• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    35mm skel jsou tuny, 12mm skel jsou tuny, 50mm skel sou tuny, ale v 17-19mm? skoro nic! Jesli se chtej blejsknout, at udelat 18mm verzi jejich 28mm Color Skoparu co maj pro FF nikon/canon s manualnim ostrenim a pak budu intereted a pustim peniz :D
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    780: 寄るも引くも極上『Voigtlander MACRO APO-ULTRON 35mm F2 X-mount』 | KASYAPA
    https://news.mapcamera.com/KASYAPA/apoultronmacro35/

    Po dvou F1.2 Noktonech 23 a 35 tu je třetí přírustek od Voigtländera pro X-Mount.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ZIGOT: da se vyuzit canon TTL kabel. Poridil jsem si OC-E3 ttl kabel a normalne funguje. Ma bud stejny nebo hodne podobny rozlozeni pinu.
    ZIGOT
    ZIGOT --- ---
    neřešili jste někdo, jak propojit foťák s bleskem pomocí kabelu? nepodařilo se mi najít nic speciálně pro fujifilm, tak jestli nemáte zkušenost, který z těch určených pro jiné značky by mohl kompatibilní s fuji systémem; tady na linku, co mám na mysli https://www.takealot.com/jjc-off-camera-flash-cord-for-canon-fc-e3/PLID52227463
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    ;-)
    Prodám: Fujifilm x100V stříbrný - PALADIX.cz
    https://www.paladix.cz/bazar/inzerat/fujifilm-x100v-stribrny
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Kdyz mi ve skodovi servisovali xe3 pred lety tak to dopadlo tak, ze po mesici nebyl fotak zpatky, dostal sem zpet prachy a sel sem si koupit obratem novej, kterej byl o 8k levnejsi :)
    PEPO
    PEPO --- ---
    OT_: určitě dovedou... i když servis má FF někde v Polsku, tak bůhví jak to dopadne...

    Pro mě to byl akorát důvod k tomu si dopřát radost a upgradovat na novější verzi... pokud bude oprava stát rozumně, nechám opravit a Téčko půjde do světa...
    OT_
    OT_ --- ---
    PEPO: Počkej,to v servisu už ani nedokážou vyměnit snímač u šest let starého foťáku?
    PEPO
    PEPO --- ---
    PLUTO: už je doma ;)

    mám radost! Foťák jako novej, bez známky používání. je super, kam se to zas od Téčka posunulo. Tak snad vydrží taky alespoň 6 let...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    PEPO: Tak jak? :-)
    PEPO
    PEPO --- ---
    FUZZSTORTION: hustý! když jsem tam koukal, ještě tam nebyl! Zamluveno, odpo pro něj jedu! :D
    PEPO
    PEPO --- ---
    Tak mé x100t odešlo do servisu, pravděpodobně chip v háji....

    Kdyby se někdo náhodou chtěl zbavit x100v, dejte vědět... ;)

    nebo kdyby jste někdo natrefil na tajný sklad... vypadá to, že je beznadějně vyprodán jak u nás tak v Německu... a předpokládám, že asi v celé Evropě...
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    FUZZSTORTION: Jo no, souhlasim, i kdyz u toho manualniho ostreni jsem prave na vazkach, jestli je to vyhoda nebo nevyhoda. Mam to tak 50/50 - protoze i s AF objektivem se da zaostrit na treba 5m, nastavit f8 a je z toho hned street objektiv. Ale s MF autofokus nejde :)
    Ja jsem si prave od te ceny a znacky sliboval prave ostrost v celem rozsahu. Vintage s “charakterem” je dost i levnejsich.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    CLOJSTER: Na close-upy (a "makra") se hodí přeci jen jiná skla a ohniska. Nokton je spíše na street a enviroment portréty se špetkou vintidž charakteru. Manuální ostření a elektronika (exif) jako hezký bonus. Jak jsem psal níže, v extrémních případech (a když tomu dopomůžu ještě přehnaným/kýčovitým PP v Capture One) jeho různé vady (tj. krásy) více vylezou. V černobílé úpravě to dostane ještě lepší náboj.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    FUZZSTORTION: Diky moc! No tak teda takhle na blizko pouzitelne s odrenyma usima az od 2.8, od f4 uz luxus. To jsem od Voigtu cekal trochu vic teda... ted nevim jestli nebude lepsi jit do 23mm f2, popripade priplatit za tu novou 1.4
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    CLOJSTER: https://postimg.cc/gallery/XymDLL2
    Tady jsou extrémní příklady na f1.2 (nebo 1.4, už nevím) ze zahrady a k tomu máš jako bonus srovnání při nejkratší možné zaostř. vzdálenosti s igráčkem - od f1.2 do f11.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Vtipna story z dneska - sel jsem si tenhle objektiv vyzkouset ke Skodovi. Zkousel jsem s tim fotit ruzny plochy veci a bylo to totalni peklo - ve stredu se zaostrit dalo ale horni a spodni okraj byl totalne rozmazlej i na f8. Tak jsem si rikal ze je to fakt desny a nekoupil jsem ho. Nasledne jsem sel neco fotit a zjistil jsem ze jsem se mi v batohu fotak prenastavil do jednoho z advanced modu, kde simuluje miniaturu prave tim rozmazanim :-)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    DOTCOM: Mě ten objektiv rozhodně baví, jestli máš zkušenost se 7Art/TTArt, tak to rozhodně má chyby, ale taky to má charakter. Ty černobílá fotky jsou na otevřenou díru, f/0.95, ty barevný myslim na f/1.4. Ten swirly bokeh mě hodně baví. Objektiv je trochu těžší (cca 400g), ale za mě ok a build quality super. Neni to z mýho pohledu úplně objektiv k ostření na nekonečno, fotit s tim tak určitě jde, ale pro mně nic extra. Stejně tak mi to nepřijde moc pěkný na vyšší clonu, většinou. V ostrosti je hodně velkej rozdíl mezi 0.95 a 1.1+, mě teda ta světelnost a nedokonalosti hodně baví, tak pokud si na tohle taky, je to za babku.
    (Sorry za tapetování, kdyžtak se smažu).

    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    FUZZSTORTION: Diky, a nemel bys nekde i nejake sample fota z te 23? Napriklad 1.2 a blizko subjektu. Zajima me jak moc je to neostre :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam