• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    CHARLEZ
    CHARLEZ --- ---
    urcite to tu uz nekdo resil, ale nedari se mi to rozumne najit....
    jde do pocketbooku dostat veci co mam koupene od amazonu pro kindle?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    prosím pěkně, neleží někomu v šupleti Pocketbook Mini s prasklým displejem? Dítě už ten svůj důkladně očetlo, ale nechce se té velikosti vzdát, tak bychom zkusili, jestli by nešlo vyměnit přední plast
    Praha nebo poštou

    TOM
    TOM --- ---
    PINDRUSHEE: v číně ještě něco skladem mají...
    ...zrovna tenhle ale není nejlevnější :/
    Pocketbook e book Reader Mini 5 Inch Electronic Reading pb515 Ebook Reader E ink Ereader Electronic Book Have Kindle Kobo -in eBook Reader from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...c-Reading-pb515-Ebook-Reader-E-ink-Ereader-Electronic/32795116104.html
    PINDRUSHEE
    PINDRUSHEE --- ---
    Ahoj,
    nemáte náhodou někdo na prodej Pocketbook mini? Můj dlouholetý společník odešel do věčných lovišť a bohužel už se nevyrábí. A ta velikost je prostě boží a jinou nechci. Díky předem.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GALENIUS: Já bych dokonce očekával, že do drapboxu se přidaly knížky ze čtečky. Drapbox nepoužívám, ale pokud se zamyslíš, je většinou lepší doplnit scházející soubory s tím, že nechtěné můžeš smazat, než o soubor přijít ve všech jeho kopiích. Dělám synchronizace na lokále a mohu si zvolit jak zacházet s rozdílnými/stejnými soubory (a samozřejmě spoustu dalších parametrů). Cílem synchronizace jsou stejné soubory na obou stranách. A prázdná zařízení jsou horším způsobem jak toho dosáhnout.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se synchronizací přes DropBox? Možná mám někde něco špatně nastavené, ale příjde mi, že že funguje pouze jednosměrně. Nalil jsem si poprvé do čtečky pár knížek, přečetl, včera vytvořil další dávku, v DropBoxu složku smazal, nahrál nové, dal synchronizaci... a se pouze přidaly další knížky, původní zůstaly.
    To je normální nebo mám něco špatně nastaveno? To, co chci zrušit, musím mazat v čtečce?
    Díky.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    mno na me tluste prsty maj ty PB Lux (vsechny) moc uzke okraje a zjistil jsem to okamzite, jak jsem zacal z noveho Lux 2 cist... vecne jsem prstem zajizdel do displaye a utekla me pak stranka nebo se zaplo neco nezadaneho... jeste ze jsem cekal na real odzkouseni, a pak teprve koupil pouzdro... z tehle zkusenosti s LUXem PP jsem pak radej koukal po tech sitych kozenkovych pouzdrech, ktere zvetsuji okraje a PB se pak i mnohem lepe drzi a hlavne uz nematlam koneckem prstu nechtic v displayi :))
    PECA
    PECA --- ---
    GALENIUS: Mně vyhovuje moc. Líbí se mi, že je kompaktní. Nacvakne se na záda čtečky a padne jako ulité. Mám teda totéž v provedení pro PB 6xx - nějaký starší model, který vypadá prakticky totožně - upozorňuji radši. Přední chlopeň/kryt displeje lze překlopit na zadní stranu a nijak nepřekáží.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Ahoj.
    Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s pouzdry na PocketBook 626?
    Chci si v brzké době pořizovat Lux 3 a řeším k němu nějaké dobré pouzdro.
    Uvažoval jsem o C-TECH PROTECT PBC-03.
    C-TECH PBC-03BK - černá od 260 Kč - Heureka.cz
    http://pouzdra-pro-tablet-pc.heureka.cz/...NzJisXls-mqXny4bUE96QUrWM-4bNo2u_o-3j1ReCKZ9ASRoCSUjw_wcB
    IDLE
    IDLE --- ---
    Teď mi přišla nová aktualizace firmwaru a nějaká úprava abecedního řazení tam byla zmíněná, možá je to to, o čem mluvíte. A taky prý opravili to, že se při startu (když se to předtím vypnulo z usnutého/zamčeného stavu) nezobrazovala poslední čtená stránka, i když to měl člověk nastavené. To zase štvalo mě.

    Ale ještě to nemám otestované, od aktualizace jsem ještě neměla moc času na čtení.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    THOMASMORTA: no a jeste pak to ze s tema novejma firmwarama 5.x zmizela moznost radit si ebůcky podle slozek, tak aby byly serazene podle skutecneho nazvu souboru abecedne ... radi to v tech slozkach naprosto nesmyslne podle nazvu knihy!! to je fakt silene... jedna z nejhorsich veci co me ne PB stve! :O((
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    No tvl, to si ze mně dělají srandu, že po aktualizaci firmwaru mi to aktualizovalo časové razítko u všech knížek, takže po restartu mám 872 nových titulů a žádnou historii posledních čtených??? Uááá...
    Opravdu jsem moc spokojený s PocketBookem jako produktem a jestli si někdy budu kupovat další čtečku, tak PocketBook bude první po kom se budu poohlížet, ale tyhle drobné úlety při aktualizacích (dříve neschopnost správně řadit podle abecedy, teď aktualizovaná časová razítka) mě vážně štvou.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Zdravím, chtěl jsem se zeptat: Liší se PocketBook Ultra Limited Edition od klasické Ultry něčím jiným než barvou? Podle popisu technických parametrů to vypadá, že uvnitř je úplně to samé.

    Taky se chci zeptat, jestli někdo využíváte PocketBookového cloudu.
    TOM
    TOM --- ---
    máte někdo 510 mini?
    po třech letech a pár desítkách knih přestává fungovat tlačítko doprava (obě dvě = i pravá část zeleného čtverečku)
    ještě jsem nerozebíral, tak se chci předem zeptat, jestli jste někdo řešil...
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: Mnohem lepší. :) Koukám, že ten finský je (na velikost souboru) ještě o dost menší než polský, ale oproti mé slovní zásobě to bude pořád užitečné.

    Díky, že sis na mě vzpomněl.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jezis sem blbej! copypaste blbej link v jinem panelu... moment.... lovim znova:))
    ebook-ctecky.cz FÓRUM • Zobrazit téma - Slovník
    http://forum.ebook-ctecky.cz/viewtopic.php?f=55&t=554
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: Dík, ale moc nerozumím tomu odkazu. Musím tam být někde přihlášená?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    IDLE: slovniky... tak jsem dostal na EBF(ebookforum.sk) tip na to kde je sehnat:
    DigiBooks
    https://www.digibooks.sk/show.php?id=30817
    nedavam primel link na ten Megaslovnicek.zip, protoze jsem pochopil, ze si to autor nepreje...
    ale snadno to tam najdes.
    je tam i ta finstina
    ale nevim, nevim... soudim-li podle toho polsko-ceskeho, tak tam neni nic moc velka zasoba slov ... skoro bych rekl, ze umim polsky o dost vic nez ten slovnicek :))
    skoda... ale uvidis! mozna ve finstine je lepsi?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Nákup čtečky se nakonec odkládá, dobrý člověk ještě žije

    Sice jsem v úspěch moc nedoufala, ale už proto, abych si pak nevyčítala, že jsem nezkusila všechno, vyvěsila jsem včera dopoledne letáčky u té zastávky, kde mu ta čtečka vypadla.
    Včera večer pípla SMS a dneska jsem si pro tu čtečku byli. Nálezce v ní nenašel nikde žádný kontakt, takže se nemohl ozvat, dokud jsem to nevyvěsila já.
    PECA
    PECA --- ---
    BALAENA: To máš jedno. Děti, no. Nebudu bagatelizovat, ale brýlí jsem rozlámal nespočet a hodiněk několik (od cca 2. stupně po konec střední). Tenkrát se to nediagnostikovalo, takže tvoje dítě tu čtečku potřetí již třeba nepotratí/nezničí, já bych to svýho na potřetí neriskoval :)
    No a jinak, abych nebyl jenom OT, protože každej není takovej poděs, jak jsme zvyklej já - vzal bych cokoliv nejlevnějšího a zrovna dostupnýho od značek PocketBook, Kindle, Kobo, Nook, Bookeen (bez nároku na pořadí). IMHO to stejně vyjde cca na 2 - 3 tisíce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam