• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    GLOG
    GLOG --- ---
    FRONEMA: Keto chow je jakoze bezlepkovy, ale ve FAQ se za stopy lepku stoprocentne nezarucuje. Zaruka cistoty surovin a zpracovani by vyrobu asi tak prodrazily, ze se to nikomu nevyplati..
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FRONEMA: tak esli hodláš podstoupit i experiment s proteinovou dietou, jsou to už poněkud specifické požadavky :) Zkus pohledat na https://diy.soylent.com/recipes, třeba tam něco najdeš. Nebo ti holt nezbude než si vytvořit vlastní recept ;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BINARY_PARANOIC: ja vim minimalne o keto chow https://www.thebairs.net/#intro :) pak je nejaka ta stranka kde si to clovek muze namichat sam z ruznejch ingredienci, ne? tam by to asi slo. na sacharidy palatinozu a na vlakninu je tisic jinych zdroju taky. akorat ta doprava do cech je blba...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    GLOG: a i drtivá většina zahraničních. Resp. nevím o žádné, která by byla vhodná pro celiaky.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Z tech 3 ceskych (anapur, mana, nutberg) maji oves bohuzel vsechny.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FRONEMA: eee…protože Mana není koncipována jako strava pro osoby trpící celiakií? :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    aha, ale ted koukam ze tam je ovesna mouka, ne jako zdroj sacharidu ale jako zdroj vlakniny... mno. tak nevim, proc tam nedaj neco jinyho? smutnej pribeh....
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GLOG: mam celiakii a oves obsahuje avenin ktery je prilis podobny lepku nez abych to riskovala.
    jinak ten report o sytosti zni velmi slibne.
    GLOG
    GLOG --- ---
    FRONEMA: Zalezi co mas proti ovsu - jestli chut, tak si nepomuzes, protoze Mana chutna jako tekuta ovesna kase.. Vzhledem ke zkonzumovanemu objemu (kvuli chuti mam radsi hustsi, ale radne ji zapiju, je snadne zapomenout dost pit..) uz po dopiti nemam chut cokoli dojidat, a vydrzim dobre 4h bez hladu, a zrejme jak je to zivinove vyvazene, nepostihuji me zadne mzitky ani spatne z hladu.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Tak mi prisel Nutberg, a byt se rada chvastam, jak mi chutna vsechno, jsem neprijemne rozcarovana. Vune trochu jako vegeta nebo instantni polevka, chutna to jako piliny s provensalskym korenim nebo cim.. konzistence drsna, zapichuje se to do krku a drazdi ke kasli.. S vodou v sejkru hnus, ted zkousim v mleku tycovym mixerem - ten to trosku zjemnil, ale ta chut si zada vyslovene polevkovou upravu na slano.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Ja jsem ted nahodou zavitala na stranky Many, a pozitivne me prekvapilo, ze uz v ni neni oves! to uz bych ji mohla nekdy zkusit. Nekdo ochoten odprodat par jidel?
    A btw, jak vam to funguje s nasycenosti? (i po jinych jidlech nez mane) jste najedeni hned jak to dopijete, nebo to musi chvili "dojit"? a za jak dlouho po te porci dostanete hlad?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Jahodova tycka je moc dobra. Maj jeste coko a vanil ty mi moc nechutnaj. (obsah tuku je 14 %, nevim proc na webu uvadeji 0 %)
    PROTEIN JAHODA 60 g - E-Shop | Novinky | biosfera.cz
    http://www.biosfera.cz/...76-W0JezxbwBEiQA4Ydg0TsO4XqjehC4xPlCTwxn8qe7RH9rlweOQF4BFtT5pOQaApUe8P8HAQ
    GLOG
    GLOG --- ---
    No, ono když se nechá neumytá lahev zahnít, tak potřeba nastane.. Mně teda stačí myčka (ta má 60°-70°) nebo gum.rukavice + hodně horká voda. Sklo je samozřejmě nejlepší, na chuť i mytí, jen holt ne na nošení ssebou..

Dnes dorazila Mana, no a taky moc dobrý, je to jak tekutá ovesná kaše. Ideální k snídani.

Jinak po 14dnech na Anapuru (2-3 flašky+i norm.strava) celulitida plaskne, kalhoty se zvětšily :), klouby přestaly bolet, takže spokojenost.

Je tu někdo, kdo zná Nutberg? Je prý taky český, ale nemůžu najít, kdo ho vyrábí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    potreba to poradne umyt.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    ADAM: asi nechapu, proc jsi mel potrebu vyvarovat
    ADAM
    ADAM --- ---
    - mycka byla taky bez problemu. vyvareni neprezila
    - jsou ruzne druhy nalgenek. nektere vydrzi 120stupnu. ta od many to zjevne neni.
    - nyni si manu delam do sklenene zavarovaci sklenice. chutna to mnohem lip.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    ADAM: nevim, pred chvili jsem mluvil s brachou kterej ma nalgenku (ne teda od many) a normalne ji dava do mycky a prej bez problemu (mycka teda asi nejede na 100°C ale na myti to staci np)
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    BINARY_PARANOIC: díky ;)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    HEEHY: Zkus se domluvit s ID XANDS04 (AnaPur), je ochotný a z Prahy ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam