začátcích, kdy jsem neměl Lightroom a tehdejší Apple Aperture neotevřel kompresní fuji rafy. Také jsem jpgy měl ve Fotkách od Apple. Nicméně později jsem již potřeboval pracovat s několika katalogy, tak jsem dal přednost Capture One (Pro).
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FUZZSTORTION: hele o bracketingu jsem nevěděl, vyzkouším to.

    Pluse jsem si uvědomil, že s Fuji raw studiem, si můžu vymazlit nastavení vývoje.

    Jinak díky za sw tip. Rozhodně nějaký vývojový studiu potřebovat, až mi x100f umře - tak si nebudu moci ty raf zpracovat, pokud si znovu nekoupím další x100.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    RUDOLF: Možnost fotit do tří filmových jpg simulací najednou jsi už zavrhnul nebo ti to přišlo zbytečně složité?

    Můžeš zkusit Capture One Express, ten je free. Je osekaný, ale to základní poskytuje, vč. filmových simulací z fuji fotoaparátu. Nevýhodou je jen to, že nerespektuje specifické nastavení oné simulace ve smyslu např. H-Tone +2, S-Tone -2, ostrost +2 a NR třeba -4 atd., které máš ve fotoaparátu nastavené. To už je třeba "dotweakovat" v programu. Jednu dobu jsem fotil do JPG+RAW a když byl čas, tak jsem jpg používal jako předlohu pro finální jpg výstup z rawu.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: a teď na to koukám, fuji raw studio používá image processing kamery, takže ty fotky pak musím importovat asi zpátky do kamery, abych si s tím vývojem mohl hrát.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam