• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    PRDELOID: Za mě bych šel do HD3. Ta Lux 5 má 212 DPI, 758*1024 rozlišení. HD3 má 300 DPI, rozlišení 1072*1448. HD3 taky podporuje Mp3, takže můžeš audioknihy poslouchat a fajn je i vodotěsnost IPX 8. Pokud bych volil mezi těmito dvěma modely, určitě bych šel do HD3. ´Váhově jsou stejné -155g. Jinak zvaž i 7" - ale už to není kapesní.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Ahoj, poradili byste mi, jakou čtečku koupit? Mám starší Touch Lux 2, takže vůbec nevím, kam se to posunulo. Měla by mít podsvívení, ale zrovna dotykový display u TL2 moc nefungoval, respective, je to opruz. Stačí mi černobílá. Nevím, jestli je Full HD oproti HD gamechanger, vyplatí se? Samozřejmě váha je vždy důležitá.
    Takže možná otázka stojí jen, jestli jít do 628 Touch Lux 5, nebo si připlatit litr a jít do 632 Touch HD 3? Nebo doporučíte něco jiného?
    Děkuji všem za názor a omlouvám se, asi se to tu řeší pořád.
    MA747
    MA747 --- ---
    Antikindle v akci. Čtečka e-knih PocketBook Touch Lux 5 zlevnila na 2600 Kč – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/antikindle-v-akci-ctecka-e-knih-pocketbook-touch-lux-5-zlevnila-na-2600-kc/sc-3-a-219296/default.aspx
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Díky moc. FERRYH na ten soubor mrknul a ten epub byl nabořenej. Ale je zvláštní, že převod do MOBI to naboření opravil. Je to jednodušší formát, takže některý věci v tom epubu asi ignoroval.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Ano, zobrazují.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jasne :O))
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Omlouvám se že pořád spamuju :-) zobrazují se vám v pocketbooku v epubech obrázky ? Pokud v textu jsou, samozřejmě ?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Napsali mi tohle :

    Thank you for choosing Pocketbook.


    In this situation, we recommend formatting the internal memory of the device (Settings - Maintenance - Formatting Internal Memory).

    On devices with the software version 6.5.2304 and higher formatting is done via (Settings - About Device - Memory - Formatting Internal Memory).

    IMPORTANT: Save all user information on your PC because during formatting all data on the e-book will be deleted and get permanently lost.

    Please mind that the synchronization funktions when the wi-fi is turned on.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Tak mne napadlo dát tu čtečku do továrního nastavení. U čtečky co mám měsíc a půl bych to považoval za bezpředmětný, ale zkusil jsem to. A nepřipojil se k žádnýmu účtu. A víte co ? Funguje to.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Ono těch problémů (a různých nepříjemností) je tam víc :-( tolik třecích ploch jsem nezaznamenal na žádný jiný čtečce co mám, nebo jsem měl.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PECA: Jojo, už jsem jim o napsal. Automat mi odpvěděl, že do 36-ti hodin dají vědět.
    PECA
    PECA --- ---
    OXYMORON: Jestli se ti chce, tak pošli bugreport a podle reakce uvidíš, jestli to hodlají spíše řešit, nebo to máš radši vrátit.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Tohle mi dělalo taky u nějaké starší čtečky (bohužel nevím jaký typ už). Spravil to aktualizovaný FW.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MEMNON666: Ta bronzová verze vypadá fakt skvěle, uzounký rámečky, má velkou paměť - proto jsem do toho šel. Hliníkovej rám - žádný celoplastový šidítko, velice elegantní zařízení. Snad to nový FW vychytá.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    OXYMORON: to je nemilé, přitom si na ni myslím až mi odejde současná čtečka :/
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Nemá někdo taky Eru ? Potřeboval bych zkonzultovat několik věcí - abych věděl, zda vrátit, nebo čekat na novej firmware. Začnu tím, že mne docela irituje fakt, že si moc nepamatuje, kde jsem v knize skončil. Pokud je to o pár stránek - to přežiju. Ale 5 kapitol jako včera, to je fakt vopruz. Už jsem i zrušil synchronizaci polohy mezi zařízeními - protože na knížce, kterou jsem čerstvě koupil a poslal do čtečky mi to okamžitě při otevření zahlásilo, že na jiným zařízení jsem na jiný poloze v knize. To mne překvaplo - čerstvě koupená kniha. Poprvé otevřená. Navíc - při čtení to občas bez varování spadne do úvodní stránky. Jen tak - někdy samovolně, někdy při přechodu na další stránku. A při opětovném otevření - to je ale překvapení - to je o nádodný počet stránek zpět. Někdy pár, jindy pár desítek. Těch minelů jsem po přečtení osmi knih nasbíral víc a demotivuje mne to tu čtečku používat - což není problém, mám jich plný šufle. Zatím se přikláním k zabugovanýmu FW - protože tohle všechno na mým inkpadu 3 chodilo out of the box bez jedinýho zaškobrtnutí. Teď jim nějak začal blbnout i Send to PB - poslal jsem si knihu mailem a přišla mi odpověď, že mail no-reply@pbsync.com není v seznamu povolených adres a kniha mi nemůže být doručena. Ale já to posílal ze svýho osobního mailu, pochopitelně.
    Je to smutný - moc hezkej HW, ale ten SW - to je bída.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Tak tu Eru mám doma. Jak to u Pocketbooků bývá, je to hezkej kus hardware, je velmi lehká, tlačítka na straně velmi příjemná. Asi v sobě má accelerometr - když se na stole "uspí", zdvižením se probere. Dispej je i bez podsvícení v dobrých světelných podmínkách poměrně světlý, písmo jemné. Listování a změna orientace je rychlejší, než jsem byl zvyklý u Inkpadu 3. Má repro, průměrný telefon má ale zvučnější přednes. Jinak je vše velmi podobné, kdo zná pocketbooky, ví o čem mluvím. Excelentní podpora ePub, MOBI je nouzovka s problematickým zobrazením tabulek a obrázků, v tomto nedošlo ke změně. Velmi dobrá podpora PDF (pokud je PDF dobře vysázené, reflow dokáže zázraky)
    Jako člověk, kterému prošlo rukou mnoho čteček (a mnohé z nich skončily v šuplíku) se neubráním srovnání : koncept je velmi podobný Kindle Oasis, to se ale poněkud lépe drží díky zesílení na zadní straně v oblasti tlačítek. Oasis je totiž silná jen asi 2,5 mm - ale v oblasti tlačítek (v šíři cca 5cm) má normální tloušťku (viz. obrázek). Asi stojí za to zmínit i poměrně chudou možnost konfigurace fontu. U jiných čteček lze nastavovat tloušťku fontu např v 5-ti krocích, zde je možné pouze přepnout na Bold, který je obvykle nepoužitelný, rve to oči. Zvýrazněné písmo - třeba jen o dva kroky - je podstatně kontrastnější, je méně průhledné při podsvícení, subjektivně to vypadá mnohem lépe. Boox má navíc i zvýraznění černé - čímž na stejné generaci displeje dosáhne mnohem kontrastnějšího zobrazení. Tohle je věc SW, škoda že to Pocketbook nemá pořešeno poddobně. Protože když ty čtečky položíte vedle sebe, ten rozdíl je do očí bijící.

    Jdu si na tom něco přečíst, ať sesbírám zkušenosti :-)

    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Snad to bude rychlejší, než Inkpad 3, co jsem měl. Otáčení stránek nebylo nic moc a změna velikosti fontu (pinch to zoom) otřes. No uvidím :-) Líbí se mi ty fyzický tlačítka na straně v pohodlném dosahu palce, celkově se to podobá Kindle Oasis, jen je to tlustší.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Dej vědět, jaké budou zkušenosti. Já jsem zatím maximálně spokojenej s Inkpad X - tuhle velikost jsem potřeboval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam