• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    PECA
    PECA --- ---
    Speciálně levné čínské kabely mají buď pouze nabíjecí vodiče, nebo tak málo mědi nezi bužírkou či mizerné kontakty v konektorech, že datový přenosy probíhají pouze na bázi vysokofrekvenční telepatie. A bohužel se to někdy nepozná ani podle tloušťky či opředení kabelu. :/
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Cha, tak nakonec to fakt byl kabel, zafungoval Ikea kabel v kanclu. Bez vás bych to vzdala bych mnohem dřív.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VRATENKA: Tipnu
    1) Kabel - Odzkoušej, že posílá data třeba do tefonu
    2) povolená data na čtčce
    a) neptá se při připojení?
    b) koukni do nastavení
    c) je povolená karta i vnitřní paměť
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jinak kolega BLACK_ONYX: ma pravdu ze tech microUSB kabelu je kvantum a vetsina je ne datovych ale jen na napajeni ... (typicky vetsina kabliku mikroUSB na elektronicke cigarety)...
    ja takto doma nedavnu testoval asi 20 kabliku a nakonec tech datovech bylo jen 5-6... zbytek jsem radeji hodil do el. odpadu at mi doma nedelaj do budoucna zas zmatky...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VRATENKA: tak to uz se skoro priklanim k tomu ze zkorodovane nebo spinave kontakty u obou veci... zkusil bych jak na kablik a usb douru, tak na tu kartu SD pouzit na kontakty Kontaktol ... co to udela pak..
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    BLACK_ONYX: aha ok, tak to prozkousim jeste vic kabelu, netusila jsem, ze usb kabely jsou v takovy mire nepouzitelny. Ted jsem to vyresila tou SD kartou, ale taky mi jedna ze dvou nefungovala, i kdyz zastrcena v PC normalne fungovala.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Ja bych to tipovali spíš na kabel. Z 10 mi třeba na přenos dat fungují jen 2.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Já bych ještě zkusil to nechat přes noc nabít v USB nabíječce v zásuvce (ne USB port). A nechat to tam opravdu třeba přes noc. Já jsem měl podobný problém a tímhle se to vzpamatovalo. Tyhle baterky hluboké vybití fakt nesnášejí.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    KAERO: bohužel stejný. Možná se mi PB snaží naznačit, že je čas na nový model :-D Teď asi zkusím plán B s SD kartou.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VRATENKA: pozoroval jsem jine chovani kdyz je ctecka vypnuta a pripojis k pocitaci, a kdyz je ctecka jiz zapnuta a pripojis k pocitaci. tak jeste zkus tohle.
    PECA
    PECA --- ---
    VRATENKA: Tak už jenom to nastavení. Také se to mohlo nějakou aktualizací změnit... Víc poradit neumím.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    PECA: nabitá je, normálně ji používám skoro denně, jenom hooodně dlouho nebyla připojená přes kabel. Na novej rok jsem si jenom chtěla udělat pořádek v knihovně.
    PECA
    PECA --- ---
    VRATENKA: Pokud byla ta čtečka nějakou dobu "u ledu" (jako, že se npoužívala) a tím pádem hodně vybitá, nechal bych ji nejprve řádně nabít. Pak zkontroloval nastavení a potom řešil, chová-li se to stále špatně.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MEMNON666: tak kabelem to asi taky nebude, s jiným kabelem to nefunguje úplně stejně
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MEMNON666: jinek USB port na stejným i jiný PC, ještě zkusím ten jinej kabel.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VRATENKA: klasicka otazka - zkousela jsi jinej kabel/jinej USB port v pc?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Nedaří se mi můj PocketBook 630 připojit přes kabel k PC, čtečka se začne jenom nabíjet, ale neproběhne žádný dotaz na režim připojení přes USB, v nastavení čtečky jsem měla zaškrtnuto, že se to má při připojení zeptat, tak jsem to přehodila na Připojení k PC, ale nic se nezměnilo. Připojovala jsem ji přes kabel naposledy před pár lety a nepamatuju si žádný problém. Nemáte nějaký tip, jak připojení rozchodit?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PECA: Díky.
    QR si už čtu automaticky
    1) často to bývá podraz, nebo nezajímavé
    2) specializované QR jako WiFi, vizitky, platební údaje často nefungují jak mají, i když obsahují správné údaje a stejně je chceš zkontrolovat, protože 1)
    PECA
    PECA --- ---
    Vlastně si uvědomuji, že to byl od PB takový podraz. Prohledával jsem svůj e-mail a od registrace a povolení e-mailu pro posílání knížek. Jinak nic. Tedy ani žádné info, že se něco mění.

Zároveň tedy asi posílání na starou čtečku nebude fungovat a nic s tím neudělám. Tam je na pbsync nějaké staré nefunkční url, které je nejspíš zakompilované ve FW. :/
    Tahle funkčnost mi vyhovovala. Nemusel jsem tahat PC (notebook) a mohl si posílat knihy rovnou z e-shopů.
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Vyřešdeno.

Otevřel jsem svého starého PB 622. Zjistil jsem, že naposledy registrovaný a cca před 4 lety použitý účet na pbsync a send-to-pocketbook mi nefunguje. Zřejmě to celé překopali na "pocketbook cloud".
    Nainstaloval jsem si tedy jejich appku pro mobil na můj mobil a skrze ní si registroval tentýž účet. Tam někde se to ptá, jestli chcewte rovnou registrovat do PB cloudu. Což zřejmě moje žena nedokončila. Nicméně to zároveň blokovalo registraci/přihlášení jiného uživatele na tentýž e-mail. Po několika pokusech se podařila registrace dokončit i z telefonu manželky a tím se podařilo i přihlášení na čteččce.

Píšu, kdyby na podobné problémy narazil i někdo další, tak třeba si toho tady všimne. :)

ERGOSUM: Děkuji. QR kód si přečíst jako text mě nenapadlo. Ale je to jenom zkratka pro přidání čtečky do existujícího účtu. Tam bude jenom nějaké ID pro identifikaci skrze internet a jejich cloud. Zjevně se to přihlašuje na internet do jejich cloud.pocketbook...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam