• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    STENNY
    STENNY --- ---
    THERIDANE: Pětidenní dávku nerisknu, ale sáček nebo dva bych bral, s odpovídajícím navýšením o část poštovného.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vynálezce "superpotraviny" Mana: Z jídla se vytrácí funkce na úkor chuti a hezkého obalu |
    http://byznys.ihned.cz/...uperpotraviny-mana-z-jidla-se-vytraci-funkce-na-ukor-chuti-a-hezkeho-obalu
    ISCH
    ISCH --- ---
    Kolegyně z práce poptává Manu, nemáte někdo přebytky?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ZUZKAOU: Keto nemusí být redukční, když nechceš :) je to jen o poměru přijaté a vydané energie. Já mám rád keto dietu díky stabilitě - celej den bez pocitu hladu, bez únavy, a tak. Když to mám připravený v prášku, tak je to bez starostí. 9 MJ denně a držím si 95 kg bez výkyvu.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ZUZKAOU: predpokladam, ze jako vyhublý vižle bych se tomuhle způsobu stravování měl vyhnout :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HARVIE: ketoza je způsob, jakým tvůj organismus získává energii, pokud nemá z čeho štěpit glukozu.

Glukozu získáváš ze sacharidů. Pokud jich máš v těle málo a nebo se někde porouchá něco co pomáhá sacharidy naštípat na glukozu, najede záložní režim, který ji umí štěpit z tuku a bílkovin. Nastartuje se to při delším hladovění (většinou tak dva, tři dny, ten moment, kdy člověk ztratí pocit hladu a trošku se mu změní vědomí) a nebo v posledních letech je velkým trendem způsob stravování, který drasticky omezuje přísun stravitelných sacharidů a nahrazuje je tuky a tu větším, tu menším množstvím bílkovin.

Vede to k rychlému hubnutí bez toho, aby člověk stravoval vlastní bílkovinovou hmotu, v některých případech autoimunutních a metabolických onemocnění se ukazuje, že to možná koreluje se zlepšením stavu nemocných, ovšem může (leč nemusí) si tím člověk docela slušně podělat ledviny a v případě všech těch kokteljových diet typu herbalifa/atniksnon/atd ti po ukončení naskočí jojoefekt. Plus teda blbě nastavená ketodieta pak ještě může zcela rozhodit metabolismus jako takový, zejména v oblasti minerálového hospodářství.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    THERIDANE: co je ketoza... podle kratkyho googlu to znamena, ze mas hlad i kdyz si jed? :-D
    BATOO
    BATOO --- ---
    ADAM: Nechces vymenit za kus Joylentu? Mam jak vegan verzi (bez syrovatek s konopim) tak normal verzi a vsechny prichute.
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak mi dorazil anapur. chuť bych přirovnal jako rozmixovanou trávu s kopřivama.
    věřím, že to je hodně zdravé, ale asi to pít nezvládnu. hned se znovu objednal manu. ta je oproti tomu slaďoučká a dobrá.
    ps: kdyby někdo chtěl vyměnit v praze anapur (dám) za manu (nebo něco jiného), tak jsem v P4, Libuš.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    KOKON: v ketóze se cítím nejlíp a zároveň mám rád syntetický jídlo :)
    KOKON
    KOKON --- ---
    THERIDANE: proc zrovna tohle? :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Nechcete někdo zkusit Keto Fuel? Je to $50 za pětidenní dávku, ale poštovný stojí $60, tak bych to chtěl rozdělit mezi víc objednávek.
    KOKON
    KOKON --- ---
    STENNY: ahoj objednal jsem si Manu a taky mi tolik nesedla, zbývá mi 5 balení jako sním to ale kdyby si to nekdo vzal za nakupku... klidne 1-2 balení. :) sedím každý den na Malé straně
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    PALEONTOLOG: presne tak. ja kdyz jsem ochutnaval, tak taky ji davam palec dolu. podivnej "chemickej" ocas, moc sladka.... tak tedka jedem Anapur a to je jina :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KCHARI: nesedla?
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    STENNY: Kolega v práci nějakou ma a asi se jo rad zbaví. Poptam se
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    FEEDER: Jo, kdyz si zajedes do Dejvic
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    nepodělil byste se někdo o dvě tři porce anapuru za poměrnou cenu, abych vyzkoušel jak mi sedne? díky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    AXTHEB: Rozdano. Sry :(
    STENNY
    STENNY --- ---
    Vzhledem k vývoji situace - nepřebývá někomu v Praze pár sáčků Many, abych otestoval? :) Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam