• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TILTWarrior diet - názory, zkušenosti, fotky
    TILT
    TILT --- ---
    Teď jsem se ustálil na jídelníčku:
    6.00 ráno po probuzení sklenka vody
    6.30 čaj
    7.30 v práci kafe
    9.30 Long core protein od Nutrendu se lžičkou otrub
    12.00 banán
    14.00 jablko
    16.00 jídlo.. snažím se začít zeleninou a pak do sebe nacpat aspoň kousek nějakého masa
    19.00 jídlo.. občas tuňák, občas kousek kuřete, ale většinou si objednám hamburger nebo pizzu :))
    20.00 - 22.00 pár piv na lepší spánek

    -- v průběhu dne piju hodně naředěný hypotonik.. čistě jen abych do sebe necpal čistou vodu

    Plánuju menší úpravu. Overeating od 16:00 je hrozně brzo, další den dopoledne mívám už trošku hlad. Takže se vrátím zpět k začlenění overatingu až na pozdější hodinu - kolem 18.00 by to mohlo být ok :)
    TILT
    TILT --- ---
    3 měsíce a 10 kg dole téměř jen dodržováním warriora! Poslední 3kg šly už ale hodně pomalu.. :)

    TILT
    TILT --- ---
    45 dní na WD.
    Váha stabilních 82 kg (-7 kg), kde se ale držím již víc jak týden a dál to prostě nejde. Při svých 173 cm na sobě mám ještě hodně nadbytečné hmoty, která by dolů klidně jít mohla. Je fakt, že teď trošku nedodržuju jídelníček. Přes den se držím a večer do sebe nasypu klidně i mrkvovej dort, nachos, pivo atp. Občas se mi podaří protáhnout overeating na víc jak 4 hodiny.

    Mám v plánu shodit do října co nejvíc a od listopadu začít chodit bouchat posilovnu. S tím bude spojena samozřejmě lehká úprava WD - myslíte, že by mohlo stačit, kdybych do stravy začlenil víc masa a tvarůžků a křápal BCAA na ochranu svalstva?
    TILT
    TILT --- ---
    Doporučuju tento blog:
    Defense Nutrition | Ori Hofmekler Blog
    http://www.defensenutrition.com/blog/
    TILT
    TILT --- ---
    Jestli jste ještě nenarazili na tuto užitečnou tabulku GI a GL potravin, tak doporučuju stáhnout:
    http://www.frenzy.cz/wp-content/uploads/2013/09/Glykemick%C3%BD-index.pdf

    Co přesně udává GI (glycemic index) a GL (glycemic load) je asi nejlépe popsáno zde:
    Glykemický index a glykemická nálož – Viviente
    http://www.viviente.cz/glykemicky-index-a-glykemicka-naloz/
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    INDIAN: V rámci Warrior diet je kus zeleniny k snídani asi ideální, ale vajíčka jsou to nejzdravější a nejlepší jídlo, co můžeš jíst :)
    (Volná citace Primal Blueprint:)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    tak se hlasim opet po tejdnu...
    po prevazeni cca 1.5kg dole, celkem za tech 14dni to sou 4kg.

    co se zmenilo, vypustil sem ty vajicka poranu, pac mi to prijde zaprvy nezdravy co se tyce mnozstvi cholesterolu, zadruhy mi to prijde zbytecny, pac vzhledem k tomu celodennimu sezeni zas ty energie moc nespalim.
    Proto si zakousnu trebas jenom nakej kus zeleniny a tot je cela moje snidane ... Do prace si vezmu taky jeden kus a vystacim si s tim a s tou doporucenou davkou orisku uplne v pohode.
    NYX
    NYX --- ---
    TILT: pri 200g bilkovin bude v ketoze jen velmi tezko...bilkoviny co telo nepotrebuje si premeni na glukozu. urcity odhad da tenhle vzorecek...v ketoze by mel byt clovek zhruba od hodnot 1.5 vys

    (a kdyz tam soupnes 200g bilkovin, muzes tam mit treba i nula sacharidu a zbytek do predpokladaneho prijmu ciste z tuku (coz asi u slecny nehrozi :) a stejne to vyjde nekde na hrane)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLOODRAT: jako víc jak nějakých 500-800 g hmoty na tu večeři snad člověk stejně nesní ne, a pokud je základ maso a zelenina a příloh, nikoliv sladké pečivo, tak si myslím, že velká část lidí co tu dietu drží je v ketoze furt.
    TILT
    TILT --- ---
    INDIAN: Tys jsi to tak skvěle napsal, že jsem se u toho docela i nasmál :D jinak dobrý, jen tak dál! A jak říkáš, ten prvotní úspěch může být i tím omezením jídelníčku a tím plaváním. Uvidíš, jak to bude probíhat další týdny.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Zajímavé, já si vždy myslel že na to aby se člověk dostal do ketózy potřebuje tak dva dny. Ale jak nad tím přemýšlím, denní příjem sacharidů mám určitě pod 100g...dávalo by to smysl, tyhle ketózové vlny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TILT: a tušíte někdo jak se při tom člověk vyhne tomu nepříjemného stavu než si tělo na ketozu zvykne, když vlastně celou dobu balancuje tam a zpět a tam a zpět?

    Jinak teda slečna by do sebe fakt neměla cpát 200 g bílkovin, zejména pokud k tomu má omezený přísun i tuku - dost si zvyšuje riziko, že si odpálí ledviny.

    I průmysl produkujíc atkinsona nazanla, že ta myšlenka ketozy pokusu zajistit tělu energii bílkovinami je nebezpečný nesmysl a jednou ketozu postavenou na tuku a normálním přísunu bílkovin.
    TILT
    TILT --- ---
    ZUZKAOU: Ano, WD je na tomto založená. Ale je důležité vychytat to množství, které přes den a večer do sebe dostaneš, abys takhle balancovala každý den. Při různé aktivitě to bude i různé množství.
    Rozhodně si ale nemyslím, že nějaké brnění prstů je v pohodě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No moment - ta warrior diet bude na pár hodinách ketózy postavená, ne?

    Držíte ji někdo? A nechcete si koupit dignostické papírky a čůrat na ně po ránu a před tím, než se najíte? Fakt si myslím že tam bude.
    TILT
    TILT --- ---
    ALONSY: Do ketózy se můžeš dostat ani nevíš jak - jeden banán za den ti sacharidů moc nedodá.

    Já mám teď několik dní pocit, že prožívám ketózu téměř denně. Ráno se většinou cítím naprosto fit, ale během dopoledne mě občas začnou brnět prsty, tak si bouchnu ovoce a ty sušený brusinky a během hodiny mě to přejde. Obdobný stav pak přijde po večerním běhání ve chvíli, kdy vychladnu.. ale to se zase jdu najíst a hodím do sebe i trošku těch sacharidů - příloha, ovoce, pivo.

    Hodně se mi líbí, že snad poprvé za svůj život, pozoruju reakce svého těla - třeba na ten cukr. A taky při večerním přejídání (kdy se teda nepřejídám, jak bych asi měl) si to jídlo absolutně vychutnávám. Zelenina mi chutná trošku jinak - je mnohem chutnější. Ale to může být taky obdobím, že je teď všude čerstvá, nebo tím, že celej den mám na jazyku převážně jen vodu, oříšky a kafe :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    jinak necekam ze to pude tak kazdej tejden linearne, tenhle prvotni uspech pricitam tomu ze sem proste prestal zrat ty hranolky, fr.bagety, croissanty a vseobecne sladkosti ...
    protoze mam pocit, ze moje telo ma nak tak ve zvyku se prizpusobovat urcity strave a hodit se zas do obvyklyho modu, myslim ze kazdej dalsi tejden bude tak po kilu a jestli tomu bude tak, tak tech predpokladanejch 5kg co sem si stanovil splni svuj ucel ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    tak ja se podelim taky....

    je to tejden kdy sem si rekl ze to teda prubnu taky, jednak sem fakt uz vyzranej jak prase, druhak se na konci srpna potrebuju narvat do kvadra a nehodlam si proste zas kupovat novy...
    jinak nikdy sem zadnou dietu nedrzel, snad krom drobnejch snah ve zmene jidelnicku sem se ani nak v jidle moc neomezoval.
    co se tyce vydany energie, tak jako jako programator moc pohybu a casu taky moc nemam, takze krom cesty do prace a obcasnyho bazenu to vypotit taky nemam kde.

    takze co sem zmenil:
    - bazen jedu 4x tejdne poranu nalacno, v prumeru 1h nepretrzityho plavani

    - pak si dam 2-3 vejce natvrdo s trochou majonezy (naucena prasarnicka) a valim do rachoty

    - v praci se celej den prolejvam vodou abych se zaplnil, 2-3 kafe a tak 1/2l ovocnyho dzusu bez pridanyho cukru a k jidlu bud 1 jabko nebo kus naky zeleniny (mrkev, paprika, redkev - kazdej den to stridam) a tu predepsanou "hrst vorisku" si k obedu dam taky

    - vecer si dam normalni veceri co zenska uvari, nastesti hubne z jednoho z vyse uvedenych duvodu taky(potrebuje se narvat do satu, anzto dem na konci toho srpna na jednu svatbu), takze od veskerych beznych priloh sme upustili a vicemene k masu jime jenom zeleninu - jeste navic mame v nasi ctvrti 2x za tejden trh s levnou zeleninou a hlavne sirokym vyberem, takze ty salaty/prilohy si muzem delat zajimavejsi
    obcas se odbydem akorat polivkou a caune... jako "desert" si dam naky ovoce, zacpu se nakym bilym jogurtem (zadna prasarna typu 0%, ale poctivej jogurt)

    - patek sem si vyhradil na komplet hladovku

    - co se tyce alkace, tak mame se zenskou ve zvyku o vikendu ferove zakalit, nasim spolecnym jmenovatelem je bily vino - mno a ani ted sme se nak neflakali a myslim ze to asi taky nevypustim ;P

    mno a jak to davam ? kupodivu az moc dobre - nakej extra pocit hladu nemam, navic sem v praci permanentne vytizenej, takze si to moc ani nepripoustim... tu patecni hladovku sem dal taky v poho...
    jenom nedeli sem nak prokousaval hur, ale to pricitam tomu ze sem byl proste doma, tj. blizko do lednicky

    a vysledek po tejdnu = 2-3kg dole ...

    podtrzeno/secteno, dost se mi to zamlouva - jednak uz kvuli tem vecerim s flakotama a ze muzu do sebe dal lejt kafe na kterym se zavislej, druhak sem se aspon zas dokopal k tem rannim bazenum...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ALONSY: Nic zdravého to rozhodně není (myšleno ketoza), ale zajímalo mě to a chtěl jsem si to ozkoušet na vlastní kůži, alespoň na dva týdny. Ale jak píšu, není na to vhodná doba: )
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BLOODRAT: Já sice věřím tomu, že ketóza někomu třeba i svědčí a nedělá mu zle, ale na druhou stranu pro mě už je to jakási hranice, kde se vším, co vím o paleo stravování atd. (což není zas tolik:D) nedovedu sama sobě připustit, že to není škodlivé. Prostě se mi to nezdá a nevěřím tomu, stejně jako třeba raw stravě :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ALONSY: No jo, teď přes léto se ketí těžce, když je co víkend nějaká akce... já jedu v sobotu na vodu a přes všechny fantasy představy o pevné vůli, odmítání rumu a košíku rajčat na tři dny je mi jasné, jak to dopadne :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam