• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TILTWarrior diet - názory, zkušenosti, fotky
    TILT
    TILT --- ---
    ALONSY: Do ketózy se můžeš dostat ani nevíš jak - jeden banán za den ti sacharidů moc nedodá.

    Já mám teď několik dní pocit, že prožívám ketózu téměř denně. Ráno se většinou cítím naprosto fit, ale během dopoledne mě občas začnou brnět prsty, tak si bouchnu ovoce a ty sušený brusinky a během hodiny mě to přejde. Obdobný stav pak přijde po večerním běhání ve chvíli, kdy vychladnu.. ale to se zase jdu najíst a hodím do sebe i trošku těch sacharidů - příloha, ovoce, pivo.

    Hodně se mi líbí, že snad poprvé za svůj život, pozoruju reakce svého těla - třeba na ten cukr. A taky při večerním přejídání (kdy se teda nepřejídám, jak bych asi měl) si to jídlo absolutně vychutnávám. Zelenina mi chutná trošku jinak - je mnohem chutnější. Ale to může být taky obdobím, že je teď všude čerstvá, nebo tím, že celej den mám na jazyku převážně jen vodu, oříšky a kafe :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    jinak necekam ze to pude tak kazdej tejden linearne, tenhle prvotni uspech pricitam tomu ze sem proste prestal zrat ty hranolky, fr.bagety, croissanty a vseobecne sladkosti ...
    protoze mam pocit, ze moje telo ma nak tak ve zvyku se prizpusobovat urcity strave a hodit se zas do obvyklyho modu, myslim ze kazdej dalsi tejden bude tak po kilu a jestli tomu bude tak, tak tech predpokladanejch 5kg co sem si stanovil splni svuj ucel ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    tak ja se podelim taky....

    je to tejden kdy sem si rekl ze to teda prubnu taky, jednak sem fakt uz vyzranej jak prase, druhak se na konci srpna potrebuju narvat do kvadra a nehodlam si proste zas kupovat novy...
    jinak nikdy sem zadnou dietu nedrzel, snad krom drobnejch snah ve zmene jidelnicku sem se ani nak v jidle moc neomezoval.
    co se tyce vydany energie, tak jako jako programator moc pohybu a casu taky moc nemam, takze krom cesty do prace a obcasnyho bazenu to vypotit taky nemam kde.

    takze co sem zmenil:
    - bazen jedu 4x tejdne poranu nalacno, v prumeru 1h nepretrzityho plavani

    - pak si dam 2-3 vejce natvrdo s trochou majonezy (naucena prasarnicka) a valim do rachoty

    - v praci se celej den prolejvam vodou abych se zaplnil, 2-3 kafe a tak 1/2l ovocnyho dzusu bez pridanyho cukru a k jidlu bud 1 jabko nebo kus naky zeleniny (mrkev, paprika, redkev - kazdej den to stridam) a tu predepsanou "hrst vorisku" si k obedu dam taky

    - vecer si dam normalni veceri co zenska uvari, nastesti hubne z jednoho z vyse uvedenych duvodu taky(potrebuje se narvat do satu, anzto dem na konci toho srpna na jednu svatbu), takze od veskerych beznych priloh sme upustili a vicemene k masu jime jenom zeleninu - jeste navic mame v nasi ctvrti 2x za tejden trh s levnou zeleninou a hlavne sirokym vyberem, takze ty salaty/prilohy si muzem delat zajimavejsi
    obcas se odbydem akorat polivkou a caune... jako "desert" si dam naky ovoce, zacpu se nakym bilym jogurtem (zadna prasarna typu 0%, ale poctivej jogurt)

    - patek sem si vyhradil na komplet hladovku

    - co se tyce alkace, tak mame se zenskou ve zvyku o vikendu ferove zakalit, nasim spolecnym jmenovatelem je bily vino - mno a ani ted sme se nak neflakali a myslim ze to asi taky nevypustim ;P

    mno a jak to davam ? kupodivu az moc dobre - nakej extra pocit hladu nemam, navic sem v praci permanentne vytizenej, takze si to moc ani nepripoustim... tu patecni hladovku sem dal taky v poho...
    jenom nedeli sem nak prokousaval hur, ale to pricitam tomu ze sem byl proste doma, tj. blizko do lednicky

    a vysledek po tejdnu = 2-3kg dole ...

    podtrzeno/secteno, dost se mi to zamlouva - jednak uz kvuli tem vecerim s flakotama a ze muzu do sebe dal lejt kafe na kterym se zavislej, druhak sem se aspon zas dokopal k tem rannim bazenum...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ALONSY: Nic zdravého to rozhodně není (myšleno ketoza), ale zajímalo mě to a chtěl jsem si to ozkoušet na vlastní kůži, alespoň na dva týdny. Ale jak píšu, není na to vhodná doba: )
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BLOODRAT: Já sice věřím tomu, že ketóza někomu třeba i svědčí a nedělá mu zle, ale na druhou stranu pro mě už je to jakási hranice, kde se vším, co vím o paleo stravování atd. (což není zas tolik:D) nedovedu sama sobě připustit, že to není škodlivé. Prostě se mi to nezdá a nevěřím tomu, stejně jako třeba raw stravě :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ALONSY: No jo, teď přes léto se ketí těžce, když je co víkend nějaká akce... já jedu v sobotu na vodu a přes všechny fantasy představy o pevné vůli, odmítání rumu a košíku rajčat na tři dny je mi jasné, jak to dopadne :D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY:
    BLOODRAT: Trénink jsem po té popisované stravě dala bez problému (teda, ne s většími problémy než se dá u mě předpokládat). Pak už jsem hlad v podstatě ani neměla, ale stejně jsem do sebe kus masa dostala :)

    Dneska jsem se stravovala stejně jako včera, zítra plánuji přes den jíst asi tvaroh a banány a mandle (zase před tréninkem), abych se těch vajec moc nepřejedla, alespoň nebude hrozit ta ketóza, po které rozhodně netoužím. A dlouhodobě ji ani dosáhnout nemůžu, piju fakt hodně, uvidím, jak mě to bude brzdit. Plánuji chodit na 4 tréninky týdně - 2x kickbox, 2x funkční trénink, tak jsem zvědavá. (Jestli to vůbec vydržím, nebo jestli to vzdám jako vždy skoro hned:( )
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ALONSY: Na mě to působí tak, žes najela do ketózy. Já se tam dostal včera a zažívám dost podobný stav. Mdlo a blivno, brnění prstů. No, teď jsem si dal hodinku Insanity a je mi rozhodně líp, pohyb tomu svědčí, jak píše TILT (btw dík za dobrej report) ale že by mi bylo awesome, to rozhodně není.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    (A to jsem to ani dneska zkoušet nechtěla, ale byla jsem trochu líná si zajít někam na oběd, nehledě na to, že ten výběr žádná sláva:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    No, tři a půl hodiny před tréninkem a už se mi celkem motá hlava, to nebude úplně OK :)
    To jsem měla 4 vajíčka, nějaké rajčata a ředkvičky a cpu se mandlema :)
    Fakt nedobré :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TILT: Cvičení na lačno mi přijde vražedné. Minule jsem si dala v jedenáct klasický oběd, někdy kolem třetí banán a na tréninku mi bylo nejen blbě z hladu, ale hlavně jsem pak měla naprosto mizernou náladu, což bylo právě podle mě nedostatkem jídla, který na mou náladu má opravdu silný vliv.
    Tenhle styl se mi zdá vyhovující, protože tak jím tak nějak přirozeně - přes den tak trochu něco (poslední dobou to bývají mandle. Teď i vajíčka a nějaká ta zelenina), večer pořádné jídlo.
    Ale na ty tréninky bych se teda celkem bála takhle nenajezená. No uvidím, jestli mi dneska nějaký oběd vyjde a co to bude.
    Já mám přesně ten problém, že se mi to líbí, ale přijít kvůli tomu o obědy s kolegy se mi nelíbí vůbec :)
    A co se alkoholu týká, tak na ten mi nikdo šahat nebude! :)
    TILT
    TILT --- ---
    ZUZIPA: Mám dojem, že za ty 4 večerní hodiny člověk nesní tolik energie, jak kdyby jedl celý den - nemá ani důvod. Omezení sladkých tyčinek a fastfoodů dělá určitě taky hodně :)
    TILT
    TILT --- ---
    Dnes je to měsíc, co jsem na WD. Poznatky:
    - KETÓZA NE! První týden jsem nejedl žádné sacharidy - přes den nic, jen voda, zelenina a oříšky. Večer jen kopa zeleniny a hodně masa. Velice rychle jsem se dostal do ketózy, což pro mě nebylo moc příjemné. Celý den unavený, dokud jsem nešel sportovat - to jsem se cítil mnohem lépe. Po pár dnech jsem se začínal třepat, brněly mě konečky prstů a řekl si, že takhle to nejde. Hodil jsem do sebe hroznový cukr a večeře už obsahovala kromě standardní zeleniny a masa i kopeček rýže.
    - SPORT NALAČNO ANO! Ostatně i tohle doporučuje Ori. Jde o to, že pokud přes den nepřijímáte sacharidy, tělo jich již většinu z večeře z předešlého dne zpracovalo a tělo tedy může částečně začít odbourávat tuky. Po takovém cvičení přijde na řadu velký hlad, který se perfektně hodí do overeating fáze :)

    V podstatě jsem se stabilizoval na následujícím denním programu: ráno o půl 7 čaj, jogurt (od tohoto týdne chci začlenit proteinový nápoj), dopoledne nejím v práci nic, jen vypiju tak litr a půl čisté vody a kafe. Na oběd cca v 1 si dám hrst oříšku a o hodinu později menší hrst sušených brusinek. Odpoledne si dám nějaké ovoce nebo zeleninu (1 kus) a další kafe. Kolem 6 večer chodívám běhat (většinou půl hodiny volným tempem). V 7 začíná overeating, kdy si dám v podstatě jakékoli jídlo - vynechal jsem akorát omáčky, knedlíky, sladké. Takže ideálně kuřecí/hovězí steak, pečené kuře, karbanátky, čína. Z příloh jen rýže a brambory a zhruba 1/3 množství, než jsem byl zvyklý. Najím se do syta, ale nepřecpávám se. Do konce overatingu v 11 už do sebe cpu jen zeleninu, ovoce, oříšky a brusinky podle chuti.

    Úplně jsem vynechal sladké, veškeré pečivo a těstoviny.

    Neměl by se pít alkohol, ale já tohle neřeším. Pivo mi vždycky chutnalo a i když je to na hubnutí snad ta nejhorší věc, úplně vymazat ze života ho neumím. V průměru si dám teď denně tak 1 pivo, dřív to byly i 3 :))

    Občas do sebe nacpu vitamín C, magnesium, tribulus nebo rybí tuk. Teď experimentuju s drcenými pšeničnými otrubami (zdroj vlákniny), které si vmíchávám do jogurtu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GANBOY: nevím jak u tohohle, ale takový ten systém dva dny se postím dělá bordel v ženském hormonálním systému.

    Paleo for Women | Shattering the Myth of Fasting for Women: A Review of Female-Specific Responses to Fasting in the Literature
    http://www.paleoforwomen.com/...-a-review-of-female-specific-responses-to-fasting-in-the-literature/
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ZUZIPA: Aha - to já mám zkušenost hlavně s tím, že se přes den "drží" (jogurt, banán, atd. ...) a večer si toto celodenní "hladovění" vybere svoji daň.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Hele a zkoumal si sumu jídla (resp. energie) kterou za den sníš před a po? Zajímalo by mě, jestli je to jenom o rozložení jídla, nebo o celkovém snížení příjmu (najednou toho do sebe nenacpu tolik jako v průběhu dne)...
    CARODEJNICE: Jenže jak mám zkušenost tak to "něco" čím zaženou přes den největší hlad bejvá kalorická bomba (sladkost, fastfood...) což jak jsem pochopila tak v tomto případě právě není...
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    a nebude hlavni duvod rozdilu tech diet precejenom to pohlavi divky?
    chapu ze genderove rovny svet je ten desne popularni, ale podle me muz a zena rozdilni tvorove jsou.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Ještě jsem zvědavý, jaký to bude mít dopad na tělesný tuk, sice ho s sebou nějak moc nenosím, ale sixpack by nebyl k zahození. Uvidíme časem: )
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    CARODEJNICE: Hele, ale ten efekt tam přitom je. Když jsem jedl po hodině jako zmíněný přežvýkavec, měl jsem podstatně méně energie. Ten poloprázdný žaludek mě teď udržuje v podstatně bdělejším stavu (což je to, co jsem pro své životní tempo potřeboval).
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    BLOODRAT: Aha... myslím, že to je problém s vyhodnocením efektu takové válečnické diety. Pokud jsi razantně "ozdravil" skladbu jídelníčku, tak je asi jedno, kdy to jíš :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam