• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CDROdkrojky a skrojky, námrazky a zmrazky... zahleděn pohledem k sobě nevidíš ostatní...
    CDR
    CDR --- ---
    Tak mi život opět nafackoval a nevím kudy dál.
    Co ti Dane řeknu?
    Proč jsem odešel, když ti byl rok a půl?
    Nějakou učesanou verzi?
    Nebo, že tvá máma zhubla, nabyla zpět sebevědomí a začala myslet rodidly?
    Že dala přednost svobodnému životu, sice nezajištěná, ale bez mého omezování?
    Přiznám, že jedna z chyb byla, že jsem jí málo šukal?
    A tobě se málo věnoval?
    Když ty si byl jen slintající a vřískající raneček, legrace je s tebou až teď.
    A teď mám odejít.
    A nechat tě bytosti, která je líná, sebestředná, ulhaná a její primární zájem je zhulit se jak taška.
    Co bude dál, boj a tahání špinavého prádla?
    U mě to bud jednodušší, myslím že dokážu ze svého života drogy a chlast vynechat.
    Rýsuje se spousta scénářů, všechny jsou špatné, některé více, některé méně.
    Od dospělosti nesnáším tenhle vymrdaný čas vánoční a na tyhle vánoce nezapomenu obzvláště. Dostalo se mi krásných darů.

CDR
    CDR --- ---
    chtěl jsem jediné... Vyrůstal jsem bez otce. Chtěl jsem, aby můj syn vyrůstal s otcem.
    Vypadá to, že jsem fatálně selhal.
    Rýsuje se spousta scénářů, všechny jsou špatné, některé více, některé méně.
    Hmmm. Hmmm.
    CDR
    CDR --- ---
    ERVIN: radio moc neposlouchám, ale ten scat jsem z toho znal, to ano, ale celou skladbu ne :)
    Geniální, včetně choreo vložky :D
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR: Což o to, může se stát, spíš mi nejde na pochopa, žes nikdy neslyšel jingle RCL (!!!), kterej je v eteru půl druhýho eonu a v němž je vystřižený scat na 1:22...
    CDR
    CDR --- ---
    ach. neofašisti.
    hampl na půdě krajské knihovny nevystoupil, knihovna akci na základě ohlasů zrušila, Hampl se musel přeobjednat do hotelu a tam kromě prezentace svého veledíla "Prolomení hradeb" mohl naříkat i na normalizaci a cenzuru.
    Bylo to nakonec směšně jednoduché a ještě směšnější byla část liberecké antifa, že se nechtějí účastnit blokády (která nakonec nebyla třeba), aby se příliš nezviditelnili.
    ***¨
    Nechápu, jak jsem mohl dožít 41 let a nikdy neslyšet následující song.
    Pusťte si ho aspoň třikrát!!!

The Trashmen - Surfin Bird - Bird is the Word 1963 (RE-MASTERED) (ALT End Video) (OFFICIAL VIDEO)
    https://www.youtube.com/watch?v=9Gc4QTqslN4
    CDR
    CDR --- ---
    vyprovokoval jsem akci a možná bude sprotiakcí, možná po dlouhý době dostanu po držce...
    napíšu , po středě.
    Neofašisty v Liberci nechceme.
    CDR
    CDR --- ---
    Ráno přišla SMS. Ležel jsem v posteli, hrál si s malým, nechal ho po sobě šplhat a dělat opičárny.
    Tekly mi slzy, nešly zastavit.'
    Žádné vzlykání, prostě z očí tekly stružky a hlavou běžely vzpomínky.
    Bylo jich hodně, hlavně z dětství, ale strašně málo z nich bylo kladných.
    A když, tak tam většinou byl nějaký háček.
    Večer jsem opilý přišel domů, dal si dvě poslední domácí vajíčka, co jsem od tebe dostal.
    Symbol života.
    Přišlo mi líto, že jsem ti naposledy neukázal syna.
    Ale byl jsem rozzuřený, do čištění žumpy jsem investoval už 7.000 a ty do ní necháš vhodit chcíplou slepici.
    Odpočívej v pokoji.
    Ať tvá zlobná ukřivděná duše dojde míru a pokoje.
    Ze tří sester už zbyla jen jedna.
    Tohle nevyšlo. Tak život prostě chodí :(

MASOO
    MASOO --- ---
    CDR: sou pryč už deset let... ale teď poslední dobou, mám pocit, že sou pryč už úplně a že je to ještě dýl....
    CDR
    CDR --- ---
    Kurva.. Jsem se trochu rozbrečel. Ne úplně, tak jedna slza.
    Devadesátky jsou pryč. Úplně, je z nich prach, fungující lidé a padlí lidé. Ve špíně. Smrti. Závislosti. V blázincích.
    CDR
    CDR --- ---
    Ten příběh má i své pokračování.
    Chodili jsme pravidelně do rockového klubu Zebra, Ivan tam byl štamgast. Hulil jsem s nm skoro každý den.
    Stará šedesátiletá mánička, hodně, hodně svérázná.
    Brzy ve mně začaly hlodat výčitky.
    Rozhodl jsem se Ivanovi přiznat.
    Ale ono to nebylo tak jednoduché, Ivan byl cholerik, dokázal řvát jak tur, dokázal seřvat majitele klubu jak malýho smrada.
    Jeho obrovské lopaty, ruce instalatéra byly tvrdé jak železo, ony ty dlaně i tak vypadaly.
    Vždy jsem přišel, zamířil k baru, kde seděl na svém štamgastském místě.
    Nadechl se, otevřel ústa..
    A pak vždy odvaha odešla a ze mě vypadlo něco jako "jak že to vlastně tu trávu fermentuješ?"
    "Jak vlastně zastřiháváš?"
    "Jaké hnojivo používáš?"
    Trvalo to asi rok, šel jsem znovu do Zebry i s kamarádkou, která můj úmysl znala. Hrozně se smála, že to nedokážu.
    Tak vybičovaný ženským posměchem jsem to nakonec dokázal. Přiznal se.
    Ivan se na mě přísně koukal, čekal jsem, jestli dostanu lepáka železnou rukou.
    Pak se rozesmál svým hlubokým extrémně hlasitým smíchem.
    "A kde myslíš, že jsem vzal já ty semínka? Trávy co pěstuju? Stejným způsobem!
    A že si mně ukradl úrodu, to celou dobu vím"
    Ivan asi za rok umřel na rakovinu hltanu/hrtanu. Měl v krku něco jako jelito z nádorové tkáně. Už nemohl křičet, a on křičel rád.
    Musel si pořídit telefon a na něm psal lidem co chce.
    Vydržel hodně, lékárnice ho obdivovaly, že si chodí pro opiáty ve stavu, kdy už jiní leží bezmocně v eldéence.
    Na jeho pohřbu se sešla široká squadra, mladí feťáci, punkáči, studenti z průmyslovky, muzikanti, malíři, starý máničky, rockeři, metalisti.
    Padal sníh. Bylo hnusně, nechumelilo, jen tak laxně padaly vločky do toho šedivýho dne.
    Umřel Ivan, Ivan Cach a pro nás tím tak nějak skončily devadesátky a celý rockáč Zebra šel do kopru.
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    CDR: ok, díky.

co k tomu víc říct ..
    CDR
    CDR --- ---
    SCHWALBE: jojo.. Asi jenom zlikviduj pasáž o škrcení ruky .)
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    CDR: si to s dovolením vezmu, můžu?
    _T_
    _T_ --- ---
    hezky napsany..
    CDR
    CDR --- ---
    Poslední dobou se nořím víc a víc do zkoumán studnice nenávisti, co je mezi lidmi.
    Pocit nadřazenosti vůči jiným národům. Vidím pomrkávající policisty u sebe v práci, ti Giňovi a Balogovi, to je chátra, co?
    Já bych je hnal.
    Kam?
    Vidím doktora, jak mi rovná zlomeninu ruky a hledá univerzální téma, nadhodí jak živíme ty.. Nepřizpůsobivý.
    Vidím technaře Vencu, co volil Zemana, že budou levnější plíny (zapomněl, popírá). Po pár pivech rozšafně dává k dobru, že deset vodíkovejch bomb by ten muslimskej mor vyléčilo.
    Střízlivý volí piráty.
    Vidím vynikajícího poi spinnera Pepu, který má zlatý srdce, ale je z vesnice, chodí do posilovny s diskonácky a tak si mysl, že vyhladit 1,8 miliardy muslimů by bylo asi trochu pracný, ale že by to naší civilizaci prospělo.
    Piráty by věšel, jsou to vítači.
    Vidím pankáče, se kterými jsme utíkali ze sládkovy demonstrace a honilo nás 50 nácků.
    Teď chodí na demonstarce kde poslouchají Okamuru. Stojí vedle nácků, co nás honili.
    Vidím Honzu Láďu, dříve mi škrtil ruku. Sakra, to je dvacet let. Potkávám ho po deseti letech, říká mi, jak nám EU chce sebrat zbraně, abychom se nemohli bránit.
    Že se ten boj proti islámu a chlapům s ajfouny nesmí přehánět, ale že to pochopím.
    Až budu mít děti.
    Nořím se hlouběji a hlouběji do studnice nenávisti. Je tak jednoduché ty lidi urazit, zesměšnit, vždy se najde někdo, kdo tě podpoří a poplácá po ramenou.
    Ale...
    Dají se ti lidé změnit?
    Jde jim nějak pomoci?
    Narodil se mi syn a nic se nezměnilo, možnáse dokonce ta úzkost ze zloby a nesnášenlivosti ostatních jen zvětšila.
    Malý Dan má už 7 měsíců. Rád teď usíná na břiše a mně to vždy připomene malého mrtvého Ajlana. Leží úplně stejně, jenom Dan se probudí, kdežto Ajlan je mrtvý už tři roky.
    Připomene mi to syrského chlapečka a kýbly chrstající nenávisti mezi slušnými čechy.
    Je mi úzko.

CDR
    CDR --- ---
    V3S: jsem bez inspirace.
    Teda, syn mě inspiruje, ale nejsem to schopen nikterak vyjádřit :)
    V3S
    V3S --- ---
    unbůček, dik za odpoved ;)
    V3S
    V3S --- ---
    bys moh taky napsat neco sem, kdyz mas ten fb detox ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam