• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Third Party Lens Roundup: Best $50 Lens, a Unique Lens Cap Design, Kevin Mullins Viltrox 75mmF1.2 Review and More - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/third-party-lens-roundup-best-50-lens-a-unique-lens-cap-design-kevin-mullins-viltrox-75mmf1-2-review-and-more/
    VACA
    VACA --- ---
    Ja jsem asi trochu punk, pouzivam us brasnu od 2l polni lahve (viz obr.)
    Vevnitr je pekne polstrovana.
    Ale ja nosim batoh vzdycky.
    Takze me jde primarne o to mit v cem ulozeny telo kdyz je v batohu.
    A pak neco malyho co mam prez rameno na boku nebo na hrudi, a nevadi mi to v kombinaci s batohem.
    Ono totiz kdyz pak fotim tak mam fotak venku na popruhu, a ta brasna slouzi spis jako “odhazovak” pro druhej objektiv…

FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PD Sling v2 6L je takový univerzál. Ani malý, ani velký. Mám šedé 3, 6 a 10L a ten prostřední nosím či jezdím s ním na kratší vyjížďky na kole městem. Ať už s nebo bez foťáku a skel. U 3L se mi stane často, že tam nedám vše potřebné. U 10L trochu vadí jeho velikost obecně, a ten popruh právě u 10L mi přijde jako jeho největší slabina, tady bych požadoval výrazně tlustší, jako třeba u jejich Messengeru.
    Do 6L se mi vleze v pohodě GFX 50R s 45/2.8 a druhý GF do druhé přihrádky. Nicméně, pak už se do 6L nic dalšího moc nevleze. Max. klíče, mobil, doklady a třeba jedna až dvě náhradní baterie. Sling 10L by na GFX sestavu byl fajn, ale jak jsem zmiňoval, pro cca 1,5-2 kg zátěž je ten popruh slabý.
    PSITLAPA
    PSITLAPA --- ---
    NOISEGATE: Já mám Wotancraft Pilot 2L a je to akorát na tělo a objektiv a nějaký drobnosti. Hlavně je to super materiál, chrání to solidně a do podpaždí to padne taky dobře.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    NOISEGATE: Tak nemusí to být zrovna 10L varianta... mají i 6 a 3 tuším.
    Já to kupoval v době, když jsem v tom tahal zrcadlovku, která byla větší. Měřím 186 cm a jsem s tou velikostí v cajku.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PLUTO: koukal jsem na ně, podobný dělá i K&F (alpha sling) ale přijde mi to všechno obří. stač mi místo na tělo a dva malé objektivy.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    NOISEGATE: Mám Peak Design Everyday Sling 10L nebo ještě klasický batoh bez nějakých extra (Rolovací batoh Cross Saboter)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    V čem nosíte foťák? Nabídka menších solidních brašen s umístěním foťáku "naležato" mi přijde dost omezená.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Minulý týden jsem si pořídil TTartisan 56mm 1.8. AF
    Mají na něj na Syntexu slevu, tak jsem si ho chtěl zkusit a není to vůbec špatný za ty peníze.
    Nyní ho tam mají za 3 735 Kč, což je fajn.
    Celokovový, sluneční clona taktéž, není ani velký ani malý jako Fujinony. Chybí clonový kroužek, ale co bych za ty peníze chtěl taky.
    Poměr cena výkon si myslím, že super. Pro nenáročného uživatele jako jsem já.

FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    The Fujifilm X-M5 is AGONIZINGLY Close to Excellent!
    https://www.youtube.com/watch?v=b84VpxhpiX0
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    A ja dlouhou predsadku k X100V :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    ja bych bral 56mm/1.4 Sigmu, kdyby někdo :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Nezbavujete se nekdo 35mm? (XC nebo XF 2 nebo 1.4)

Zoom 18-55mm me bohuzel vubec nebavi.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Fujifilm's Upcoming Half Frame Camera: Welcome to Diptych Heaven! - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/fujifilms-upcoming-half-frame-camera-welcome-to-diptych-heaven/
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    VACA: inzerat, typek tam dokonce i nejake fotky ma, ale co ja vim. mne to prijde ok ;)
    kazdopadne uz se domlouvam tady s MIKEKT: na Sigme
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *solidni prodejce. Sry klavesnice v mobilu
    VACA
    VACA --- ---
    NOISEGATE: A to mas v bazaru jako obchode, nebo inzerat?
    V obchode bejva nejaka lhuta, treba Skoda ma myslim ze 14dni…
    Solidni orodekce z inzeratu by ti mohl udelat fotku a poslat ji jeste pred domluvenim obchodu…
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    FUZZSTORTION: dík, to je skrz bazar trochu neresitelna situace

MIKEKT: díky, promyslim, ja vcera koukal na srovnani https://www.youtube.com/watch?v=dbSOIs05dbw a jsem z toho jen vic tumpachovej. Sigma je sympaticky lehka!, fuji se mi libi vic designove, coz teda uznavam ze u objektivu asi neni uplne parametr kterej by mel clovek sledovat :D
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NOISEGATE: Prohlédnutím celého snímku na monitoru v zobrazení 100-200%. Ještě bych nemluvil o pixel peepingu (v např. 300-400% zvětšení), ale decentrovaný kus poznáš třeba podle toho, že v levé části je plocha ostrá, správně zaostřená a v pravé naopak špatně zaostřená (nemusí být na běžné celoobrazovkové zobrazení hned vidět). Jindy nahoře versu dole, nebo nestejné výsledky ostrosti v protějších rozích atp.
    Klasický test je cvak holé cihlové stěny nebo knihovny (knihy ideálně hřbety srovnané), ideálně v rawu.

Já třeba bych šel do té zmiňované Sigmy.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    NOISEGATE: kdyby si chtel prodavam sigmu 18-50/2.8 koupil jsem ji na zkousku k pevnym sklum a nevyuziju ji. Je cca rok stara. Jsem druhy majitel, ale je jako nova. ja ji mel na jedne dovolene. Vyhoda je svetelnost, ale zase nema stabilizaci, ale tu mas v tele fotaku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam