• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KERB: Já používám RSS. Přidám zdroj a dělá téměř co chceš. Netřeba se nikam registrovat. Vše pak máš off-line.
    Formát stránky je příjemnější než na webu.
    Titulky článků máš pohromadě a otevřeš jen co tě zajímá. Jak se budou články promazávat si nastavíš. Mě vyhovuje, že jsou články samostatně a mohu si některé odložit a zbytek smazat. Vše přímo od zdroje bez prostředníka.
    Navíc bez kalís.

    Asi jako jedno z mála negativ bych zmínil, že z některých serverů nejde do RSS celý článek. To si nastaví ten který server sám.
    Ale není problém tam pak prokliknout.
    Nebo použít alternativní postup.

    Jeden čas jsem zkoušel pomocí Callibre to po čem toužíš. totiž udělat ze všech nových článků na serveru jednu knihu. Byl jsem úspěšný v tom směru, že vše fungovalo. Výsledek, totiž kniha se spoustou balastu, ve které se složitěji přeskakuje, hůř načítá a vůbec, mne neuspokujoval.

    Ostatně právě s Callibre se můžeš vykašlat na většinu on-line služeb a udělat si to sám po svém.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KERB: Třeba na https://www.tor.com/category/all-fiction/ :) (Jo, čtu dost anglicky.)
    KERB
    KERB --- ---
    IDLE: a povidky jsou na webu kde ?:)
    IDLE
    IDLE --- ---
    KERB: Já to používám typicky na povídky, článků tolik nečtu. Takže časopisové zdroje mě moc nenapadají.
    KERB
    KERB --- ---
    IDLE: aha, já mám inkpad 3.

    a používám rozšíření pro chrome.

    ---

    btw. je to skvělý pro delší texty, články, eseje atd., krátký zprávy si nemá moc cenu přeposílat, ty dá člověk za půl minuty rovnou.
    nevíš třeba o nějakým přístupu do archivu časopisů, klidně starý čísla zdarma, který ale nejsou zpravodajský, číst starý zprávy nedává moc smysl .)
    IDLE
    IDLE --- ---
    KERB: Jo, mně se to právě chová, jako bych na to klikla, i bez klikání. Počítám, že to bude verzí software nebo tak něco, ta Ultra už se moc neaktualizuje a tohle se děje konzistetně už několik let.
    KERB
    KERB --- ---
    IDLE: push to kindle je skvela sluzba a funguje to perfektne. U me na konci dokumentu se nedeje vubec nic, nesnazi se to nikam pripojit pokud ovsem nekliknu primo na ten odkaz na konci, pak se to pripojuje pres prohlizec na internet.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KERB: Já používám akorát to zmiňované Push to Kindle a stačí mi, tak asi nepomůžu.

    Můžu mít na tebe dotaz? "Knihy" z Push to Kindle mi dlouhodobě dělají jednu drobnou nepříjemnost, totiž že když dojdu na konec, tak se snaží připojit na internet a zobrazit ten odkaz na původní zdroj, který je na konci. Nechápu proč, ten odkaz nevypadá jinak než jiné odkazy, které to nedělají (koukala jsem i do zdrojáku).
    KERB
    KERB --- ---
    MARTY63: je to svižnější
    KERB
    KERB --- ---
    používáte někdo nějaký workflow pro posílání článků (zpravodajství apod.) do pocketbooku?

    já používám občas rozšíření v chrome (je to i pro safari, firefox,...) PUSH TO KINDLE (pocketbook), to funguje super, akorát zdarma je za měsíc jen 20 poslání. Hlavně ale se pak přidá každý článek jako nová kniha a pak v tom listovat zdržuje trochu na čtečce.

    Líbilo by se mi, kdyby nějakej zpravodajskej server posílal nějakej výstup třeba denně do čtečky, nemá to nějaký? a články by byly prostě jako jedna "kniha"

    jak to děláte vy?
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Nový FW pro Inkpad 3 6.5.765 - opravuje toho podle poznámek dost - hlavně rychlost. Krátký test to potvrzuje, je to svižnější.
    PECA
    PECA --- ---
    Dík, mrknu na to
    IDLE
    IDLE --- ---
    PECA: Mně jednou schránku resetovali na podpoře (teda smazali a pak jsem si ji založila znova). Řešila jsem tehdy, že mi tam visela nějaká nestažitelná kniha a blokovala stahování, tak se s tím vypořádali takhle. :) Podle toho odhaduju, že sám si to člověk asi nijak nezresetuje.
    PECA
    PECA --- ---
    Týjo, dá se někde přihlásit a prověřit schránka něco@pbsync.com?
    Mám ji v Kosmasu nastavenou pro posílání eKnih, ale tam jsem nakupoval naposledy v 2018. Čtečka leží doma, asi to dojde, ale netuším heslo, kdybych někdy nějaké potřeboval, ani kde to případně zresetovat.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: Nemuzu posoudit, tesim se, az se mi dostane do ruky. Ale dal jsem ji na seznam k jezisku
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Vypadá to hezky a je to za hubičku - líbí se mi, ale bojím se bojím že to bude podobně líný jako můj inkpad 3. Vyčkám tedy na první zkušenosti.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Víte první: Takže docela zajímavá novinka - Pocketbook InkPad Lite. Čtečka s konečně velkým displejem (9,7") a všemi vymoženostmi kolem typu SmartLight. Cena je konečně únosná, doporučená 6629 s DPH. Na trhu na podzim.
    Tisková zpráva vyjde zítra :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam