• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    SOYLENT, Ambronite, Mana a v budoucnu jiste mnoho dalsich jsou nazvy napoju slouzicich k castecnemu i plnemu nahrazeni klasicke tuhe stravy.

Duvodu pro prijimani zivin takovym zpusobem muze byt mnoho, pripadnych nasledku pri neodbornem experimentovani ale taky, proto bych rad aby tento klub slouzil nejen k vseobecne debate nad prinosy/negativy tekute stravy ale i doporucenim na to jak spravne namichat nutrnicni napoj aby opravdu byl schopen nahradit kazdodenni pestrou stravu.

Odkazy:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soylent_(shake)
    http://diy.soylent.me/
    https://www.youtube.com/watch?v=t8NCigh54jg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambronite
    http://ambronite.com/
    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GLOG: mam celiakii a oves obsahuje avenin ktery je prilis podobny lepku nez abych to riskovala.
    jinak ten report o sytosti zni velmi slibne.
    GLOG
    GLOG --- ---
    FRONEMA: Zalezi co mas proti ovsu - jestli chut, tak si nepomuzes, protoze Mana chutna jako tekuta ovesna kase.. Vzhledem ke zkonzumovanemu objemu (kvuli chuti mam radsi hustsi, ale radne ji zapiju, je snadne zapomenout dost pit..) uz po dopiti nemam chut cokoli dojidat, a vydrzim dobre 4h bez hladu, a zrejme jak je to zivinove vyvazene, nepostihuji me zadne mzitky ani spatne z hladu.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Tak mi prisel Nutberg, a byt se rada chvastam, jak mi chutna vsechno, jsem neprijemne rozcarovana. Vune trochu jako vegeta nebo instantni polevka, chutna to jako piliny s provensalskym korenim nebo cim.. konzistence drsna, zapichuje se to do krku a drazdi ke kasli.. S vodou v sejkru hnus, ted zkousim v mleku tycovym mixerem - ten to trosku zjemnil, ale ta chut si zada vyslovene polevkovou upravu na slano.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Ja jsem ted nahodou zavitala na stranky Many, a pozitivne me prekvapilo, ze uz v ni neni oves! to uz bych ji mohla nekdy zkusit. Nekdo ochoten odprodat par jidel?
    A btw, jak vam to funguje s nasycenosti? (i po jinych jidlech nez mane) jste najedeni hned jak to dopijete, nebo to musi chvili "dojit"? a za jak dlouho po te porci dostanete hlad?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Jahodova tycka je moc dobra. Maj jeste coko a vanil ty mi moc nechutnaj. (obsah tuku je 14 %, nevim proc na webu uvadeji 0 %)
    PROTEIN JAHODA 60 g - E-Shop | Novinky | biosfera.cz
    http://www.biosfera.cz/...76-W0JezxbwBEiQA4Ydg0TsO4XqjehC4xPlCTwxn8qe7RH9rlweOQF4BFtT5pOQaApUe8P8HAQ
    GLOG
    GLOG --- ---
    No, ono když se nechá neumytá lahev zahnít, tak potřeba nastane.. Mně teda stačí myčka (ta má 60°-70°) nebo gum.rukavice + hodně horká voda. Sklo je samozřejmě nejlepší, na chuť i mytí, jen holt ne na nošení ssebou..

Dnes dorazila Mana, no a taky moc dobrý, je to jak tekutá ovesná kaše. Ideální k snídani.

Jinak po 14dnech na Anapuru (2-3 flašky+i norm.strava) celulitida plaskne, kalhoty se zvětšily :), klouby přestaly bolet, takže spokojenost.

Je tu někdo, kdo zná Nutberg? Je prý taky český, ale nemůžu najít, kdo ho vyrábí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    potreba to poradne umyt.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    ADAM: asi nechapu, proc jsi mel potrebu vyvarovat
    ADAM
    ADAM --- ---
    - mycka byla taky bez problemu. vyvareni neprezila
    - jsou ruzne druhy nalgenek. nektere vydrzi 120stupnu. ta od many to zjevne neni.
    - nyni si manu delam do sklenene zavarovaci sklenice. chutna to mnohem lip.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    ADAM: nevim, pred chvili jsem mluvil s brachou kterej ma nalgenku (ne teda od many) a normalne ji dava do mycky a prej bez problemu (mycka teda asi nejede na 100°C ale na myti to staci np)
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    BINARY_PARANOIC: díky ;)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    HEEHY: Zkus se domluvit s ID XANDS04 (AnaPur), je ochotný a z Prahy ;)
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    Zdravím.
    Dá se některá z techto superpotravin koupit v kameném obchodě v praze ?
    Zítra odjíždím na týden pryč a rád bych se na cestě stravoval tímto způsobem...
    MANIAK111
    MANIAK111 --- ---
    Ahojte, viem predat zopar sackov na ochutnavku Mana MK3 . Viem poslat na dobierku alebo kurier GLS, DHL.

Balenie obsahuje 1 sacok a 1 olej. Je to vlastne 5 porcii. Viacmenej je to vyhodne pre ludi ktory chcu ochutnat a nechcu kupovat 35 porcii zo stranky. Ja som to bral velke balenie na ochutnavku pre kolegov v praci a par sackov sa nam este zvysilo.

Kto ma zaujem nech sa tu ozve.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Mana zatím nepřišla, ale přišel anapur.. Mám v sobě 1. zkušební porci. Asi si to budu dělat řidší nebo menší, protože jsem chlemtal a neumím pít po částech. Takže trochu mě ten objem tlačí v žaludku, ale trávení klidné, zatím. Chuť mi vyhovuje, neutrální, dochutitelná všemi směry. Ale jíst toho celý ten pytel denně, to nevím.. tak 1-2 porce max., prostě když nestihnu zdravě si uvařit.
    ADAM
    ADAM --- ---
    GLOG: já jim půl pytlíku na cca 750ml vody. Ta 1l flaska je plná po okraj
    ISCH
    ISCH --- ---
    GLOG: Tak to vem odhadem. Někde by melo bejt kolik váží jeden pytel, z hlavy si to nepamatuju... Ale já sama to mám tak nějak plus mínus, beru to jako u psa a BARFovaní, je jedno, jestli jednou dám víc oleje a podruhy min, stejně to nakonec vsechno sežeru a konečnej poměr živin tím zůstává zachován.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Díky. Jo tak to oni to mají i na půlporce.. odměrka je zbytečnost a nic takového se kupovat nebude :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GLOG: odměrku můžeš koupit zvlášť. V pytlíku je 10 odměrek, na lahvi 10 rysek a vodu podle potřeby, já dávám zhruba deci na odměrku.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Ahoj, chci si koupit Manu, ale doplňovací verzi bez lahve a odměrky. Jednak 300,- za to nedám + nehodlám se promenádovat v práci s popsanou lahví... Jestli dobře chápu, 1 sáček má 5 porcí, lahvička s olejem 5 rysek? Do jakého množství vody patří "porce" a kolik těch jejich odměrek prášku je "porce"? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam