FRONEMA: v ovsu je avenin, je to něco jiného, než gliadin, který vadí v žitu, ječmeni a pšenici. Obojí jsou prolaminy, které mohou, ale nemusí vadit. Američani většinou oves považují za neškodný, v ČR se bere jako že ho celiaci nesmí an bloc. Je potřeba to vyzkoušet.
Hele že vám chladím nadšení - pokud jedu systém rozumná snídaně a večeře, tak nad složením něčeho k obědu není třeba moc bádat, protože základ má člověk v těch dvou jídlech okolo.
A když už to má být tekuté, tak to alespoň dělejte probiotický, ne ;-) (vodní/mléčný kefír rulez)
Ráno/večer hodit do mixéru směs ořechů a semen s ovocem/zeleninou a kořením, případně s vejcem, zalít něčím prokysaným, rozmixovat, přelít do lahve a v poledne. Bakterie pomůžou s odbouráním případných antinutrientů.
Plus teda nejrůznější herbalife a podobné koktejly mívají přidané vitamíny a minerály.
Ale zajímavá diskuze :-)