• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PPNEKKIZS - Integrovaný záchranný systém(fotky z výjezdů,cvičení,...)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    V Třinci hořela Avia, která skončila v potoce, vytahoval ji vyprošťovací tým z Ostravy. 29.10 2014



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Uvízla srnka v plotě. 28.10 2014 Turnov



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Nákladní vozidlo se samovolně rozjelo z kopce, zaparkovaný osobní vůz s dítětem srazilo do potoka. 24.10 2014 Chřibská
    V pátek 24. října 2014 dopoledne vyjížděly záchranné složky k dopravní nehodě v Chřibské. V postranní uličce blízko náměstí se uvolnilo zajištěné nákladní vozidlo a vjelo na místní náměstí. Vzápětí došlo ke střetu se zaparkovaným osobním vozidlem, ve kterém na předním sedadle sedělo malé dítě.Příbuzný stojící vedle auta stačil uskočit. Vůz i s dítětem spadl vlivem nárazu do potoka, protékajícího náměstím. O život během nepříjemné zkušenosti nikdo z účastníků nepřišel. Malý účastník dopravní nehody skončil v rukou záchranářů, kteří jej transportovali vrtulníkem do nemocnice.

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    U nehody na dálnici D2 bylo zraněno sedm osob, dvě museli hasiči vyprošťovat 23,10 2014




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Pražské metro má za sebou jedno z největších cvičení za poslední roky, bylo zaměřeno na útok chemickou látkou.
    V jednu hodinu ráno ve stanici metra Anděl dochází k teroristickému útoku. Na nástupišti je rozbitá skleněná lahev s neznámou látkou a v její bezprostřední blízkosti cestující začínají padat a omdlévat. Vzniká panika.To byl námět taktického cvičení složek IZS, které se odehrávalo v noci z 21. na 22. 10. 2014 v prostorách stanic metra B. Ve chvíli provedení útoku se ve stanici metra Anděl a ve vlakové soupravě nacházel neznámý počet cestujících a personálu.HZS hl. m. Prahy organizoval společný zásah se zřízením sektorů, úseků a štábu velitele zásahu, stanovil hranice nebezpečné a vnější zóny, určil režimová opatření. Příslušníci HZS hl. m. Prahy zachraňovali civilní osoby, zasažené nebezpečnou chemickou látkou a dekontaminovali nejen je, ale i zasahující hasiče. Chemici z Petřin odebrali vzorky nebezpečné chemické látky v místě rozlití a rozptylu a látku detekovali. Přitom úzce spolupracovali s chemickou laboratoří Třemošná a Kamenice.Jednotky HZS Dopravního podniku hl. m. Prahy provedly chemický průzkum ve stanici metra Anděl a v sousedních stanicích – Smíchovské nádraží a Karlovo náměstí – ohrožených šířením par nebezpečné chemické látky. Ve stanici Anděl hasiči DP dále provedli lokalizaci a zamezení dalšího odpařování rozlité chemikálie a zajistili odběr vzorků vzduchu z prostoru nástupiště pro další šetření mimořádné události ze strany Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany. Po splnění těchto speciálních úkolů se podle pokynů velitele zásahu zapojili do vynášení zraněných z prostoru nástupiště. Před vybranými nemocnicemi byla zprovozněna dekontaminační pracoviště a probíhala zde očista obyvatelstva. Zde byly využity síly a prostředky z Ústředního poplachového plánu, a to HZS Středočeského kraje, HZS Plzeň a Armáda ČR.Pro případ, že by během cvičení bylo potřeba vyslat hasiče ke skutečnému zásahu, byly povolány na profesionální hasičské stanice zálohy z řad jednotek sborů dobrovolných hasičů. Cvičení bylo ukončeno krátce před čtvrtou hodinou ranní. Doprava v hlavním městě nebyla omezena.
    Hodnocení cvičení bude probíhat zhruba měsíc. Do konce listopadu bychom tedy měli znát kladné i záporné stránky připravenosti a spolupráce složek IZS a dalších subjektů, na které cvičení poukázalo











    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Cisterna převážející mletý vápenec se převrhla na dodávku, její řidič zemřel. 21.10 2014 mezi Lotouší a Třebízí (Kladensko)







    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Řidič zemřel po nárazu do stromu. 19.10 2014 Markvartice na Děčínsku
    K havárii osobního vozidla, které skončilo na střeše u obce Markvartice na Děčínsku, vyjely v neděli v 17:16 všechny složky IZS, včetně hasičů z Děčína a České Kamenice. Auto bylo naražené na strom, uvnitř byli tři zranění lidé, které hasiči vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě.Tříčlenná osádka byla s vážnými zraněními transportována do nemocnice. Sedmatřicetiletý řidič bohužel nehodu nepřežil. Na místo neštěstí dorazil také soudní znalec, který se bude podílet na zjištění příčiny tragické nehody. Policisté nařídili soudní pitvu.
    Podle výpovědí svědků z místa nehody měl vůz postupně předjíždět vozidla jedoucí v koloně před ním. Při předjíždění jednoho z nich pravděpodobně dostal vůz smyk, vjel na levou krajnici a vyjel mimo vozovku, kde se střetl s několika stromy. Nedělní nešťastnou událostí se zabývají děčínští policisté.





    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Nehoda kamionu. 18.10 2014 na dálnici D2 u Modřic
    V noci, krátce před druhou hodinou, vyjeli hasiči k dopravní nehodě kamionu, který vrazil do mostního sloupu na dálnici D2 poblíž Modřic.Uvnitř kabiny byl zraněný řidič, kterého hasiči vyprostili a předali do péče ZZS. Dálnice byla zcela neprůjezdná do půl třetí.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Kotě uvízlo v kontejneru na odpad. 17.10 2014 Třeboň
    Profesionální jednotka ze stanice Třeboň vyjela ve svém městě k Bertiným lázním k záchraně kotěte, které uvízlo v kontejneru na odpad. Kotě se chtělo do kontejneru dostat otvorem pro odtok vody. Ale uvízlo tam tak, že dovnitř se nemohlo dostat přes přední končetiny a hlavičku zase nemohlo vytáhnout zpět.Kotě se nepodařilo z kontejneru vyprostit ani zasahujícím hasičům. Nakonec rozhodli, že vyříznou odpadní otvor i s kotětem. Kotě s odtokovým hrdlem kolem krku pak odvezli na stanici, kde hrdlo rozřízli a hlavičku kotěte uvolnili.






    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Nehoda osobního vozu BMW. 17.10 2014 na křižovatce u Zlína-Kostelce



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Vyproštění částečně potopeného motorového člunu ve Vltavě. 16.10 2014 Praha



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Plameny a výbuchy zničily muniční sklad. 16.10 2014 poblíž části obce Vrbětice







    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požáru ve věžáku. 16.10 214 Chodov (okr.Sokolov)
    První hlášení o požáru v bytě třináctipatrového panelového domu v Chodově na Sokolovsku přijali hasiči v půl desáté dopoledne. Lidé, kteří volali na tísňovou linku, uváděli, že z oken bytu ve třetím patře šlehají plameny a kouř se šíří po celém domě.Na tísňovou linku následně volali další obyvatelé domu s upřesněním, že kvůli hustému kouři na chodbách nemohou opustit své byty, operátoři z operačního střediska hasičů jim doporučili, aby vyšli na balkony a vyčkali na záchranu. Postupně byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, na místě zasahovalo přes šedesát hasičů. Ti zlikvidovali požár, který zcela zničil byt ve třetím patře, plameny se nikam dál nerozšířily.
    Kvůli kouři v celém domě rozhodl velitel zásahu o evakuaci všech obyvatel z bytů, hasiči je vyváděli v záchranných maskách, některé pak v koši žebříku. Celkem z domu zachránili před padesát lidí včetně malých dětí a navíc větší množství nejrůznějších zvířat.
    Většinu zachráněných přímo na místě kvůli možnému nadýchání kouřem zkontrolovala záchranná služby, minimálně pět osob převezla sanitkami do nemocnice. Požár byl lokalizován po dvanácté hodině, kdy zároveň do vyhořelého bytu vstupovali vyšetřovatelé požárů společně s policií, aby určili příčinu požáru.
    Pro evakuované a zachráněné byl na místě k dispozici hasičský autobus, stejně tak i zástupci města, kteří zjišťovali, zda někdo z obyvatel nepotřebuje náhradní ubytování. Ze svého skladu hasiči vydali pět souprav náhradního oblečení pro ty, kteří své byty opustili bez dostatečného oděvu






    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Po střetu vlaku s osobním vozem hodinu a půl vyprošťovali zraněnou osobu několika sadami nástrojů. 15.10 2014 Lochovice





    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Střet nákladního vozidla a vozidla údržby dálnic. 14.10 2014 dálnice D1 na 255. km u Bezměrova





    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Na pardubickém letišti bylo nalezeno celkem čtrnáct cvičných leteckých pum s ampulemi obsahující chemickou látku 13.10 2014 Pardubice






    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    PPNEKK:
    Muž uvízl v otvoru kontejneru na elektoodpad v Mostě
    http://www.youtube.com/watch?v=_0xyPgWtE10
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Opilý muž vlezl do speciálního kontejneru na elektroodpad. 10.10.2014 Most





    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár nákladního automobilu 10.10.2014 Janské Lázně




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Pražští letečtí záchranáři ze směny A nacvičovali ve vojenském prostoru záchranu osob z vrtulníku. 29.9 2014 Vojenský výcvikový prostor Jince Brdy







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam