• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    DIVA
    DIVA --- ---
    FERRYH: jak se projevuje to amazoni utahovani?
    DIVA
    DIVA --- ---
    KAERO: pomaha mi i kosmas, kde nakonec provedu velkou vetsinu nakupu. Ukazuje mi ze knihu uz mam, coz funguje na ty co jsem koupila a zatim neprecetla. A taky 10 let vydana kniha malokdy jde jeste koupit .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    KAERO: na tohle fungujou hvezdicky na databazi, goodreads ap, ale ja teda zahazuju jen pomyslne, ke skutecnemu trideni se doberu az ted jak budu soukat knihovnu do nove ne-pb ctecky. Spis nahraju jen neprectene a uzky vyber top ten nebo top 20 .)
    KAERO
    KAERO --- ---
    DIVA: jak vlastne vis ze jsi knihu uz cetla kdyz zahazujes? Napr. narazis na obchod s knihama, neco te zaujme, a presne si vzpomenes jo tohle uz jsem cetla? Me treba spatne knihy natolik nezustanou v pameti, ze si ani nepamatuju ze jsem je cetl (pripadne kdyz to bylo >10 let zpatky, to uz zapominam).
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nepotrebuju tridit, nic nesbiram, vlastne se k prectenym malokdy vracim. Stahnu prectu “zahodim”. Mam nizsi stovky knih a bohate mi staci abecedni rejstrik, i do budoucna, to spis zacnu knihovnu promazavat pro prehlednost

Nemam pocitac ani nikde neprichazim do styku s pocitacem. Muj prvni chytry telefon a vsechny dalsi jsou iphony. Na pb jsem nikdy nepouzila prohlizec, podle me byl nepouzitelny. Na onyxu budu schopna nakoupit primo ze ctecky v kosmasu a stahnout cely nakup na zatah? Je to stovnatelne s nakupem z telefonu?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    DIVA: má to wifi a novější verze možná i BT (můj Poke 3 ne)
    Osobně knihy posílám přes Calibre z PC a kabelem...
    Mám jich tam už tolik že by to bylo na několik roků čtení. Líbí se mi třídění do knihoven (funguje stromová struktura), ale tvořím si ji ve čtečce, na PC by to bylo pohodlnější.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Já když tak užívám DropBox sync, stačí knihy dát to správného adresáře
    DIVA
    DIVA --- ---
    Mam novy nepouzity obal na pb632 (pasuje na vice typu) a jeden pouzivany ale neopotrebeny, jestli to nekdo chcete, predani vecer v karline.

DIVA
    DIVA --- ---
    Koukam na to prave. Funguje stahovani knih vzduchem? Abych si poslala najednou dvacet knih bez nakych zdlouhavych procedur?
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    PUSCHPULL:
    Já taky, za chvíli mi přivezou Go7. Těším se.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Já si dobře zvykl na Onyx Boox, aktuálně třeba Poke 5 (Já mám Poke 3). Nemá ale HW tlačítka, jen na zapnutí.
    DIVA
    DIVA --- ---
    FERRYH: diky! Takze kindl ne, ctu cesky a nehodlam to menit
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jestli jsou tlacitka nutne - tak budes mit problem, tech uz moc mimo PB neni
    o Kindlech neuvazuj... tam se stale vic a vic utahuji srouby, aby se kindl pouzival pokud mozno jen na ebooky koupene v Amazonu... je jasne ze tim smerem to miri... jeste to tam neni ale uz ... skoro ...
    DIVA
    DIVA --- ---
    Tak fajn, loucim se s pb po sto letech. Co chcu misto neho? Ma to mit rozhodne nasviceni a ideale hw tlacitka, zakaznicka podpora by nemela sidlit v pekle. Nemusim na kindl?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MARTY63: mam to menu jinak.
    EPUB* ma jen moznosti Backward, Backward (hold), Forward, Forward (hold) a bluetooth
    Ale jo, maji moznost zamknout obrazovku, tak to dam na hold back.
    Pomohlo, dik.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    WOODMAKER:
    Mrkni tady:
    Jak vypnout dotykovou obrazovku PocketBook?
    https://www.youtube.com/watch?v=eWhlayty6oY

1 Otevřete Nastavení: Na svém PocketBooku PB634 najděte a otevřete aplikaci Nastavení.
    2 Přejděte do Osobních nastavení: V menu nastavení zvolte možnost Osobní nastavení nebo podobnou sekci pro uživatelské přizpůsobení.
    3 Vyberte Mapování kláves: V sekci Osobních nastavení najděte položku Mapování kláves nebo Nastavení kláves.
    3 Zvolte formát: Zvolte formát souboru, pro který chcete ovládat dotykový displej, například EPUB, FB2, PDF nebo DJVU.
    4 Stiskněte MENU dvakrát: Dvakrát rychle stiskněte tlačítko MENU.
    5 Vypněte dotykovou obrazovku: V zobrazené nabídce vyberte a potvrďte možnost Zámek dotykové obrazovky nebo jinou podobnou funkci pro deaktivaci dotykového ovládání
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FERRYH: je to tam, ale neni tam moznist vypnuti dotykace
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WOODMAKER: divne... v manualu k tomuhle PB vidim na strane 13:
    POZNÁMKA: Mapování kláves lze nakonfigurovat v nastavení Nastavení >
    Osobní nastavení > Mapování kláves. Mapování kláves pro pohyb v nabídkách a
    obracení stránek závisí na orientaci displeje.
    a tam by si mel byt schopny nastavit treba dvojklik na klavese "menu" prave na vypinani toho dotykace...
    tak uplne presne jsme to mel i ja v PB626 ...
    podivej se jeste jednou - poradne... manual k PB634 mi tvrdi ze by to jit melo... tak bud je manual na tvuj strojek blbej, nebo blbe ctu :O)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FERRYH: PB634, aktualizace obcas dostavam.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WOODMAKER: mozna aktualizovat FW system?
    co mas za strojek - presne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam