• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    teď jsem koukal na nutriční hodnoty u MANA mark V.
    Koukal jsem, že 34,68g sacharidů vydávají za 13,3% denní dávky, 20,1g bílkovin za 40% denní dávky. Já se snažím držet sacharidy do 50, mimořádně 100g/den a bílkoviny bych rád aspoň 200g/den, ale to stíhám jenom občas. A když jo, tak překročím sacharidy.
    ESY
    ESY --- ---
    ADAM: jojo, to urcite.. Me prijde ze ten tekutej ole tomu delal tu jinou chut.. Ale ono tezko rict, u soylentu to vzdy bude o tom co ti nejmin vadi sobjektivne:D
    ADAM
    ADAM --- ---
    ESY: jasně, je to subjektivní. Já právě na snídani dojel poslední mk4 a jsem rád, že jsem se jí zbavil. Ale s banánem či kávou byla vynikající.

Na druhou stranu s mk5 jsem neměl důvod to ani zkoušet.
    ESY
    ESY --- ---
    ADAM: osoben nesouhlasim. vic me chutove bavila praskova mk4 :)
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    souhlas, ze chut drinku je uplne jinde od praskove varianty, kterou bych taky zkusil spis
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ADAM: Prášek nepodléhá tak rychle zkáze, proto v něm nemusí být tolik konzervantů.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Mark 5 je chuťově fakt lahůdka, občas si ji dám místo desertu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NONEED1: prášková Mark 5 je vynikající. Umělá chuť v ní není.

Ty drinky jsou strašně umělé, na ně se vykasli
    NONEED1
    NONEED1 --- ---
    dobry den, pokud by nekdo mohl poradit - na test jsem si koupil drink Mana Mark 4, umela chut mne poslala do kolen, ale nejak jsemse donutil to vypit v case obeda. prekvapilo mne, ze pocit hladu nastal az kolem 17:00, vyreseno jablkem a potom az veceri. zkusil jsem tedy drink prichutovy, asi vanilka a kakao, bohuzel uz jsem se ani neprinutil a obsah sel do zachodu a krabice do trideneho :( zvykat si na takovou umelotinu nechci. prosim je nejake reseni? mark 5 asi nebude o moc jiny, doporucil by nekdo neco s pozivatelnejsi chuti nebo nejsem predurcen pro takove produkty?diky
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LAUNCHER: Aha. Tak to já to četl úplně jinak.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    COWBOY: Clanek je ukazkovym FUD, misi pravdu + prehaneni + nesmysly. Lidi, kteri zainvestovali tunu penez a usili a znalosti do tvorby tekute stravy se snazi vylicit ve velmi prazvlastnim svetle.

Pohodovou a z 99% neradikalni komunitu uzivatelu se snazi vylicit jako extremisty kteri se neboji jist nic jineho nez tekutou stravu (nikoho takoveho neznam) a kteri z jakesi rozvernosti hazarduji se svym zdravim.

Timhle bahnem polopravd nasledne celou myslenku taha az k blaznivym extremnim vychodiskum, ktere komunita (nebo minimalne drtiva vetsina z ni) nikdy nezamyslela).

Priklady:

1) "Rhinehartova otevřenost i nekritické nadšení" - Nadseni ano, nekriticke ani omylem.

2) "Od původní verze Soylent 1.0, zbastlené v Rhinehartově kuchyni" - Ani 1.0 fakt nevznikla v kuchyni, to mozna tak 0.1.

3) "V online Soylent Discourse fóru je například patrné, že ačkoliv uživatelé pravidelně debatují o zažitých i hypotetických negativech konzumace práškové stravy, diskuse většinou končí skupinovým konsenzem typu „pořád je to lepší než hamburger z fastfoodu“ – tvrzení, které pravděpodobně není mylné, ale zároveň ani dostačující na potvrzení bezpečnosti soylent konceptu"

Ve forum https://discourse.soylent.com/ je patrnych mnoho veci ale nikdo pricetny z tohoto "pseudo-citatu" "bezpecnost" Soylentu nevyvozuje, na to jsou tam uplne jine typy diskuzi. Mmj se v nich doctete, ze vetsina castych uzivatelu k tomu i tak ji mmj ovoce a zeleninu, doplnky stravy.

4) "politika strachu z jídla" - LOL, WUT?

5) "To je ovšem ve stávajících sociopolitických systémech většiny zemí, kde jsou běžným občanům-laikům předkládána konečná rozhodnutí a statistická data bez možnosti porozumět principům jejich vytváření a interpretace, poměrně obtížné." - LUL, WUT???
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LAUNCHER: Můžeš napsat, co ti vadí na tom článku? Co ti vadí na autorce už víme.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: "Od původní verze Soylent 1.0, zbastlené v Rhinehartově kuchyni"

Tak urcite...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Nerozlišuješ Soylent a soylent, ačkoliv je v článku rozdíl popsán dost zřetelně.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Za Soylentem stoji dneska solidni tym expertu a stejne solidni tym expertu jim na to delal papiry. Proc? Protoze bez papiru to nedas na trh a kdyz jo, dostanes silenej flastr.

Pani krafe svoje FUDs typu "Možná se jím někdo brzy otráví nebo mu vypadají zuby. " (to je presna citace z clanku, Bobe) aniz by narozdil od tech lidi kteri Soylent vypapirovali, k tomu mela jakykoliv realne vzdelani.

Tvrdit o Soylent ze je to nejakej projekt DIYer bez opory v lidech viz nize a jeji evidentne nulove povedomi o tom, co vsechno musis mit za papir abys v dnesnich 1st World Countries mohl neco takoveho poslat na trh, je stejne usmevny jako tvoje snaha ji branit.

Vic fakt nemam co bych k tomu napsal, kazdy si to muze precist a udelat si obrazek sam.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Aha, takže nazvat článek o nutrition DIYerech českým, mezi českými DIYery používaným překladem nutriční bastlíř je dojemné a dělá z ní samozvanou nutriční expertku. Ok, děkuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Kteremu slovu konkretne nerozumis?

"Ja vidim "nutricni bastliri" hned jako nadpis. Od samozvane nutricni expertky akoratze bez papiru me to dojalo, viz nize."
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    "Bastlíř" je v nadpisu použito jako překlad anglického DIYer, to není žádná rada.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: A rady ohledně nutričně vyváženého jídla tam jsou kde?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Mas pravdu, je to fakt zvlastni, protoze ja vidim "nutricni bastliri" hned jako nadpis. Od samozvane nutricni expertky akoratze bez papiru me to dojalo, viz nize.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam