• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDDestiny - May the light of awoken Traveler reach and guide you even in the Reef! For the Cayde! [PC|PS4|XO]
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    MIKEE: plus teď od začátku tam padlo i to, že Epic i něco garantuje, tzn. autoři metra ani Koch škodní rozhodně nebudou. Pokud to bude úspěšný prodej, vydělaj ohromné peníze. Když ne, Epic jim to vykompenzuje.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    VIRIK: Ano, to vysvetlovali prave u kauzy metro. Vyvojar si to muze dovolit, protoze porad vydela vic, protoze zaplati epicu o 18% min na podilu nez kdyby byl na Steamu.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    cena na Epic store v USA je o deset dolerů nižší, než byl na americkým Steamu.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    VIRIK: Rovnost ceny USD-EUR vypada na prvni pohled jako nevyhodny kurz, ale nakonec zjistis, ze rozdil v kurzu je tech 15-20% VAT, takze do distribuce jde porad stejna hodnota a navyseni sezere stat.
    A GOG se sice tvari, ze to kompenzuje, ale v skutecnosti je to jen zdanlive oddaleni platby dane do tveho dalsiho nakupu. Ale ano, je to porad lepsi nez dratem do oka :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: ale já vím jak funguje DPH a není to stejné.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    VIRIK: Vyssi cenu v EU tvori DPH/VAT, ktera se v US plati taky, ale v kazdem state jina az zadna, takze v katalogove cene neni uvedena, ale nakonec ti je napocitana dle tveho bydliste.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    pokud je něco fakt problém an trhu, tak to jsou ceny, který dělaj dle velikosti trhu –americkej, ruskej a pak čínskej a až pak je západní evropa, nebo EU obecně a cenový akce se týkaj hlavně amíků, lepší ceny rusů a číňanů a nám napálej plnou a ještě v nevýhodným kurzu. A to dělaj všichni, kromě GOGu.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    JInak jedinej amatér a idiot je tady Steam.

    Nemít smlouvama zajištěnej prodej takovejch AAA věcí jako The Division 2 nebo Metro je prostě kokotismus.
    Ubisoft i Koch se zachovali správně, sice rizikově, ale správně a šli vlastní cestou a nic je v tom neomezovalo, navíc si nemusí platit STeamu i tu první stranu obchodu pro propagaci (to se fakt neděje zadarmo).
    Vydat pak prohlášení, ubrečené, že je to nefér, je násobení toho kokotismu a amatérismu.

    Opakuju – oni si nijak smluvně nezajišťovali prodeje těhle trháků na vlastní platformě a tak dostali přes piču.
    zastávání se bejvalýho molocha a monopolu Steam a Valve je u hráčů vlastní blbost, protože to on silně prodražoval hry v posledních letech. Sám jsem překvapeně koukal u slev, když řada produktů na steam i ve slevě bylo dražších, než akční cenu v PS store nebo Xbox store. V případě Conan Exiles už FunCom ukazoval rozdíly v cenách i nově vydaných DLC. Steam v přepočtu 280 až 300 korun, Xbox store 199. Rozdíl ceny byly odlišné poplatky MS a Valve.
    S tím teda, že u MS máte zajištěnej lepší servis, možnost vrácení produktu dle zákona a ne vymyšlenosti nějakých hodin a limit od doby nákupu a podobně.
    TO, jak se spousta hráčů zastává monopolizace trhu je spíš šílené a naprosto nepochopitelné.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MATHES: Pletes dohromady jabka a hrusky a jejich pruniky.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Fortnite je pro útočníky prostě výzva a taky se to dá určitě zpeněžit. Podobně jsou na tom i jiní, SONY, Microsoft a spousta dalších, kteří propvozují servery a na nich nějaký zajímavý věci, na který se soustředí tito kriminálníci.

    Nicméně jestli tohle chcete srovnávat s tím Steamem, tak ehm, libovolná skupina hrající CSko by tu mohla začít vypisovat, co všechno Valve ve své hře neumí a jedna z prvních věcí bude chránit data, accounty a cheating. A to za víc jak deset let, vlastně už to bude dvacet.

    Mně třeba se ve hře vymazal dvouletý postup a ztratil jsem plno věcí, Steam mne spojil s kamarádem, který měl ale jinou verzi hry. A mohl jsem si jít leda stěžovat na nádraží do Krče.
    Tohle se mi nikdy na ogigins, uPlay, Xboxu ale ani u Fortnite teda nestalo a to Fortnite má crossplatform (Fortnite vlastní jako celou hru, včetně PvE části).
    MATHES
    MATHES --- ---
    TRAGED: takze pokud ti ukradnu ucet na steamu, tak to ohrozi jenom tvuj ucet na CS, ale ve vsech ostatnich hrach co mas na steamu ses v pohode? ok.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MATHES: Ne, budou ohrozeni jen hraci Sims. Nedokazu si predstavit jakym zpusobem by mohli zkrzeva hru unikdou data ze store, nebo teda dokazu, ale neco takoveho by nemohlo projit ani pres QA v Bethesde :-)
    MATHES
    MATHES --- ---
    problem je nazvoslovi, mluvi se o fortnite uctech, ale to nejsou ucty oddeleny od epic games. to jsou ty samy ucty, pres ktery se logujes do epic games store. tj do vsech her, ktery budou v epic games store + do jejich store.

    proste jeste tyden zpatky nikdo neresil epic games account a nikdo o tom tak nemluvil. je to stejny jako by na steamu bylo jenom CS. nikdo nebude mluvit o "steam accountu" ale jenom o "CS accountu" protoze v danou chvili to znamena to samy, jenom jedno mluvi o nejakym store a druhy o hre.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Já si to nahradil jménem Miloš Zeman a jsem taky doma :D
    MATHES
    MATHES --- ---
    TRAGED: pokud uniknou skrz sims data origin uctu, tak jsou ohrozeni i hraci battlefieldu.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MATHES: A? Takze kdyz uniknou data skrz Sims, tak jsou ohrozeni hraci Battlefieldu, protoze je oboje od EA? To asi ne.
    MATHES
    MATHES --- ---
    TRAGED: ??! Fortnite JE Epic Games. Fortnite neni hra, kterou nekdo vyvinul a nabizi ji pres epic games, takze kdyz si v tech clankach vsude nahrad slovo "fortnite" slovem "epic games" a ses doma.
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    VIRIK: nebo facebook
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    s těma screenshotama – spousta lidí ignoruje, že overly na win10 automaticky mají. A že screen udělaj buď klávesa okna a G a tam volba nebo rychle windows + alt + printscreen.

    Každej kdo má win10 a hraje na nic má i automaticky i Xbox live účet. Jako už vám tam jede, je nedílnou součástí, jen si stačí aktivovat ID.

    Steam vůbec nepotřebujete.

    Jo a mimochodem s tím porušováním evropského práva, to dělá spíš steam a jeho Irská příslušnost a vyhejbání se placení daní v EU :) má to podobně jako Google.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MATHES: Vidim dve vlakna na Fornite foru, kde je najednou "jen" 9M a je to problem ve Fornite, ne v Epic store.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam