• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    THOMASMORTA: Jak jsem odesel z Palmknih, tak se moje kontakty s nimi zredily.
    Nicmene ted pojedu za nimi do Drazdan a pobavime se o tom. Ale uz kdysi jsem jim nabizel GNU prekladove slovniky a jejich vyvojari to zazdili.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    JYRKA: Nový low-end? Zůstanu u Ultry:-) Ta dvě talčítka navíc jsou velmi návyková.

    Mimochodem, neplánuje Pocketbook přesvědčit třeba Lingeu, aby pro ně naportovala slovníky? Nebo kdyby alespoň přišli s vylepšenou variantou těch svých - kdyby například prolinkovali "see [jiné slovo]", výrzaně by tím zlepšily užívání slovníků:-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Objevily se nové čtečky PocketBook - zatím jen v Rusku
    Pocketbook Reader Book 1, 2 Are (Basic) Kindle Competitors in Russia | The Digital Reader
    http://the-digital-reader.com/2015/11/12/pocketbook-reader-book-1-2/
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MEMNON666: Díky moc :)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Můžu se zeptat, jestli neexistuje pro PocketBook nějaký balíček starší české literatury, který by se dal zdarma stáhnout? Táta koupil mámě Touch Lux 3, a i když je to od českého prodejce, jsou tam natahané zdarma jen cizojazyčné knížky, žádné české, tak prý aby tam něco měla, než se rozkouká a začne si sama kupovat. Můj Bookeen odešel (už podruhé) do věčných lovišť a počítač se zálohami taky, takže to nemůžu přetahat z vlastních zdrojů, a stahovat to po jedné se mi nechce. Samozřejmě mi jde jen o knížky, na které vypršela autorská práva, nové si máma vybere sama.
    PECA
    PECA --- ---
    TOM: AFAIK, tak na IR má patent SONY, takže ani ne tak starší čtečky, jako čtečky od SONY. A je to jedno s druhým. Kapacitní displej je pokrytý vodivou vrstvou, takže se více leskne a není tak čistý, jako čistý displej bez dotykové vrstvy, s dotykem řešeným přes IR snímač. IR zase má ty mouchy s bordelem na displeji :)
    TOM
    TOM --- ---
    MATYV: některé čtečky mají kapacitní displej, který reaguje na dotyk stejně jako tablet = rozpoznává slabé elektrické pole lidské kůže
    některé (většinou starší) čtečky ale mívají infra (myslím) rozpoznávání dotyku - jakmile na displej spadne vlas, smítko, mravenec, cokoli... tak se obracejí stránky poměrně rychle
    od doby Sony PRS-T1 vyhledávám čtečky bez dotyku .) aktuálně PocketBook Mini 515
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    me nekdo nekde jednou nabizel ty polske a ruske slovniky... takze urcite existuji - nekde (asi warez??:O)
    ale ja blboun to nesosl a myslel si ze to potrebovat nebudu... a ted uz nevim kde a kdo to byl... tak to zkousim vsudemozne :))
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: To víš, vždycky něco extra. :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ha! si narocnejsi :)) finstina!! :))
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: Nemám... ale kdyby se našel nějaký zdroj, tak bych stála o finský slovník. :) (Finsko-anglický stačí, nemusí být nutně čeština.)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nevideli ste nekdo do PB slovniky: rusko-cesky a polsko-cesky
    Docela by se hodily ... stale vic se vracim ve ctecce k polskym a ruskym origum a preci jen uz jsem sem tam nejake slovicka zapomnel - nejcasteji nejake ty rostliny a zvirata a pod.
    Koukat do papiroveho slovniku jsem docela linej :)))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PocketBook ctecky ty bezne nejprodavanejsi verze - Lux 1-3 ty tlacitka maj take a jsou slusne vyuzitelne... ja take do dotykace na mem PB Lux 2 sahnu jen vyjimecne
    samotna klavesnice me ale na dotykaci vyhovuje mnohem vic nez ta co byla na Kindlu, kdyz jeste nebyl dotykovej... to je zas druhej FAKT ... takze kombinace klaves na posouvani a standard pohyb v ctecce a zbytek v provedeni dotykovem na display me prijde docela idealni...
    DIVA
    DIVA --- ---
    MATYV: tlačítka využívám když čtečku držím jedinou volnou rukou, příp čtu v rukavicích, ale i jindy příležitostně, téhle funkce bych se dobrovolně nevzdala
    IDLE
    IDLE --- ---
    MATYV: Pohyblivé obrázky jsou na e-inku marné, to je prostě fakt.
    MATYV
    MATYV --- ---
    Tak jsem našel video kde je vidět Android a nějaké hry v akci a přijde mě to jako naprostá marnost :(
    Nook Touch Games: Angry Birds, Plants vs Zombies, Fruit Ninja
    https://www.youtube.com/watch?v=7v8hrsrHujY
    MATYV
    MATYV --- ---
    Navíc ani nemám důvod je mazat protože je mám naprosto legálně. Podle českých zákonů jsou všechny eknihy co má kdo doma legální, nelegální je jejich šíření nebo využití pro obchodní a podnikatelské účely.
    MATYV
    MATYV --- ---
    Já mám archiv ještě z doby kdy se v podstatě žádné české eknihy neprodávali, nebyly tablety, velký telefony a vůbec ne čtečky (já je četl na PC nebo na PDA). Přišlo by mě divné to teď smazat a začít znovu kupovat i s ohledem na to že vetšinu bych stejně koupit nemohl.
    Jinak mě napadlo vyzkoušet jak se čte bez tlačítek tak jsem zabavil dceři tablet, jednu přečet v sobotu večer, jednu v neděli ráno :) a teď je mě jasný že tlačítek netřeba, osvětlení naopak potřebuju :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam