OnePlus 6 -> OnePlus 6T
Chtel jsem Huwai Mate 20 X kvuli Tomu obrovskemu displayi. Ten se pry nebude prodavat v Evrope.
Tak jsem si objednal Pixel 3 XL z Nemeckeho Google Store. To mi napsalo odhad dodani na zacatek prosince. Jednak se mi nechtelo cekat, druhak v te dobe bude Snapdragon 845 velmi blizko konci sveho cyklu.
Tak jsem zrusil objednavku a vzal jsem si OnePlus 6T. Ten mel globalni uvedeni myslim October 29, odobjednavky pro CZ otevrene od vcerejska (November 6) coz jsem ucinil a dneska dorazil domu.
Asi to neni nejaka treskuta zmena oproti memu predchozimu OnePlus 6, ale jsem za nej rad.
Zmeny u 6T oproti 6:
+ Vetsi baterie.
+ Gorilla Glass 6, snad prvni Android telefon co tohle sklo ma. Nesnasim praskle skla, takze parada.
+ Ten fingerprint sensor vepredu je pro me ucely parada. Prijde notifikace, polozite na lezici telefon prst na symbol, odemknuto. Je pomalejsi, ale zatim (tuk tuk) vzdy pozna a odemkne. Bal jsem se, ze to bude zlobit, tak zatim funguje paradne.
+ Vyrazne mensi notch nahore a viditelne mensi chin dole. Kvuli mensimu notch se tam vejde vice ikonek, coz se hodi.
+ Pryc headphone jack. Sorry, pro me vyhoda, uz pro jack nemam zadne vyuziti a takhle je v telefonu o jedinu diru na curbes a na vlhkost mene.
- Pryc statusova dioda. Mam je rad. Da se bez ni zit, ale je to skoda. Chapu ze jsou v kurzu takove ty ambient displaye atp, ale ja mam radsi ikonku. U leziciho telefonu v nabijecce napr. nevidim na prvni mrknuti, zda se telefon nabiji.
Co bych si pral do budoucna:
* Bezdratove nabijeni standardu Qi, pretty please. Nechci si nicit konektor a zbytecne manipulovat s kabelem.
* Stereo repraky.
* Ultrasiroky fotacek jako je na Huawei, pripadne i teleobjektiv. Ale hlavne ten UWA.
* Vyrazne vetsi sensor primarniho fotaku, treba Sony IMX586.
* Note / XL variantu s vetsim displayem.