• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PPNEKKIZS - Integrovaný záchranný systém(fotky z výjezdů,cvičení,...)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Opilý muž vlezl do speciálního kontejneru na elektroodpad. 10.10.2014 Most





    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár nákladního automobilu 10.10.2014 Janské Lázně




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Pražští letečtí záchranáři ze směny A nacvičovali ve vojenském prostoru záchranu osob z vrtulníku. 29.9 2014 Vojenský výcvikový prostor Jince Brdy







    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Srážka osobního auta s popeláři. 6.10 2014 mezi Sokolovem a Starým Sedlem
    Osobní auto se zde čelně střetlo s nákladním autem popelářů. Řidič osobního auta utrpěl smrtelná zranění, přivolaní hasiči už pouze vyprostili ze zdemolovaného vozidla jeho tělo bez známek života.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár domova pro seniory v Dubí na Teplicku - prověřovací cvičení 30.9 2014
    Deset hasičských jednotek poslední zářijové úterý roku 2014 odpoledne zasahovalo u mohutného požáru domova pro seniory v Dubí na Teplicku. Jako první na místě zasahovaly hlídky strážníků z Dubí, kterým se podařilo ve spolupráci s personálem domova důchodců evakuovat do bezpečí více než dvě stovky seniorů. Naštěstí šlo ale jen o prověřovací cvičení složek IZS.







    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Nehoda hasičské cisterny 5.10 2014 Jablonec nad Nisou


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požář hotelu Pyramida 4.10 2014 Praha
    Hasiči v sobotu dopoledne kvůli požáru evakuovali 300 hostů a 20 zaměstnanců pražského hotelu Pyramida. Hořelo v technické místnosti v pátém patře.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Hasiči rozmluvili sebevrahovi jeho pokus o skok ze střechy paneláku 2.10 2014 Most




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Střet osobního automobilu a traktoru 30.09 2014 u obce Úmonín
    Jednalo se o čelní střed traktoru Forterra 10645 ZETOR a osobního vozidla Ford Galaxy. Řidič traktoru byl lehce zraněn a řidič osobního vozu měl středně těžké zranění a byl zaklíněn ve vozidle.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Dopravní nehoda 29.09 2014 u obce Debř (okr. Mladá boleslav)
    V pondělí krátce po půl dvanácté došlo na silnici I/38 v ulici Josefodolská v Debři k vážné nehodě, srazila se tam dvě osobní auta. "Na místě byly dvě těžce raněné osoby, pro obě musel letět vrtulník,"




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Střet osobního a nákladního vozidla 29.09 2014 u obce Petřvald




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Zásah mezi Choťovicemi a Převýšovem na Královéhradecku trval šest dní, vykolejilo 15 vozů nákladního vlaku.
    V neděli 14. září 2014 ve 21:20 hodin došlo na trati č. 020 mezi Převýšovem a Choťovicemi na Královéhradecku k vykolejení nákladního vlaku. Patnáct z celkem 32 ložených vozů Falls se dostalo mimo koleje, některé se převrátily na bok a v důsledku události bylo značně poškozeno několik stovek metrů trati.








    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Tragická nehoda mezi obcemi Nová Ves a Senorady 26.09 2014
    Krátce před patnáctou hodinou došlo mezi obcemi Nová Ves a Senorady k těžké dopravní nehodě. Třiatřicetiletý řidič osobního automobilu BMW Z4 jedoucí směrem do Senorad se na přehledném úseku čelně srazil s protijedoucím VW Golf, který řídil devatenáctiletý mladík. Po srážce začal vůz BMW hořet.
    Při příjezdu hasičů jedno auto hořelo a plameny se šířily k druhému. Řidič hořícího vozu byl mimo vozidlo. V druhém autě zůstal řidič zaklíněný. Oba okamžitě převzala do péče posádka záchranné služby.
    Hasiči rychle likvidovali požár jedním vodním proudem. Současně záchranná služba zjistila, že ani jednomu řidiči už nelze pomoct. Na místě zemřeli.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Tři lidé nepřežili srážku s nákladním automobilem. 26.09 2014 u obce Klecany
    K tragické dopravní nehodě vyjížděli profesionální hasiči z Neratovic a Letiště Vodochody. U Klecan se čelně střetl kamion s osobním automobilem, tři osoby nehodu nepřežily. Motor osobního automobilu skončil 50 metrů od vozidla.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár trafostanice. 23.9 2014 Bělá pod Bezdězem
    Hasiči na místě spolupracovali s energetiky, kteří vypnuli elektrický proud. Na hašení byly nasazeny 3 proudy na suchou pěnu, ve 12:15 byl vyhlášen druhý poplachový stupeň. Ve 12.35 hodin se podařilo zlikvidovat plamenné hoření, ve 13:40 hasiči požár celkově zlikvidovali.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár ve frýdeckomístecké nemocnici. 22.9 2014 Frýdek-Místek
    Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci z pondělí na úterý 23.9.2014 v Ne­mocnici ve Frýdku-Místku u požáru v denní místnosti, sousedící s operačním sálem. Požár se obešel bez zranění, může za něj technická závada na nápojovém automatu. Škoda může jít až do několika milionů korun, a to především v závislosti na míře poškození lékařských přístrojů kouřem.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Řidič nezvládl řízení a naboural do garáže rodinného domu. 21.9 2014 obec Velké Bílovice




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár bytu v Brně si vybral první letošní oběť 18.9 2014 Brno
    Před půl sedmou večer přijali hasiči na tísňovou linku hlášení o požáru. Ještě před příjezdem hasičů se snažil kolemjdoucí muž uhasit požár hasícím přístrojem. Jeho snaha však byla marná. Požár byl již v plném rozsahu.
    Požár vypukl v bytě v prvním patře a vyžádal si jeden lidský život. Jedná se o vůbec první letošní oběť v souvislosti s požáry v budovách. Škoda vzniklá při požáru je 200 000 korun, příčina však není dosud známa.





    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Střet motorky a osobního automobilu 18.9 2014 Turnov



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Cvičení DRILL 2014 Cvičení se uskutečnilo 16.9. 2014 v Hoře Svatého Šebestiána na Chomutovsku.
    Cvičení DRILL 2014 simulovalo extrémní situaci, kdy může dojít k selhání některé technické části elektrické sítě, například k pádu stožáru. Dle scénáře způsobí extrémní kalamitní počasí sérii mimořádných situací v elektroener­getických přenosových soustavách v celé řadě zemí Evropy, včetně Česka a Německa. Došlo k výpadku vedení zvlášť vysokého napětí mezi transformovnami Hradec u Kadaně a Röhrsdorf.Zprovoznění mezinárodního propojení se v dané situaci rázem stává strategickou prioritou. Obě společnosti začaly okamžitě stavět náhradní přenosovou trasu pro přeshraniční vedení. Pokud stavbu komplikují další faktory jako požár v okolí nebo nepřístupné cesty, neobejdou se společnosti ČEPS a 50Hertz bez pomoci záchranných složek a armády obou zemí.






    Zasahovalo 13 českých hasičských jednotek profesionálních i dobrovolných, 3 jednotky ze SRN, rychlá zdravotnická pomoc, Policie ČR, Policie SRN, Armáda ČR, Letecká záchranná služba ČR, THV SRN, společnost ČEPS a 50 Hertz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam