• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    222g navic a o kameru doma min. A misto rozhodovani, kterou kameru dneska vezmu, bude kterej objektiv.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    No a ted sem diky tydle diskuzi zacal premejslet o prodeji x100v a koupi 23/f2 .. fakt dik! 😀
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Měl jsem 23mm F2 a nyní mám dlouho nasazenou 18mm F2 a musím říct, že je taková bez výrazu. Lepší pocit jsem měl z té 23mm a taky si nemyslím, že by byla nějak neostrá... přemýšlím o tom, že se k ní vrátím zpět.
    Přemýšlím i o té nové menší 23mm 2,8. Někdo nějaké zkušenosti nebo měl ji někdo alespoň v ruce?
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    NOISEGATE: Já po 23 f2 pokukoval straaasne dlouho. Resp po ohnisku s ekv. 35mm. Nakoupil jsem mezi tim haldu vsemoznych ohnisek, ale jakmile jsem koupil 23 f2, prakticky nejde z fotaku. Nejoblibenejsi objektiv muj. A nejuniverzalnejsi. Ze je malo ostra na f2 neres. Pokud nefotis ultra z blizka na takhle otevrenou clonu, tak se zadna neostrost nekona… Uvazoval jsem i o 23mm f1.4, ale ta uz je moc velka, nakonec jsem rad za tu malou f2. I kdyz… casem koupim asi i tu 1.4 :D
    NIMROD_
    NIMROD_ --- ---
    NOISEGATE: mně se víc líbila 18mm f/2, ale to je hlavně tím, že mi obecně nesedí ekvivalent 35mm na kinu. ale stejně jsem to všechno prodal a k plné spokojenosti používám 16-55mm f/2,8. ten objektiv je skvělý, ale uznávám, že rozhodně napatří mezi ty relativně malý a lehký :-)
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    NOISEGATE: já tu 23/2 měl, a pak jí prodal když si pořizoval X100VI. Neostrá mi taky nepřišla, jenom to X100VI je podle mě ostřejší (někdy až moc) díky většímu rozlišení snímače. Používal jsem ji s XPro3.
    ANDELIN_GZEMI
    ANDELIN_GZEMI --- ---
    NOISEGATE: Tu 23/2 mam, a že by nebyla ostrá se mi teda nezdá. Ale nejsem pixel peeper.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    NOISEGATE: já jsem pořídil Sigmu 17-40/1,8 ale to není moc kompaktní 😀
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    GARFIELD: 18-50 mam taky, první sklo co jsem pořídil. Tady na nyxu. Používám ho teď ale uz jen na video, když jsem zjistil co leze z ty pevny Sigmy :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    NOISEGATE: mam 35/f2 (XT3) a 23/f2 (pevny na X100V ale) a tydle dva objektivy pokrejvaj 95% myho foceni (rodina, vylety, landscape, street). A muzu doporucit.

35 vs 23 je asi otazka osobni preferenci/nalady. Ja fotil 23 exkluzivne skoro 10 let a 35 me ted pride zajimava.

Na tech zbyvajicich 5% mam dva zoomy (z hlavy 18-50 nebo co to je a 50-200) a s tema me fotit absolutne nebavi. Ale jsou prakticky no a lezou z toho fajn fotky.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Pokukuju po nejakem kompaktnim AF objekitvu na rodinne foceni, vylety atd. Nejlepsi fotky delam ted na Sigme 56, ale je to moc dlouhy, v interieru trochu nerealne fotit :)
    Libi se mi Fuji 23/f2 ale pry neni uplne ostry na f2, zase ale ty rozmery.. a hmotnost. Ve hre je i Viltrox 23mm.
    Co byste brali vy?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Přemýšlím, že až si vyzkouším Sigmu 17-40 tak pošlu do světa moji Fuji 18/1,4 a 33/1,4. Neshání náhodou někdo tyhle objektivy?
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    GARFIELD: tak nakonec jsem pořídil pěknou X-e3 s 27mm/f2.8 . Momentálně se snažím zorientovat v ovládání 😀
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Potřeboval bych vyčistit/servisovat x100f, spoušť je nespolehlivá a před roky jsem byl v dva týdny zapísčeném prostředí. Nějaké doporučení v Praze?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    JANEK_MAD: za me X100 rada, pokud chces pevne sklo nebo X-E pokud chces menit. Konkretni model vyber podle situace na bazarech.
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    Ok, snažím se najít foťák kterej můžu vzít i na výlet s rodinou, doteď jsem tahal Canon 70d s 50/1.8, 70-200is/4 a 17-55is/2.8
    Snažím se najít něco co strčím v podstatě do ledvinky nebo kapsy od bundy a aby to mělo kvalitní pěknej výstup, postprodukce mi nevadí, doteď jsem fotil vše do rawu.
    Zaujal mě u Fuji ten filmovej nádech fotek a líbilo by se mi v tomhle formátu uchovávat vzpomínky, případně si občas vyfotit něco uměleckého.
    Líbil se mě nejdřív Ricoh GR, ale postupně jsem došel k tomu že za ty peníze můžu mít větší kvalitu, skončil jsem právě u Fuji X, ale nedokážu úplně odhadnout adekvátnost ceny vzhledem ke stáří atd.
    Koukám po bazarech, budget tak 10-20k.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Kdyby měl náhodou někdo zájem tak prodám X-S10, perfektní stav, mám ji jen jako backup a vůbec nepoužívám.

JANEK_MAD: Ptej se klidně tady:)
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    Zdravím všechny, chtěl bych si k velké zrcadlovce koupit a vyzkoušet i nějakou alternativu a hodně mě zaujalo právě Fuji X, byl by někdo ochotný se mnou třeba do pošty zkonzultovat jaké jsou pro mě možnosti? Určitě budu kupovat z druhé ruky.
    Děkuji.
    NIMROD_
    NIMROD_ --- ---
    HUGGI: ok :-) já to použil poprvé, tak nevím, ale vzhledem k tomu, že se tam vyplňuje i adresa, tak bych si asi nelajznul tam lhát, aby to prošlo
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NIMROD_: Tak fungují všechny cashbacky, oni ani nemají jak poznat že žádáš z jiné země.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam