• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TILTWarrior diet - názory, zkušenosti, fotky
    Jezte jako válečník! (postupně budu doplňovat)

    Způsob stravování podle Oriho Hofmeklera, která spočívá v rozdělení dne na dvě fáze - 20 hodin undereating a 4 hodiny overeating. Tento způsob stravování vychází z pradávných časů, kdy muži válečníci a lovci ráno vyrazili do boje či na lov a celý den přežívali pouze na tekutinách a plodech, které našli někde v přírodě - ovoce, ořechy, kořínky. Až večer po návratu domů následovala bohatá hostina.

    Kniha ke stažení např. zde: http://uloz.to/x4APDL1/ori-hofmekler-the-warrior-diet-pdf

    Undereating fáze striktně neznamená, že nic nejíte, jen omezíte přísun potravy na přijatelné minimum a vybíráte jídla s nízkým glykemickým indexem. K snídani si mlžete dát nějaký protein, např. vajíčka. Dopoledne potom kus zeleniny, na oběd hrst oříšků a odpoledne kousek ovoce. Díky nízkému přísunu potravy, má tělo prostor se detoxikovat. V této fázi byste měli pít hodně tekutin - např. zelený čaj nebo čerstvé džusy.

    V overeating fázi se konečně můžete pořádně najíst. Dopřejte si v této fázi kvalitní maso, ryby a hodně zeleniny. Nemusíte se omezovat pouze na potraviny s nízkým glykemickým indexem, takže i brambory, luštěniny, kukuřice atp. Po celodenním hladovění je tělo připraveno si v této fázi z potravy vzít maximum.

    Výhody: nemusíte se přes den starat o jídlo, téměř žádná časová náročnost, nemusíte si počítat přijatou energii v jídle, budete se cítit mnohem lépe

    Nevýhody: narušení sociálního života - oběd, pro někoho může být těžké celý den nejíst

    Tento způsob stravování rozhodně není vhodný pro všechny. Pokud byste se necítili po pár dnech dobře, je dobré přejít na standardní stravování a vyzkoušet nějakou jinou dietu.
    rozbalit záhlaví
    TILT
    TILT --- ---
    ALONSY: Paráda! Díky :) ta diplomka bude zajímavá
    TILT
    TILT --- ---
    LISHKA: No ok, máš na to evidentně jiný názor. Asi by sis ale nejdřív měla přečíst tu knížku o WD.
    Jinak.. jsem sice lajk, ale mám pocit, že tělo nespaluje cukry jen druhý den. Hodně záleží jaké cukry máš na mysli. Jednoduché cukry jako např. fruktóza se spalují hned. V pivu je taky monosacharid, ne? Druhý den z něj necerpam tedy nic. Polysacharidy, jako jsou třeba v testovinach nebo pečivu a rozkládají se v těle déle (ty jsi měla asi na mysli), jím jen ve stopovem množství nebo vůbec. :) a tuhle debatu končím.
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    ...nemusíš si odpouštět/omezovat..když se dostatečně hejbeš, jíš jak máš, tak si tyhle věci taky nemusíš odpouštět. Myslím, že je lepší se naučit jíst správně, než málo a nemuset si odpouštět. Ale všechno je o prioriách, stejně tak to vidím i s tím pohybem.
    Vzhledem k tomu, že jedeš celej den na cukru, tak hlady asi opravdu moc netrpíš, navíc tělo spaluje cukr z předchozího dne.. A protože i přes den něco konzumuješ, nemůže docházet k tzn. lačnění, který by ti mělo k detoxikaci přispět. Ale chápu, že detoxikace organismu před večerníma pivama je jistě důležitá:))
    To, že se na jídlo těšíš a lépe si ho vychutnáš, je celkem jasná věc.
    TILT
    TILT --- ---
    LISHKA: přesně o tom to je :) burger, pizza, pivo.. nic z toho si nemusím odpouštět.. a navíc na pizze a na domácím burgeru nevidím nic nezdravého - maso, zelenina, domácí houska, osmažená cibulka. V podstatě se ani nepřežírám, úplně stačí čtvrtka pizzy a z hamburgeru většinou vynechávám horní půlku housky ;) Samozřejmě máš pravdu v tom, že toho warriora teď nedržím úplně správně, INDIAN na svůj jídelníček dohlíží trošku líp.
    Pohyb je samozřejmostí, ale bohužel denně si ten čas na nějaký sport prostě nemám šanci udělat.
    Jinak si troufnu nesouhlasit, že je to pro líný lidi. Je to třeba pro lidi, co nemají čas se x-krát denně stravovat. A přes den se právě hlady vůbec netrápíš. Banán, jablko, jogurt.. to tě dostatečně nasytí až do večeře. To "hladovění" má svoje opodstatnění ;)
    1. na večerní jídlo se těšíš!
    2. mnohem lépe si to jídlo vychutnáš
    3. tělo se přes den může detoxikovat a nemusí se vyčerpávat trávením a produkováním trávících enzymů
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    INDIAN: hele nemám co bych záviděla:P Ne,ale pizza, burger a pivo mi zrovana jako válečníkova večeře fakt nepřijde. That's all.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    LISHKA: nezavid ;P... jak sem se jiz zminoval, ja osobne se hlady netrapim a normalni teply veceri rikas "sracky" ? ;))
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    Dlouho se tu nic nedělo, čekala jsem na výsledky..(gratuluju k úbytku), ale teda upřímě - tahle dieta mi přijde tak trochu pro líný lidi, který se raději před den "trápí" hlady a pak se večer nacpou většinou sračkama, protože maj pocit, že když celej den toho moc nesnědli, tak můžou. Imho myslím, že stejnýho (možná i lepšího) výsledku bys dosáhl mnohem vyváženější stravou a pohybem..
    Ale i tak přeju hodně zdaru.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    TILT: hele v poho ... jednou za 14dni me fakt prepadne hlad, trebas odpoledne ... ale ja to spis zas prisuzuju predeslym kocovinam z vikendu ;) ...
    vicemene nejkritictejsi doba je kdyz prijdu pred veceri dom a musim se hlidat, abych nezbouchal neco "spatnyho" .. proto mam vzdy peclive nakoupenou hromadu zeleniny, abych se do vecere docasne necim narazil ... pak sou samozrejme kriticky vikendy kdyz sem povetsinou doma a lednicka je nablizku ;) ale vicemene spis dospavam celej tejden (pac spatne spim), popr. sem este po nakym vinnym/rumovym vecirku ...

    ale nic me fakt neboli, snasim to uplne v poho

    jinak sem si povolil jednou tejdne zhresit, takze si bud udelame nakou ceskou klasiku, nebo si dojdem s vrtuli nekam na nakou prasarnu do restosky a pak dem nekam na pivo :P
    TILT
    TILT --- ---
    INDIAN: Máš pravdu, stejně by to byl mordor ze sebe sundat ještě další třeba 4 kg. Posilku mám taky v plánu, musím trošku zformovat ten tvaroh :) problém u posilování asi bude v bílkovinách, mám už teď pocit, že jich do sebe moc nedostávám.

    btw. Jak se celkově cítíš? Všechno v pohodě? Nepociťuješ nejakou únavu, slabost nebo třeba bolesti něčeho? Ptám se proto, že mám občas den, kdy jsem absolutně vyřízenej a občas mám bolesti břicha. To ale může být buď tím, že do sebe cpu ty pizzy a hamburgery a občas pivka, nebo třeba i stresem.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    TILT: ja bych to zas nak neprehanel, me tenhle pomer prijde idealni ... ja mam 176cm a moje spodni latka je 85kg, niz uz bych si pripadal nak tak menecennej ;))
    TILT: a ja hlasim tech 10 kg taky od toho zacatku srpna a uplne stejnej pripad ze ted uz to de daleko hur dolu nez predtim ;))) je fakt ze nektery vikendy sem byl urvanej ze retezu (zranice, chlast, atp.), ale v tejdnu s tim vicemene problem nemam...
    + zacal sem zas po roce chodit do posilky kousek od prace, vicemene tam chodim v pracovni dny misto obeda, s tim ze na stridacku pondeli/streda/patek cviceni, utery/ctvrtek sauna (lichej/sudej tejden se ten pomer strida)...
    taky teda zkusim naznacit muj rezim:

    8:40 vstavam
    9:00 sklenice vody, 1 jablko, kdyz du do posilky tak 2 vejce
    10:00 prichod do prace, nezbytny kafe
    12:00 jablko nebo naky jiny ovoce, kafe
    13:00-14:00 posilovna nebo sauna
    15:00 zas nakej kus ovoce, kafe
    19:30 zacinam delat veceri ale este snim kus naky zeleniny predtim, idealne 1-3mrkve
    20:00 vecere - maso + zelenina, po jidle kus fr. syra, semtam neco sladkyho (ovoce, cokolada)
    22:00 caj
    0:00 - 1:30 pokus o spanek
    TILT
    TILT --- ---
    Teď jsem se ustálil na jídelníčku:
    6.00 ráno po probuzení sklenka vody
    6.30 čaj
    7.30 v práci kafe
    9.30 Long core protein od Nutrendu se lžičkou otrub
    12.00 banán
    14.00 jablko
    16.00 jídlo.. snažím se začít zeleninou a pak do sebe nacpat aspoň kousek nějakého masa
    19.00 jídlo.. občas tuňák, občas kousek kuřete, ale většinou si objednám hamburger nebo pizzu :))
    20.00 - 22.00 pár piv na lepší spánek

    -- v průběhu dne piju hodně naředěný hypotonik.. čistě jen abych do sebe necpal čistou vodu

    Plánuju menší úpravu. Overeating od 16:00 je hrozně brzo, další den dopoledne mívám už trošku hlad. Takže se vrátím zpět k začlenění overatingu až na pozdější hodinu - kolem 18.00 by to mohlo být ok :)
    TILT
    TILT --- ---
    3 měsíce a 10 kg dole téměř jen dodržováním warriora! Poslední 3kg šly už ale hodně pomalu.. :)

    TILT
    TILT --- ---
    45 dní na WD.
    Váha stabilních 82 kg (-7 kg), kde se ale držím již víc jak týden a dál to prostě nejde. Při svých 173 cm na sobě mám ještě hodně nadbytečné hmoty, která by dolů klidně jít mohla. Je fakt, že teď trošku nedodržuju jídelníček. Přes den se držím a večer do sebe nasypu klidně i mrkvovej dort, nachos, pivo atp. Občas se mi podaří protáhnout overeating na víc jak 4 hodiny.

    Mám v plánu shodit do října co nejvíc a od listopadu začít chodit bouchat posilovnu. S tím bude spojena samozřejmě lehká úprava WD - myslíte, že by mohlo stačit, kdybych do stravy začlenil víc masa a tvarůžků a křápal BCAA na ochranu svalstva?
    TILT
    TILT --- ---
    Doporučuju tento blog:
    Defense Nutrition | Ori Hofmekler Blog
    http://www.defensenutrition.com/blog/
    TILT
    TILT --- ---
    Jestli jste ještě nenarazili na tuto užitečnou tabulku GI a GL potravin, tak doporučuju stáhnout:
    http://www.frenzy.cz/wp-content/uploads/2013/09/Glykemick%C3%BD-index.pdf

    Co přesně udává GI (glycemic index) a GL (glycemic load) je asi nejlépe popsáno zde:
    Glykemický index a glykemická nálož – Viviente
    http://www.viviente.cz/glykemicky-index-a-glykemicka-naloz/
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    INDIAN: V rámci Warrior diet je kus zeleniny k snídani asi ideální, ale vajíčka jsou to nejzdravější a nejlepší jídlo, co můžeš jíst :)
    (Volná citace Primal Blueprint:)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    tak se hlasim opet po tejdnu...
    po prevazeni cca 1.5kg dole, celkem za tech 14dni to sou 4kg.

    co se zmenilo, vypustil sem ty vajicka poranu, pac mi to prijde zaprvy nezdravy co se tyce mnozstvi cholesterolu, zadruhy mi to prijde zbytecny, pac vzhledem k tomu celodennimu sezeni zas ty energie moc nespalim.
    Proto si zakousnu trebas jenom nakej kus zeleniny a tot je cela moje snidane ... Do prace si vezmu taky jeden kus a vystacim si s tim a s tou doporucenou davkou orisku uplne v pohode.
    NYX
    NYX --- ---
    TILT: pri 200g bilkovin bude v ketoze jen velmi tezko...bilkoviny co telo nepotrebuje si premeni na glukozu. urcity odhad da tenhle vzorecek...v ketoze by mel byt clovek zhruba od hodnot 1.5 vys

    (a kdyz tam soupnes 200g bilkovin, muzes tam mit treba i nula sacharidu a zbytek do predpokladaneho prijmu ciste z tuku (coz asi u slecny nehrozi :) a stejne to vyjde nekde na hrane)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLOODRAT: jako víc jak nějakých 500-800 g hmoty na tu večeři snad člověk stejně nesní ne, a pokud je základ maso a zelenina a příloh, nikoliv sladké pečivo, tak si myslím, že velká část lidí co tu dietu drží je v ketoze furt.
    TILT
    TILT --- ---
    INDIAN: Tys jsi to tak skvěle napsal, že jsem se u toho docela i nasmál :D jinak dobrý, jen tak dál! A jak říkáš, ten prvotní úspěch může být i tím omezením jídelníčku a tím plaváním. Uvidíš, jak to bude probíhat další týdny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam