• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    LUDO
    LUDO --- ---
    BIGTRAGED: v tom pripade budes odkazany na ten android s podporou Google Play, kindle ma so sebou drm. neviem ci to vobec vyrobcovia este podporuju
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    CERMINEK: ale umozni mi cist treba kindle knihy bez nejakeho sloziteho prevadeni do epubu (jestli to jeste teda de? Sem se nekde docet ze uz se to neda.)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BIGTRAGED: Podívej se na remarkable... Za mě absolutní top... Používám denně, co ho mám...
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    LUDO: universalni tim chci byt schopny jednoduse (bez nakeho velkeho carovani nekde na kompu), stahnout/koupit, otevrit a cist knihy z sirokeho mnozstvi zdroju. Tz od amazonu, nooku, kobo, pdf stazene z netu, ebook etc.
    LUDO
    LUDO --- ---
    BIGTRAGED: co znamena univerzalny ebook reader? chces citat alebo pouzivat aplikacie?

    inak grafika a pdf su na eink displejoch dost o hubu
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    Zdravim. Nak se nemuzu dopatrat rozumne odpovedi. Chtel bych si poridit co nejuniverzalnejsi ebook reader (eink). Jen nechci byt limitovan na jednu platformu (nook, kindle etc), zvlast teda pro to ze me zvlaste zajimaji odborne knihy (ktere navic mohou byt graficky obsahle).
    Je to tedy tak ze v podstate jedinou moznosti je pro me eink android zarizeni, na ktere bych mel byt schopen naistalovat 3rd party apps? Pokud ano mam alternativu nez onyx boox? Videl jsem yotaphone a hisense telefony, kyere by me asi bavily, ale na to je zkouset zprovoznit nemam nervy.
    Jinak teda onyx boox poke 3 vypada ze by mi moh vyhovovat, vsechny ty extra moznosti drazsich modelu nepotrebuji, navic preferuji pocket size. Nekdo mate zkusenosti? Dik za odpoved!
    PECA
    PECA --- ---
    KAMAMURA2: Poslal bych to na reklamaci do CZC. Nevidím důvod, proč by to neměli přijmout. Pokud je koupeno (byť jako bonus zdarma - mrkni, bude na faktuře s nějakou 100% slevou, nebo tak něco) před méně, než 6 měsíci, tak pohoda - předpokládá se, že už to bylo rozbité. Jinak záleží, jak to vyhodnotí, jestli opraví, vymění, peníze holt asi vracet nebudou, když to byl dárek zdarma.
    KAMAMURA2
    KAMAMURA2 --- ---
    Zdravím! Možná tu jsem špatně, tak mi kdyžtak odpustte, ale mám následující dotaz na čtečku Onyx Boox Poke 3:

    Tuto čtečku jsem dostal od CZC zdarma, jako bonus ke koupi televize LG48OLEDC11 tuším někdy v polovině tohoto roku. Chtěl jsem se zeptat, zda se na ní i v takovém případě vztahuje nějaká záruka?

    Čtečku jsem dal k používání svojí dceři, která si na ní čte jak školní povinnou četbu, tak i oblíbenou beletrii, a musím říci, že je s ní velmi spokojena. Nicméně teď za mnou přišla, že na čtečku nemůže nahrát nové tituly, a při té příležitosti jsme zjistili, že čtečku není vůbec možné zapnout. Chová se následujícím způsobem:

    Nereaguje na stisknutí jediného tlačíkta POWER, ani na jeho dlouhé podržení, či rychlé mačkání. Jiný ovládací prvek (například škvíru, do které by se dal zastrčit tenký předmět, a zařízení tak zresetovat, jako mají různé telefony, atd.) jsem neobjevil. Možnost "hard resetu" nebo "návratu do továrního nastavení" kombinací nějakých vstupů (jako v případě modemů a switchů) také ne. Na čtečce je trvale zobrazen obrázek lastury, což je u e-ink zařízení ekvivalent zhaslé obrazovky. Jediné, na co přístroj reaguje, je zasunutí USB kabelu připojenému k počítači - objeví se logo ONYX, jediná dioda na POWER zařízení začne svítit nejdřív modře, pak fialově, pak celý display dvakrát zabliká BÍLÁ-ČERNÁ-BÍLÁ-ČERNÁ, a pak se přístroj přepne do nabíjecího módu, kde správně zobrazuje stav nabití. Ve Windows se zařízení hlásí jakýmsi řetězcem znaků v DEVICES, ale není možné otevřít jeho filesystém, pouze zobrazit verzi driveru, atd.

    Tento stav se mi jeví ekvivalent toho, čemu se v hantýrce mobilních zařízení říká "soft-bricked", a odpovídá jakémusu vegetativnímu stavu - zařízení se sice jeví hardwarově v pořádku a reaguje na některé základní podněty, ale neposkytuje žádnou z užitčných funkcí kromě těžítka na papír.

    Poradíte někdo, co s tím? Ujme se opravy zařízení CZC, které mi zařízení zdarma k televizi darovalo? Pokud ne, existuje nějaký autorizovaný servis? Případně napadá někoho nějaký postup, jak zařízení z tohoto kómatu probrat k životu?

    Děkuji uctivě a zdvořile za jakékoli podněty!
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nezkoušel, právě se na ten postup dívám. I když si nemyslím, že je to chyba software… spíše tipuju nějaký zoxidovaný kontakt.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ZOIDBERG: hard reset jsi vyzkoušel?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nakonec se Aqua vzpamatovala. Hned jsem zalohoval, pro jistotu. Problém se starým Touch Luxem je ten, že displej si začal žít vlastním životem, otáčely se stránky samy od sebe, děly se tam divné věci. Začalo to nevinně pak se to rychle zhoršilo. Přitom vypadá displej nepoškozeně…
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JYRKA: To máš jistě pravdu. Já to myslel tak, že pokud jsou jiné, nemusíš to zbytečně zkoušet. A pokud jsou stejné, má smysl zjišťovat víc.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ERGOSUM: Ani tak nemusi byt kompatibilni. Postaci jiny konektor a je to v pytli
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZOIDBERG: Netuším, ale nekde ve starých recenzích bude např. ”...má dislay bflm... ”
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Netušíte, zda jsou displeje mezi PB Touch Lux 2 a Aqua 2 kompatibilní? Mám tu jeden TL2 s problémovým displejem a jednu Aqua 2 s podezřením na nějakou náhlou smrt... Uvažuju zda bych je mohl vzájemně kanibalizovat.
    KERB
    KERB --- ---
    ERGOSUM: ok dekuju za tip
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KERB: Já už zapomněl, jak je na Pocketbooku originál RSS osekané. Teď čtu zprávy víc na androidu. Ale tohle by ti mohlo pomoci.
    GitHub - GuillaumeTz/PBSimpleNewsFeed: Rss and atom news reader for pocketbook. Tested on Inkpad 2 and Inkpad 3.
    https://github.com/GuillaumeTz/PBSimpleNewsFeed
    KERB
    KERB --- ---
    ERGOSUM: a to se bavime o jake ctecce?
    ja mam inkpad 3. tam je sice v aplikacich RSS zpravodajstvi, ale to mi stahne akorat titulky clanku a pak po kliknuti na nazev clanku se to pripojuje na internet a otevira v prohlizeci, coz trva vecnost a je to nepouzitelny. Ty pises, ze ti to funguje cele offline.

    Calibre uz jsem taky zkousel kdysi a fungovalo to, mas pravdu.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KERB: Já používám RSS. Přidám zdroj a dělá téměř co chceš. Netřeba se nikam registrovat. Vše pak máš off-line.
    Formát stránky je příjemnější než na webu.
    Titulky článků máš pohromadě a otevřeš jen co tě zajímá. Jak se budou články promazávat si nastavíš. Mě vyhovuje, že jsou články samostatně a mohu si některé odložit a zbytek smazat. Vše přímo od zdroje bez prostředníka.
    Navíc bez kalís.

    Asi jako jedno z mála negativ bych zmínil, že z některých serverů nejde do RSS celý článek. To si nastaví ten který server sám.
    Ale není problém tam pak prokliknout.
    Nebo použít alternativní postup.

    Jeden čas jsem zkoušel pomocí Callibre to po čem toužíš. totiž udělat ze všech nových článků na serveru jednu knihu. Byl jsem úspěšný v tom směru, že vše fungovalo. Výsledek, totiž kniha se spoustou balastu, ve které se složitěji přeskakuje, hůř načítá a vůbec, mne neuspokujoval.

    Ostatně právě s Callibre se můžeš vykašlat na většinu on-line služeb a udělat si to sám po svém.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KERB: Třeba na https://www.tor.com/category/all-fiction/ :) (Jo, čtu dost anglicky.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam