• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    FUZZSTORTION: Já toužebně očekával pokračování řady X10,X20, X30 :/ Tak nic ..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: libilo by se mi, kdyby k tomu udelali novou 18/2 a dal se na to nasadit nejaky hledacek :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Prý v druhé polovině roku 2024 by měl Fujifilm představit nový model z řady X-M, odkud vzešel tehdy v r. 2013 pouze X-M1. Od X-A modelů se lišil tím, že měl X-Trans masku na snímači. X-A bývaly se standardní Bayer maskou.
    Inu, po jedenácti letech to je slušné "skóre". Nejspíše, bude pojmenován rovnou s pětkou na konci (5. generace snímače, procesoru atd. jako u ostatních současných Fuji X modelů) - X-M5. Určitě bude nabízen minimálně v jednom či dvou setech (XF 16-50mm nebo XC 15-45mm).

Historické okénko:
    Fujifilm XM1 review | Cameralabs
    https://www.cameralabs.com/fujifilm_x-m1/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Bazar na Paladixu navštěvuju cca obden, mám v záložce specifické 3 odkazy s vyfiltrovanými parametry. Občas se mi ale zastýská po starším layoutu. I po těch asi dvou třech letech to není nějak ono. Pořád ten layout působí dojmem rozdělané práce. Ale beru to tak (tipuju), že za to správce nedostává zaplaceno a účet na Paladixu není hrazen např. poplatky.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: to MBP vypada dobre, diky za tip.

Ja zase treba casto hledam veci k PC atd na nemeckym Ebay kleinanzeigen, protoze casto 10x vetsi nabidka a ceny i nizsi nez bazar tady..
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIKEKT: Mají pobočku v Berlíně. Obvykle 3-4 prac. dny doručení. Kupuju od nich celkem pravidelně různé věci. I baterky mají v dobrém stavu. Evropská část MPB má dobrou reputaci, tam US/CAN prý ne. Není to šedivka, je to bazar. Není to nejlevnější, ale záruka rok dá aspoň nějakou jistotu.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIKEKT: jj popravde jeste teda nevim, co budu chtit. Na bazos.cz se mi zdalo ze toho je celkem dost. Ale jasne vzdy to chce trochu sledovat, aby clovek mel prehled, co se cca kde pohybuje atd..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: to funguje i tady v cr?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIMA_A: zrovna zacatkem tydne jsem tam koupil na zkousku prvni zoom na fuji sigma 18-50/2.8. Mam zoom asi po 10 letech. tak jsem zvedav. Staci chvili cekat a veci se tam docela objevuji
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Na MPB je X-T2 (nejen) dost. Rok záruka, možno jim něco prodat, ať se to promítne do výsledné ceny.
    https://www.mpb.com/en-eu/product/fujifilm-x-t2
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: jo AWH jsem zkousel jako prvni. Nemaji uz dily.

Popravde se mi to ani do toho oficialniho posilat nechtelo - po kliknuti na “vseobecne podminky servisu” se otevre pdf v polštině, takže to je takový celkem vypovídající o celém tom jak moc je to user friendly:-)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIKEKT: podle toho, co jsem tak videl na bazarech, tak to tak vidim na 99%

Paladix uz moc nefunguje? Prijde mi ze toho tam moc neni.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIKEKT: Jj, máš pravdu, popletl jsem to.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: ja myslim, ze se prave z UK presunuli do Polska

MIMA_A: ja bych se na to vyprdnul a podle financi poridil novejsi model
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIMA_A: Zažil jsem to také, ale tehdy to ještě dělali v Polsku (dnes prý v UK). Resp. přes obchod, kde jsem X-Pro2 kupoval, si mi stěžovali prodavači, že komunikace s Fujifilmem je katastrofa (2017). Takže ani po měsíci jsme nevěděli, co tedy s tím X-Pro2 dělat (jestli přistoupit k reklamaci, nebo vyčkat na servis...).
    Čas od času někde si přečtu na forech u té komunikaci s Fujifilmem, že se to nezlepšilo je smutný fakt.
    Fujifilm prý také ukončil spolupráci s AWH servisem a tak ti tam neopraví nic, co vyžaduje specifický díl od Fuji. Ale zkus jim napsat nezávazně, jestli třeba tě neodkážou na někoho v ČR.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: Jo to je kompletní CN na opravu jako celek.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: a že bych z nich dostal alespoň nějakou rozumnou diagnostickou zprávu, abych věděl, zda se do toho pouštět, nebo ne, to je z říše snů. Komunikace ala korporát: "co vše je třeba vyměnit v rámci opravy LCD?" "Vyměníme nové LCD." ......
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIMA_A: Jde určitě o výměnu celého panelu s rameny a LCD displejem. To už je docela sofistikovaná jemná konstrukce. Práce a výzva pro nadšence, co mu už několik digi foťáků prošlo rukama. S nahráním SW bych se pak obrátil na Fujifilm, nebo Fujifoto...

V té kalkulaci je už i samotná práce?
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: Jasne, ceny tech dilu znam. Jeste ten MB bych nejak chapal, co chteji menit na tom LCD uz moc ne, asi kompletne cele to assembly, jinak tu cenu nechapu.

Rozdelat to sam - jasne, ale casu je malo i na foceni, natoz na takovyhle hrani...:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIMA_A: Na AliExpresu se dá sehnat obojí pro X-T2. LCD resp. ten samotný panel se dá pořídit za "pětistovku", konstrukci třeba tedy rozebrat a vyměnit.
    Základní deska se dá sehnat i za nižší částku než 7k Kč. No a pak si nastudovat z "disassembly X-T2" videí na YouTube. :-)

Ale je to taková partyzánština... vše se třeba podaří, ale "krachne" to na softwaru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam