MAR_TINA: měsíční vyřazení kravského mléka mi patrně odstranilo exém na ruce. Zajímavé, poté jsem ho užívala a měsíce klid. Užívala fakt hodně - naše 4-členná rodina dá každý měsíc min. 50 litrů... Nyní mám asi 1cm2 problémové kůže, na což kašlu a počkám na předvánoční půst... můžu poreferovat, zda vyřazení mléka zase zabralo :-)
Jde-li o kožní exém, pak je možné vyzkoušet kuřecí tuk (jasně, domácí biokuře ze dvorku), potírat - tohle naprosto nemůže uškodit. Vzhledem k potřebnému množství tě to ani nezruinuje, zbytek kuřete sežereš. Tyhle recepty mám - bez ironie - ráda :-)
Z těch alternativních "dámtědokupyaťtijecokoli" výrobků lze zkusit mumio - taky to nemá jak poškodit. Miluji doporučení, že pokud ho užíváš, musíš jíst dost zeleniny, případně též kvalitní maso - taky naprosto v poho životospráva :-)
Mně to nosí z Ukrajiny nebo Ruska, stojí mě to do 5 euro měsíčně a za pár měsíců jsem dokázala bez ničeho dalšího srovnat několik let šílené CRP a další objektivní výsledky... a potlačit subjektivní jako chronickou únavu. Alternativu jsem musela začít hledat poté, co moje doktorka řekla, že si mám prostě zvyknout :-(