• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    MEA
    MEA --- ---
    jo a nedaří se mi moc dobře vyguglit dobrou alternativu adobe acrobat proffesionalu, která je free, nemusí to umět kdovíco, ale mělo by to něco zvládnout, hlavně převést jpeg aj. do pdf..
    nějaký programy čistě na tenhle převod by se našly, ale nebyly dobrý recenze a zkušenosti a byly moc omezený.

    proto kdo sem písne nějakej dobrej tip na převod obr. do pdf?
    nebo aspoň hodí odkaz do jinýho audi, kde se tohle řešilo..

    já mám v současnu pdf creator, architect a image2pdf, ale ani jeden mi nechce udělat z jpegu pdfka, architect je zpoplatněnej a třea jenom vidim špatně, že to jde.. tuší někdo?
    pak se snažím zorientovat v calibre, ale ani to mi nenabídne možnost konvertovat z jpegu..
    LUDO
    LUDO --- ---
    MEA:
    PECA: tak ja na citanie iba svetlo klasickej ziarovky, ziadne pofiderne LED cez blikajuce PWM :)
    PECA
    PECA --- ---
    MEA: Já jedu bez kabelu furt. Naopak to považuji za velké pohodlí. Synchronizuju skrze DropBox. Knihy si naházím do složky přímo v PC, neřeším, že mám čtečku zrovna doma, nebo v batohu. Až ji zapnu, tak se to natáhne.
    Eventuálně stahuju z Palmknih rovnou do PocketBooku (což už tak pohodlné není). Posílání emailem jsem si zatím neaktivoval, ale vyřešilo by mi to stahování nově zakoupených knih.
    PECA
    PECA --- ---
    LUDO: U tabletu displej bliká (podsvícení i samotný obraz). U čtečky nikoli (tedy obraz určitě ne, světlo možná). Čtečky nemají podsvícení, anžto jejich displej je neprůhledný, ale nasvícení. Světlo dopadá shora a od displeje se odráží, podobně jako u čtení při světle (venku, lampička...) Displej tabletů je podsvícený (TFT, LCD...), nebo svítí sám o sobě (OLED, AMOLED...). Někdo tyto rozdíly nevnímá, jiný hodně. Každý podle svého.
    MEA
    MEA --- ---
    LUDO: já to tedy chápu tak, že to svítí naprosto jinak než tablet.. myslim si, takhle z fleku bez hledání a faktických důkazů :), že to jsou nějaký postranní ledky a dají se vypnout a zapnout

    jinač každej si kupuje čtečku na to, co je jemu příjemný a co on očekává, každej to má jinak no :)), někdo holky jinej vdolky a tak
    LUDO
    LUDO --- ---
    MEA: Nikdy som nepochopil zmysel podsvietenia na ebook readeri, ten si snad kupujem preto aby to nesvietilo. Potom mi unika, preco si nekupit radsej tablet.
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: teda tento

    Slovnik cizich slov Klimes fr2 v1.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xb4gkUYt/slovnik-cizich-slov-klimes-fr2-v1-pdf
    MEA
    MEA --- ---
    zatím jsem si stahla tento klasik
    [ POCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů ]
    a taky formát djvu

    jinak čtečku mám krátce, pár týdnů, funkce a vychytávky objevuju postupně, takže tady nějaká recenze
    PocketBook Touch 622 recenze + video | spek.knihovna.cz
    http://knihovna-ff.ics.muni.cz/spek/pb622recenze
    MEA
    MEA --- ---
    jinak na ulozto byl jeden program slovníku c. slov v .exe, ale ten nebudu instalovat, když nevím, co to je, kdyby měl někdo zkušenost s nějakým programem nebo aplikací, tak sem s tím! :)
    MEA
    MEA --- ---
    líbil by se mi slovník cizích slov třeba v mobi, na stažení free
    MEA
    MEA --- ---
    v současnu řeším slovník cizích slov jako aplikaci, máte?

    a taky je problém s obrazovým pdf a psaním poznámek, což se dá čekat, ale objevil někdo vychytávku na obrazový pdfka?
    MEA
    MEA --- ---
    Já jsem koupila použitý Touch 622 (prý z Německa, ale od Čecha) za 1500 Kč s tou nevýhodou, že mu vůbec na nic nereaguje propojení s kabelem, krom nabíjení,
    týpek zkusil prý co se dalo - firmware, restarty všech druhů, x kabelů, konzultace s výrobcem, s lidmi, co čtečku maj atd.
    Na počátku jsem byla naivní a myslela si, že je týpek starej dědeček, co neví, že má vyměnit kabel :)), to se tedy přiznám...
    Takže jsme se s tímto faktem zatím nevyřešenýho problému oba smířili, tedy hlavně já při koupi, a jala se vymýšlet vychytávky, jak fungovat bez kabelu. Jde to, není to žádný pohodlíčko no :), ale co bych chtěla, když tam nefunguje jedna z hlavních fcí a nekoupila jsem si novej v záruce.

    Ale tak byla to výzva a jsem zatím spokojená, protože vše, na co jsem čtečku chtěla, tahle má... Až na to podsvícení, ale to je pro mne zatím netřeba a počkám časem.
    DIVA
    DIVA --- ---
    máte někdo možnost srovnat rychlost odezvy lux a lux2? případně výdrž lux2 a pw2?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Já vlastním PocketBook Touch Lux (jedničku, dostal jsem ho dřív než přišla dvojka na trh). Jsem s ním spokojený, ale primárně ho mám na studijní literaturu a ocenil bych možnost pořídit si do něj pořádný anglicko-český slovník, protože ten zabudovaný je... průměrný. Klidně bych si zaplatil i nějakou komerční aplikace, kdyby nějaká byla k dispozici.
    LUDO
    LUDO --- ---
    som zvedavy ci to tu bude niekam smerovat. Momentalne som vlastnikom zakladneho 611 po tom co som na predchadzajucom 301 zrusil displej (zn. velke zavazie vasmu e-inku nesvedci).

    Mam ho na citanie a na nic ine, takze nemam potrebu ho nejak upravovat a ani nechcem dotykovy displej. Super je hlavne paradna podpora formatov (preto som aj znova isiel do Pocketbooku).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam