• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    SOYLENT, Ambronite, Mana a v budoucnu jiste mnoho dalsich jsou nazvy napoju slouzicich k castecnemu i plnemu nahrazeni klasicke tuhe stravy.

Duvodu pro prijimani zivin takovym zpusobem muze byt mnoho, pripadnych nasledku pri neodbornem experimentovani ale taky, proto bych rad aby tento klub slouzil nejen k vseobecne debate nad prinosy/negativy tekute stravy ale i doporucenim na to jak spravne namichat nutrnicni napoj aby opravdu byl schopen nahradit kazdodenni pestrou stravu.

Odkazy:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soylent_(shake)
    http://diy.soylent.me/
    https://www.youtube.com/watch?v=t8NCigh54jg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambronite
    http://ambronite.com/
    rozbalit záhlaví
    SENSUI
    SENSUI --- ---
    NYXYN: Já si nemyslím. Objednáš suroviny a za půl hoďky si namícháš směs na týden, dáš do pixly a je to. Hromada receptů je na https://www.completefoods.co/ .... vyfiltruješ, co potřebuješ. Já jsem se do toho ještě nepustil, pořád se v tom nějak hrabu a rozkoukávám a hledám suroviny, který se dají sehnat tady v čr. Doufal jsem, že tu bude někdo, kdo to už dělal a poradí....
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    SENSUI: ted nad tim premyslim. mas nejaky navod? kazdopadne me slo hlavne o usporu casu.. coz vyrobou jde zase do kytek. no ale kdyz jsem zjistil ze by mi mela pomoci bezlepkova dieta od problémů tak se asi budu muset zaridit jinak
    SENSUI
    SENSUI --- ---
    Já se bojím, že všechny u nás běžně dostupné (shakefood, anapur, mana, jake, soylent) nejsou bez lepku. Zase nadhodím DIY - nepřemýšleli jste nad tím, umíchat si vlasní soylent? To je cesta, jak to udělat bezpečně bez lepku a s polovičními náklady.
    DANOK
    DANOK --- ---
    Taky by mě zajímalo nějaké doporučení na dobrý bezlepkový drink ;-)
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    máte tušení, zda je nektery z drinků bezlepkovy? diky :)
    SENSUI
    SENSUI --- ---
    Zdar bando, nějakej čas frčím na maně (tak 60-70% z celkového množství potravy) a dost mě láká DIY soylent. Máte někdo zkušenosti, můžete někdo doporučit vyzkoušený recept (třeba z diy.soylent.me)?
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    HORST_FUCHS: zrovna mi prisel novy balik, nemam problem se domluvit na par sáčcích. jsem z mladoboleslavska, takze asi pošta? kdyztak pm
    ISCH
    ISCH --- ---
    ESY: Ale... To by se mi líbilo :)
    Dovedu bejt fakt medová :)
    ESY
    ESY --- ---
    ISCH: A kdyz nane budes hodna do telefonu, tak jsou schopny ti k tomu dat dva mana drinky na zkousku :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    HORST_FUCHS: Tak pokud to chceš "na pár dní", tak balení za 1400,- je na tejden, že (pokud k tomu teda nepotřebuješ reklamní flašku a odměrku, místo který je ale lepší používat váhu, neb je přesnější).

Jinak já budu manu objednávat, ale asi až v červnu, beru normálně balení na 14 dní (a vydrží mi celkem dlouho, neb to používám občas místo snídaně), tak bych Ti pak tak dva-tři balíky mohla přepustit.
    ADAM
    ADAM --- ---
    HORST_FUCHS: proč jako?
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    NYXYN: s kocovinou to slo pozřít velmi snadno :D .. naopak nechuť cokoliv vařit a natož jíst, takže Mana opět super. spokojenost. chvalim to kudy chodim
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    muzu rict ze mi vice chuťově sedla mana mark 2 .. trojka je taky ok, chci ted otestovat jak budu fungovat převážně jen na maně. co jim jistě, s kocovinou to pozřít nepujde :)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Satisbite | The Meal Replacement Chip
    https://www.satisbite.com/
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ESY: Mel bych, mas neco na vymenu? :)
    ESY
    ESY --- ---
    Nema nekdo dve baleni mana drinku? nechce se me kupovat cely baleni 12ti kvuli testu :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LUDWIG_: Já měl všechny, banánová mi přijde bezkonkurenčně nejhorší. Čokoládová je super, je nejměkčí a není třeba zapíjet.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    vim, ze je to tu zamerene na tekutou stravu, ale jen bych pridal dojem z "tuhe" stravy twennybar od joylentu / jimmy joy: mel jsem bananovou (zdarma pribalenou v zasilce) a byla celkem fajn -- chutove a konzistenci mi pripominala takovy tuzsi marcipan / fondan s ovesnyma vlockama. je to hodne hutny, tak to chce dost zapijet. rozhodne ale zasyti. jediny nedostatek je soucasna cena -- kdyby byla levnejsi, byla by to idealni strava na cestovani.
    DIMAGGIO
    DIMAGGIO --- ---
    WIRUSS: Cau, zkusim napsat svoji osobni zkusenost s manou a silovkou. Delam powerlifting, kalisteniku, trenink tak 4x tydne. Manu pozivam cca 9 mesicu, tvori tak 30%-50% stravy. Obvykle manu pozivam behem pracovniho dne, predevsim misto snidane. Na pocit zasyceni musim vypit behem 8 hodin minimalne 2000kcal, spis 2500kcal. Vnimam rozdil mezi powderem (vetsi mnozstvi vlakniny - vetsi pocit zasyceni) a drinkem (zasyti na znatelne kratsi chvili). V treninkovem dni doplnuji mensim jidlem, mimo trenink klidne snim i "normalni" veceri (hlavne lusteniny, orechy, zelenina/ovoce), takze se prijmem dostavam nekam k 4000kcal. Je to nadlimitni, nicmene samotna denni davka by mi v kombinaci se sportem urcite nestacila a pokud bych se mel stravovat konvencne, chtel bych dosahovat stejneho prijmu. Pak mam jeste bezne suplementy - narazove bcaa (zalezi na druhu proteinu, ktery aktualne pozivam, reflex hrachovy ma slusny pomer bcaa sam o sobe), predchozi verze mana mark3 v1 obsahovala HMB, coz jsem bral v ramci siloveho treninku jako vyhodu, snad se opet ve slozeni objevi - nevim, jak je na tom soylent aspol. Ob jeden mesic ted jim kreatin, pak mesic vynechavam. Tj.alkohol a kocoviny moc neposoudim :) Pridavat dalsi protein primo do many mi prijde jako overkill, i z pohledu momentalni stravitelnosti. Co jsem zkoumal konkurenci a procital klinickou studii na mojemana.cz, tak bych se kvality izolatu soj.proteinu v mane uplne nebal. Jinak tedy s touhle stravou a nekolika dalsimi faktory (lepsi spanek a zivotasprava) jsem za cca rok pribral asi 20kg, vetsina ve svalech, objem tuku bude nejak lehce nad 10%. Brzo pujdu na krev, tak uvidim dalsi podrobnosti. Z vlastni zkusenosti bych tedy manu k silovemu treninku nezavrhoval, jen bych zapremyslel nad vhodnym doplnenim.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Ahoj měl bych k tomuto pár dotazů, osobně přemýšlím o tom zkusit na měsíc Anapur nebo Manu, abych viděl jak to dlouhodobě funguje, jelikož poslední dobou nemá vždy čas a ovesné vločky mi často nahrazuje bageta. V konečné fázi bych chtěl 1-2 normální jídlo denně a ostatek nápoj.

Pár dotazů na oboje, jak to snášíte se cvičením - posilka, když prostě potřebuje spíše větší sílu/výdej v kratším čase? Pokud jíte 3 větší jídla denně a dvě svačiny nutíte se k dalšímu jídlu, nebo se těšíte jelikož máte hlad? Lepší reakce čtu na Manu, která my vyhovuje tím, že je tam více tuků (tedy spíše dlouhodobější pocit plnosti), ale zase hrozně málo bílkovin, nepociťovali jste úbytek svalů či zvýšenou unavenost po cvičení? Zkoušeli jste do drinku přidávat proteiny? Jak se to snáší s alkoholem? Nemyslím přímo smíchat, ale prostě dát si jídlo před tím, než jdu na pivo, nebo v průběhu fesťáku (kdy člověk docela pije), případně večer se skleničkou vína. Myslím i na to, jak se cítíte druhý den a jak funguje hlad při zvýšeném množství cukru v krvi (právě třeba po pivu)
    DEGOLAS
    DEGOLAS --- ---
    DANOK: Beru :) kolik a za kolik?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam