• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NIMROD_: Otočné voliče snad nezmizí - úprava určitě může být - ale obešel bych se bez mechanické závěrky... mimojiné.
    NIMROD_
    NIMROD_ --- ---
    FUZZSTORTION: to jo, naplkáno bylo o tom dost :-) ale ona je otázka, jestli se fuji neodvrátí i u řady x-pro od otočných voličů, a bude tuto řadu definovat už jen ten hybridní hledáček... no nevadí, stejně bych si ji nekoupil nikdy novou, takže pro mě ji fuji vyrábět asi nemusí :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NIMROD_: Zatím se toho kolem X-Pro dost nakecalo.

Fuji X-Pro4 Archives - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/tag/fuji-x-pro4/
    NIMROD_
    NIMROD_ --- ---
    FUZZSTORTION: jojo, a letos se nástupce x-pro3 nedočkáme... tak třeba to zvládnou rychleji jak za 11 let :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Fuji reps dokonce jednu dobu řešili, jestli X-Pro řadu nezrušit. S tím jak se priority Fujifilmu postupně měnily krátce před COVIDem, během pandemie a krátce poté, kdy vlastně nejvyšší prioritu mají nyní zdravotní odvětví a fotodivize je okrajová. Pak se to nedávno překlenulo k odhodlání X-Pro řadu udržet, ale s tím, že to musí nabídnout něco více exkluzivního než co bude mít aktuální generace Fuji X. Může být řeč o custom řešení snímače, zdokonalený hybridní hledáček, případně jiné řešení zadního LCD panelu atd.
    XF18/2 je už docela stařík, vyšel myslím společně se skly 35/1.4 a 60/2.4 Macro, když Fujifilm uvedl jeden z prvních X foťáků po původním X100.
    NIMROD_
    NIMROD_ --- ---
    divím se, že nikdo nepostrádá nástupce x-pro3
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    FUZZSTORTION: Já toužebně očekával pokračování řady X10,X20, X30 :/ Tak nic ..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: libilo by se mi, kdyby k tomu udelali novou 18/2 a dal se na to nasadit nejaky hledacek :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Prý v druhé polovině roku 2024 by měl Fujifilm představit nový model z řady X-M, odkud vzešel tehdy v r. 2013 pouze X-M1. Od X-A modelů se lišil tím, že měl X-Trans masku na snímači. X-A bývaly se standardní Bayer maskou.
    Inu, po jedenácti letech to je slušné "skóre". Nejspíše, bude pojmenován rovnou s pětkou na konci (5. generace snímače, procesoru atd. jako u ostatních současných Fuji X modelů) - X-M5. Určitě bude nabízen minimálně v jednom či dvou setech (XF 16-50mm nebo XC 15-45mm).

Historické okénko:
    Fujifilm XM1 review | Cameralabs
    https://www.cameralabs.com/fujifilm_x-m1/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Bazar na Paladixu navštěvuju cca obden, mám v záložce specifické 3 odkazy s vyfiltrovanými parametry. Občas se mi ale zastýská po starším layoutu. I po těch asi dvou třech letech to není nějak ono. Pořád ten layout působí dojmem rozdělané práce. Ale beru to tak (tipuju), že za to správce nedostává zaplaceno a účet na Paladixu není hrazen např. poplatky.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: to MBP vypada dobre, diky za tip.

Ja zase treba casto hledam veci k PC atd na nemeckym Ebay kleinanzeigen, protoze casto 10x vetsi nabidka a ceny i nizsi nez bazar tady..
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIKEKT: Mají pobočku v Berlíně. Obvykle 3-4 prac. dny doručení. Kupuju od nich celkem pravidelně různé věci. I baterky mají v dobrém stavu. Evropská část MPB má dobrou reputaci, tam US/CAN prý ne. Není to šedivka, je to bazar. Není to nejlevnější, ale záruka rok dá aspoň nějakou jistotu.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIKEKT: jj popravde jeste teda nevim, co budu chtit. Na bazos.cz se mi zdalo ze toho je celkem dost. Ale jasne vzdy to chce trochu sledovat, aby clovek mel prehled, co se cca kde pohybuje atd..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: to funguje i tady v cr?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIMA_A: zrovna zacatkem tydne jsem tam koupil na zkousku prvni zoom na fuji sigma 18-50/2.8. Mam zoom asi po 10 letech. tak jsem zvedav. Staci chvili cekat a veci se tam docela objevuji
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Na MPB je X-T2 (nejen) dost. Rok záruka, možno jim něco prodat, ať se to promítne do výsledné ceny.
    https://www.mpb.com/en-eu/product/fujifilm-x-t2
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: jo AWH jsem zkousel jako prvni. Nemaji uz dily.

Popravde se mi to ani do toho oficialniho posilat nechtelo - po kliknuti na “vseobecne podminky servisu” se otevre pdf v polštině, takže to je takový celkem vypovídající o celém tom jak moc je to user friendly:-)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIKEKT: podle toho, co jsem tak videl na bazarech, tak to tak vidim na 99%

Paladix uz moc nefunguje? Prijde mi ze toho tam moc neni.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIKEKT: Jj, máš pravdu, popletl jsem to.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: ja myslim, ze se prave z UK presunuli do Polska

MIMA_A: ja bych se na to vyprdnul a podle financi poridil novejsi model
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam