• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Chová se tak dotykáč i klávesy. Zkusím ty knihy někam přelejt a postupně přihrávat, dokud to zase nezačne blbnout a uvidím.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OXYMORON: me to funguje normalka.. ale mam tech asi 1000 ebooku na externo 32GB kartice ... na ne te interni...
    a nikdy nepouzivam klavesy na posouvani tim seznamem.. to delam vzdy pres dotykac... zkousel si to?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Funguje vám listování v knihovně ? Mám tam > 800 knih. A pokud otevřu knihovnu a dám PgDn, vrátí se to na home screen. Pokud něco vyhledám a množinu tím omezím, pak je vše OK. Zkoušel jsem restartovat, bez účinku.
    Zvažoval jsem koupi tý desetipalcový čtečky od PB, ale pokud to na ní funguje stejně = pořád se budou objevovat další mušku, asi koupím Onyx.

    KERB: Už máš novou vyreklamovanou čtečku - je to na ní lepší ?
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: Tak jsem jenom slepá, teď jsem tam ty html soubory našla. Dík za nakopnutí!
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: Já tam právě nemám ani žádné html :/ Ještě to zítra zkusím prolézt jednou, ale moc tomu nevěřím.

    Jinak ty způsoby poznámek, co popisuješ, znám oba, ale ta "šupléra" mi vůbec nevyhovuje, ty konce mi lítají úplně jinam, než chci, klidně o řádku nebo dvě. Radši se přes to menu přepnu do poznámkového režimu a pak už jen stačí podtrhávat. Plus mínus pár znaků, ale řádku většinou trefím. :) Stejně toho mívám většinou víc, tak už se pak ani nepřepínám zpátky.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no, asi takto: menilo se to podle verze aktualizovaneho FW (u me Lux 2) ... drive to automaticky po oznaceni poznamky v ctenem ebooku bylo vytvorene jako html v adresari:
    \system\config\Active Contents\
    a ty adresare tamtez se stejnym jmenem byly snad jen na kreslene poznamky ci co... nikdy jsem tam nic nemel a samotne poznamky jsem nasel vzdy v tom html - jako priklad uvedu jednu poznamku k ebooku:
    \system\config\Active Contents\Aaronovitch, Ben - Reky Londyna 1 - Reky Londyna.epub_A_b624baa77bfcedc14eb03893034f11ae.html

    od nejakeho lonskeho FW se to pronikave zmenilo... musis jit prave na tu aplikaci Notes a tam si oznacit ktere poznamky z ebooku chces vyexportovat a udelas export - pak se ti ty html objevi zde:
    \Notes\
    tentokrat uz ty nazvy html pak vypadaji jinak napr:
    Na prahu očistce BONUSOVÁ POVÍDKA Návrat na Tristan.html
    ale struktura html je stejna jako drive... proste otevres v nejakem browseru a ctes...

    k tem poznamkam v novejch FW PB jeste jedna mimo-pripominka:
    nevim jestli nove (mozna jsme si to u starsich FW jen nevsiml), ale ted se nejsnadneji delaji poznamky v ctenem ebooku tak ze na slove trosku dele doprsis prst, objevi se takove oznaceni jako "suplera/pravitko" to si muzes zleva nebo zprava rozsirit na jine slova a vety, a pak nahore na obrazovce tuknes na ikonku poznamky a mas poznamku oznacenou... drive to bylo slozitejsi, pres menu atd... ale plati to tak porad a jen tam je ted mnohem drsnejsi presne oznacit prstem ty slova a vety, tak jak potrebujes... nejak se tam zhorsila presnost oznaceni slov... tak jak to popisuju na zacatku je to mnooohem snadnejsi...
    IDLE
    IDLE --- ---
    Zkouším po letech vydolovat ze čtečky textové poznámky (podtrhané věty + komentáře), a narazila jsem.

    Je to PocketBook Ultra (650), vygooglila jsem si z diskusí, že by textové poznámky měly být v adresáři /system/config/Active Contents, ten jsem našla, jsou v něm i podadresáře podle jednotlivých knih - ale prázdné.

    Ve čtečce je i "aplikace" Notes, ve které je seznam knih s poznámkami, dá se tam prokliknout do knihy na seznam poznámek, dá se tam ta sada poznámek smazat, to je všechno.

    Při googlení jsem narazila i na to, že některé (zřejmě novější) typy čteček Pocketbook už mají poznámky skladované jinak, zakutané v binárních souborech, a takhle snadno se vytáhnout nedají, ale že se dají exportovat z aplikace Notes. Tak se mi momentálně jeví, že mám možná nevýhody obou variant, poznámky jsou kdesi schované a exportní funkci nemám.

    Momentálně mi došel čas a chuť s tím cokoliv dělat (holt si to přenesu všechno ručně jako vždycky), ale nemáte k tomu někdo nějaký podnětný postřeh?
    KERB
    KERB --- ---
    OXYMORON: o svetly mista v rozich ani nejde a o pruh dole taky ne, ale je vyrazne tmavsi dole a postupne prechazi ve svetlou nahore. ten prechod mi vadi, ne ty drobny nedokonalosti, tohle je proste FAKT videt.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KERB: No - horší nebude. Ta moje vypadá úplně stejně. Ty světlejší místa v dolních rozích, tmavý pruh dole, je to jako bych koukal na tu mou.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KERB: Držím pěsti.
    KERB
    KERB --- ---
    OXYMORON: Chápu. Já si ale nechci zvykat na blbě nasvícenou čtečku, když můžu mít dobře nasvícenou. Chápu, že z podstaty tý technologie to nebude nikdy jak oled a ani to neočekává. Ale proč by měly být moje tři předchozí čtečky od Amazonu v pořádku a pocketbook být úplně rozhašenej. Doufám, že ta vyreklamovaná nebude ještě horší.)
    IDLE
    IDLE --- ---
    OXYMORON: Hrubky, čárky a podobné věci v knihách netoleruju, ale naštěstí se to v knihách, které čtu, moc nevyskytuje. Pokud to teda nejsou věci, které mám k betačtení/korektuře, tam se vyskytují a všechno hlásím. :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KERB: Pokud to vyloženě nebrání čtení, zvykneš si. Taky se mi to nelíbilo, ale nevadí mi to. Ani nevíš, jak mne na některých ebůcích vadily hrubky, podivný dělení slov, čárky v souvětích - tahalo to příšerně za oči a to tak moc, že jsem to ani nechtěl číst. Pár knih jsem si sám zkorigoval, ale zvykl jsem si. Protože to je princip aplikovanýho darwinismu - kdo není schopen se přizpůsobit, vyhyne :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KERB: Snížíš jas. ;-)
    KERB
    KERB --- ---
    OXYMORON: Mě by jen roh asi nevadil, ale jak je to celý jako takovej přechod kdy nahoře je to jiný než dole to mi vadí no. Uvidíme, jestli to bude ještě horší tak nevím co udělám
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    OXYMORON: na rozkliknutí jsou tam ukázky textu Sans/Serif/Mono
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MEMNON666: To je úplně bezpatkový ?
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    OXYMORON: za málo, ještě bych zmínil Noto fonty, celkem dobře se mi četlo s nima ( https://www.google.com/get/noto/ )
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MEMNON666: Dík za Bookerly, jsem na něj z Kindlu zvyklej
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KERB: Mám to na inkpadu 740 podobný. Možná ne tolik - ale to se podle fotek blbě soudí. Určité mírné nerovnoměrnosti na okraji vidím na všech čtečkách, co mám. Přeju ti, aby tě to na tý vyměněný míň štvalo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam