MASOO: tak já taky slýhám historky, že Moraváci mají tendenci lidi zdravit v tramvaji :-) popravdě, já se s jinými Pražáky (a zvlášť Pražačkami) vlastně moc potkávat, chovat se k nim nebo třeba seznamovat nikdy neuměl: ta anonymita toho města se nějak týká nejen nově příchozích, ale i těch, kdo tady žijí. přijdu si, jako někdo, kdo pracuje v pokladně nějaké pouťové atrakce, trochu.
svět menších sídel je mi ale taky nesrozumitelný, takže žiju na jakémsi rozhraní: velká část lidí v mém životě (přítelkyně, kolegové) byli tak nějak mimopražští v konfliktu s velkoměstem. mělo to svoje mouchy, ale v podstatě jsem to byl já (jako zástupce velkoměsta), kdo byl nakonec ten divnej, dá se říct. naopak kooperace s Pražáky zas vede k tomu, že jsem vytlačen, jako ten kdo má méně ostré lokty, je méně schopný, apod. (nejhorší je ale "náplava" - přistěhovalci, odhodlaní trumfnout místní v té dravosti a soutěživosti)
jako popravdě, nevím co s tím... jak jsem naznačil, trávník na střeše věžáku asi nestačí.
zdravé prostředí to asi taky není, to je pravda.