• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    ADAM
    ADAM --- ---
    Mark 5 je chuťově fakt lahůdka, občas si ji dám místo desertu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NONEED1: prášková Mark 5 je vynikající. Umělá chuť v ní není.

    Ty drinky jsou strašně umělé, na ně se vykasli
    NONEED1
    NONEED1 --- ---
    dobry den, pokud by nekdo mohl poradit - na test jsem si koupil drink Mana Mark 4, umela chut mne poslala do kolen, ale nejak jsemse donutil to vypit v case obeda. prekvapilo mne, ze pocit hladu nastal az kolem 17:00, vyreseno jablkem a potom az veceri. zkusil jsem tedy drink prichutovy, asi vanilka a kakao, bohuzel uz jsem se ani neprinutil a obsah sel do zachodu a krabice do trideneho :( zvykat si na takovou umelotinu nechci. prosim je nejake reseni? mark 5 asi nebude o moc jiny, doporucil by nekdo neco s pozivatelnejsi chuti nebo nejsem predurcen pro takove produkty?diky
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LAUNCHER: Aha. Tak to já to četl úplně jinak.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    COWBOY: Clanek je ukazkovym FUD, misi pravdu + prehaneni + nesmysly. Lidi, kteri zainvestovali tunu penez a usili a znalosti do tvorby tekute stravy se snazi vylicit ve velmi prazvlastnim svetle.

    Pohodovou a z 99% neradikalni komunitu uzivatelu se snazi vylicit jako extremisty kteri se neboji jist nic jineho nez tekutou stravu (nikoho takoveho neznam) a kteri z jakesi rozvernosti hazarduji se svym zdravim.

    Timhle bahnem polopravd nasledne celou myslenku taha az k blaznivym extremnim vychodiskum, ktere komunita (nebo minimalne drtiva vetsina z ni) nikdy nezamyslela).

    Priklady:

    1) "Rhinehartova otevřenost i nekritické nadšení" - Nadseni ano, nekriticke ani omylem.

    2) "Od původní verze Soylent 1.0, zbastlené v Rhinehartově kuchyni" - Ani 1.0 fakt nevznikla v kuchyni, to mozna tak 0.1.

    3) "V online Soylent Discourse fóru je například patrné, že ačkoliv uživatelé pravidelně debatují o zažitých i hypotetických negativech konzumace práškové stravy, diskuse většinou končí skupinovým konsenzem typu „pořád je to lepší než hamburger z fastfoodu“ – tvrzení, které pravděpodobně není mylné, ale zároveň ani dostačující na potvrzení bezpečnosti soylent konceptu"

    Ve forum https://discourse.soylent.com/ je patrnych mnoho veci ale nikdo pricetny z tohoto "pseudo-citatu" "bezpecnost" Soylentu nevyvozuje, na to jsou tam uplne jine typy diskuzi. Mmj se v nich doctete, ze vetsina castych uzivatelu k tomu i tak ji mmj ovoce a zeleninu, doplnky stravy.

    4) "politika strachu z jídla" - LOL, WUT?

    5) "To je ovšem ve stávajících sociopolitických systémech většiny zemí, kde jsou běžným občanům-laikům předkládána konečná rozhodnutí a statistická data bez možnosti porozumět principům jejich vytváření a interpretace, poměrně obtížné." - LUL, WUT???
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LAUNCHER: Můžeš napsat, co ti vadí na tom článku? Co ti vadí na autorce už víme.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: "Od původní verze Soylent 1.0, zbastlené v Rhinehartově kuchyni"

    Tak urcite...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Nerozlišuješ Soylent a soylent, ačkoliv je v článku rozdíl popsán dost zřetelně.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Za Soylentem stoji dneska solidni tym expertu a stejne solidni tym expertu jim na to delal papiry. Proc? Protoze bez papiru to nedas na trh a kdyz jo, dostanes silenej flastr.

    Pani krafe svoje FUDs typu "Možná se jím někdo brzy otráví nebo mu vypadají zuby. " (to je presna citace z clanku, Bobe) aniz by narozdil od tech lidi kteri Soylent vypapirovali, k tomu mela jakykoliv realne vzdelani.

    Tvrdit o Soylent ze je to nejakej projekt DIYer bez opory v lidech viz nize a jeji evidentne nulove povedomi o tom, co vsechno musis mit za papir abys v dnesnich 1st World Countries mohl neco takoveho poslat na trh, je stejne usmevny jako tvoje snaha ji branit.

    Vic fakt nemam co bych k tomu napsal, kazdy si to muze precist a udelat si obrazek sam.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Aha, takže nazvat článek o nutrition DIYerech českým, mezi českými DIYery používaným překladem nutriční bastlíř je dojemné a dělá z ní samozvanou nutriční expertku. Ok, děkuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Kteremu slovu konkretne nerozumis?

    "Ja vidim "nutricni bastliri" hned jako nadpis. Od samozvane nutricni expertky akoratze bez papiru me to dojalo, viz nize."
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    "Bastlíř" je v nadpisu použito jako překlad anglického DIYer, to není žádná rada.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: A rady ohledně nutričně vyváženého jídla tam jsou kde?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Mas pravdu, je to fakt zvlastni, protoze ja vidim "nutricni bastliri" hned jako nadpis. Od samozvane nutricni expertky akoratze bez papiru me to dojalo, viz nize.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THX_1138: Porad v poradku, ja bych veril nekomu kdo ma papiry treba na tohle: https://en.wikipedia.org/wiki/Medical_nutrition_therapy ale ostatni at si samozrejme veri cemu chteji, treba pani s vystudovanym "Human-Food Interaction".

    Navrhuji dal rozvadet alternativni teorie ohledne toho komu vsemu z patravinarstvi a mediciny neveris treba ve "vegeta naroda", tam se "blba MUDra si mysli XYZ" resi z Nyxu asi nejcasteji.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Tak nevím jestli nečteme každý jiný článek, protože já tam žádné rady ohledně nutričně vyváženého jídla nevidím.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Pani nema papiry ani potravinarstvi, ani na medicinu ... "studium o vztahu lidi a jidla" neni v mem vesmiru dost na to, aby mohla nastoupit na odbornou managerskou pozici do vyroby potravin, nebo aby mi mohla radit o nutricne vyvazenem jidlu.

    Ale samozrejme, jsou i vesmiry jine a nekteri lide si nechavaji sestavit jidelnicek treba u kartarky.

    At si dela kazdy jak chce a jak umi, jen upozornuji presnym vyctem co ma pani vystudovano - at si to kazdy nasledne prebere jak uzna za vhodne.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Až na to studium v Singapuru, který je hlavně o vztahu lidí a jídla.
    ADAM
    ADAM --- ---
    KRUDD: odeslali mi to dle emailu 23.1. kdyztak posta.
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    ADAM: kdy si to objednaval? resp. jestli je to aspon ta aktualni verze, pokud jo, dohodnem se, dyztak pm, souhlas,ze to neni zadnej odvaz, ale zvladnu :-)
    STARF
    STARF --- ---
    SAMGARR: Saturo ma kavovou variantu
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Vite o nejake evropske variante kavoveho Soylent drinku?
    Platform Landing - Cafe – Soylent
    https://soylent.com/pages/cafe
    ADAM
    ADAM --- ---
    otevrel jsem vanilkove saturo a vubec mi to nechutna. takze prodam.

    prave otevreno, odebral jsem 1 porci (4 odmerky). je to vanilka, whey-based. stoji 27,75 € = 717kc. takze prodam treba za 500. poslu zdarma.

    SATURO Powder 2.0
    https://www.saturo.com/product/powder/

    KRUDD
    KRUDD --- ---
    ADAM: a to uz se zlepsily v posledni verzi :-) vanilka o neco mene nez kakao, ktery ma ale super konzistenci, i tak jsem rad, ze kombinuju s manou
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak prasek saturo je neskutecne sladky. jako chutna to dobre, ale je to vic granko/horka cokolada, nez jidlo.

    aspon to ale chutna detem...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SAMGARR: Vzdelani autorky - bez realneho odborneho zazemi:

    Education:
    Ph.D. - National University of Singapore [Thesis: ‘Edible Speculations: Designing for Human-Food Interaction’; advised by Dr. Denisa Kera, Dr. Andrew Quitmeyer, and Prof. Lonce Wyse]

    MA - Charles University in Prague, 2013 [Thesis: ’Posthuman Tendencies in Performance Art: Interaction of Body and Code’; advised by Dr. Dita Malečková]

    BA - Masaryk University Brno, 2010 [Thesis: ‘Social Networking Websites: Digital Salons and 21st Century Public Spheres’; advised by doc Mgr. David Kořínek]


    Bio jejimi vlastnimi slovy:

    I am a design researcher experimenting with creative design methods to nurture public engagement in emerging food science and technology issues. My research combines the approaches of speculative and participatory design to examine the societal tensions arising from the growing digitalization of food systems and cultures. I design performative environments and workshop-like experiences where lay food practitioners explore the possible uses and risks of novel digital food technologies and the everyday practices arising around that. My aim with this work is to help advance human-food interactions that are socially inclusive, consider users privacy, and reflect carefully on existing social food contexts. My research contributes to the critical discourses in Human-Computer Interaction (HCI), Interaction Design, and Food Studies.

    I am always interested in collaborating with food experimenters, artists, scientists, and broadly any food practitioners keen on exploring and extending the possible uses of technology and data ‘in the kitchen’.


    Zdroj: http://materie.me/whosthatgirl
    ADAM
    ADAM --- ---
    Saturo má dnes 15%slevu na vše s kuponem AFTERWORK
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    (2016, ale i tak to neni spatny clanek)
    Soylent: nutriční bastlíři a politika strachu z jídla - Časopis Vesmír
    https://vesmir.cz/cz/on-line-clanky/2016/08/soylent-nutricni-bastliri-politika-strachu-z-jidla.html
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    krátký review nový práškový saturo vanilka plant based:

    struktura o poznání lepší, méně sladké, celkově ale míň výrazné (už tam nevidím kousky vanilky), taková ta typická podivná vůně přetrvává, celkově ale krok lepším směrem :) co ale pokazili jsou ty nový větší pytle, ty původní menší měly super zavírání, kde se mi nestávalo, že by se prášek dostal do té spáry, kterou pak uzavřete
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SWIST: Ja se napiji klidne i z hrnce jestli jde o tu sirku, takze toho se nebojim :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam