• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NOISEGATE: X-S10 je už čtyři roky stará technologie, vyhlížel bych na bazarech X-S20. Asi nejzásadnější u "20" je novější typ baterie s větší kapacitou (dle CIPA 325 vs 750 snímků na jedno nabití), slot pro kartu podporuje už UHS-II (X-S10 jen "-I"), snímač má svižnější vyčítání dat, foťák disponuje větším bufferem a IBIS je zase o jednu hodnotu lepší.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    YELLOWKNIGHT: jak jsi nakonec dopadl s x-s10? Trochu se porozhlížím po novém foťáku a x-s10 mi padl do oka. Dík
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    FUZZSTORTION:

    Fujifilm X100V vs X100VI: What's the difference and should you upgrade?: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/articles/7032129983/fujifilm-x100v-vs-x100vi-differences-upgrade
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    FUJIFILM X100VI "Volím si tebe!" (recenze)
    https://youtu.be/5cbawe5HUxg?si=eMQ8JocTfsxfJ9z9
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    FUZZSTORTION: To už je slušná kamera :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PLUTO: Já to míval na X-Pro2, ale přídavnému gripu jsem se prostě nevyhnul. Na krku nebo rameni to ani moc nepřipadalo v úvahu (dle mých preferencí). Takže pro aktivní delší focení jedině v kombinaci s poutkem na zápěstí. Tady ještě v kombinaci s micem od Sennu - na občasné klubové krátké videa. To byly časy... :-)

    PLUTO
    PLUTO --- ---
    14 dní dozadu jsem si pořídil 16mm 1,4 na svou XE3.
    XE3 je tedy k tomu robustnímu sklu trochu menší, když ji mám na krku tak má tendenci jakoby přepadávat dolů. Ale teda výstup z ní je teda oproti f2 objektivů znát.

    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    CLOJSTER: Asi zalezi s cim se to srovnava, s X100 je to robustnejsi, bracha ma ten fullframe od Sony a me to prislo vicemene podobny.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    BEREGOND: Tak porid xe4 a mas lehci fotak typu xpro a objektivy si nechas. V kombinaci s nejakym pancake je to topovka (mam xe3). Ale ja teda zas pokukuju po xpro - je to hodne velke telo?
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    FUZZSTORTION: jo no, jenom proste to xpro s 23mm je porad o ctvrt kila tezsi a vetsi cihla nez x100. Me by nejvic chybel ten 35mm 1.4 to i kdybych si na x100 koupil tu redukci nebo orezaval tak to nebude mit ten charakter. Ale zase by se mi ten fotak vesel skoro vsude :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BEREGOND: Zredukoval bych objektivy - případně si udělal rešerši, jaká ohniska nejvíce zastupují foto archív a vyřadil jeden či dva objektivy. 16/1.4 je výborný, ale je velký a těžký - bych měnil hned za 2.8 verzi.

    Pokud hodně kropuješ během zpracování fotek, tak více mpx se bude hodit. Pokud tiskneš větší formáty (např. A4+ nebo A3) ze snímků, které byly pořízené s ISO nad 6400 a zároveň se jedná už o docela silné výřezy, tak novější snímač na vysokých ISO hodnotách může být (ne vždy, záleží na fotce) zklamáním.
    Ale je otázkou, jestli po aplikaci např. DeepPRIME X v PureRAW to bude ještě podstatné. Jakože tato metoda je vysoce efektivní, pokud nevadí, že v extrémních případech to někdy působí jako z uhlazeného vosku, dá se pak kompenzovat přidání dodatečného zrna (grain, silver grain atp.).

    Nebo se jít do jiného systému.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Ja trochu premyslim jestli se nezbavit xpro-3 a nevratit se s VI ke X100 rade. Mam 23mm F2 a 35mm 1.2 a 16mm 1.4. Kdyz se k tomu dostanu jsou to skvely objektivy ale nedari se mi je mit s sebou pokazdy kdyz je potreba. Je ten snimac dobry duvod k upgradu, nebo tim clovek ziska spis vic sumu?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    První z vlaštovek typu "...to not upgrade..."

    7 Reasons to Not Upgrade to the Fujifilm X100VI
    https://www.thephoblographer.com/2024/02/20/7-reasons-to-not-upgrade-to-the-fujifilm-x100vi/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    ... a tu o naprosto stejných krabičkách sirek z "en-dé-er" a "ů-es-á" jste už slyšeli? :-)

    První vyrobenou várku "VI" bych ale asi vynechal a dal tomu čas, až se to ve výrobě v ČLR a jeho QC vyladí ku spokojenosti všech.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    No co jsem se dival, tak krome vetsiho rozliseni snimace a stabilizace videa tam uz nic navic neni a navic ho budou vyrabet v Cine. Takze jsem rad, ze zustanu u 100V.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Fujifilm X100VI Announced - Reviews & Pre-Orders Now! LIVE BLOG - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/fujifilm-x100vi-announced-reviews-pre-orders-now-live-blog/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NIMROD_: Jo, to jsem zapomněl dopsat. V duálu za MF režimu lze „svajpy“ si vyvolat minimálně tři různé funkce.
    Je to trochu zvláštní, tak bych rád věděl, zdali třeba u novějších Fuji (neje GFX) to třeba už funguje.

    to all: může to někdo potvrdit?
    NIMROD_
    NIMROD_ --- ---
    FUZZSTORTION: děkuju. došel jsem ke stejným závěrům. v jiných režimech jak v duálním zobrazení dotykový displej funguje, ale zrovna v tomhle ne, a asi ani nejde změnit míra zvětšení
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NIMROD_: V MF režimu lze funkci dotykového LCD zapnout tím, že poklepeš na šedou ikonku vpravo nahoře (na tom LCD). Buď jednou nebo dvakrát prstem/ukazovátkem poklepeš a postupně se mění režimy ostření (OFF>AF>AREA…). Je třeba však mít funkci dotykového displeje obecně zapnutou v systému (resp. v nastavení).
    Míra zvětšení v režimu duálního zobrazení se mi nepodařilo zjistit, stejně tak se mi nepodařilo v tomto modu i funkci dotykového displeje (poklepání na tu ikonku nefunguje).
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NIMROD_: Až budu u sebe, tak se na to mrknu. Předpokládám, že na tom máš nasazené GF objektivy, ne cokoliv jiného s AF a přes chytrý adaptér...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam